Gündem Son dakika! Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem İstanbul'da da hissedildi

Son dakika! Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem İstanbul'da da hissedildi

04.03.2024 - 21:43 | Son Güncellenme:

AFAD'da yer alan bilgilere göre Çanakkale Yenice'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul başta olmak üzere çevre illerden hissedildi. Bakan Koca, ikinci kattan atlayan bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 21.38'de merkez üssü Çanakkale'nin Yenice ilçesinde Riçhter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 10.44 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, başta İstanbul olmak üzere Ege ve Marmara bölgesinde çok sayıda ilde hissedildi. Depremi hisseden bölgelerde vatandaşlar endişe ile evlerinden çıkarken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Haberin Devamı

2.KATTAN ATLAYAN BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bursa’nın Nilüfer ilçesi, Çamlıca Mahallesi Akın Sokak’ta bulunan 4 katlı binanın 2’nci katında oturan İsmail Toygar, sarsıntı ile birlikte panik ve korkuya kapıldı. Evinin balkonundan atlayan Toygar, başının üzerine düştü. Toygar’ı yerde yatarken bulan çevredekiler, durumu 112 Aciyl Çağrı Merkezine bildirdi.

HASTANEDE KURTARILAMADI

İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Toygar, ağır yaralı olarak Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altın alınan İsmail Toygar, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olayın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çanakkale yanı sıra Balıkesir ve İstanbul’da da hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depremde, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış; ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun.” ifadesini kullandı.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 4.9'luk deprem sonrası ekiplerin saha çalışmalarını sürdürdüğünü, şu ana kadar herhangi olumsuz bir durumun tespit edilmediğini söyledi. Yenice'de depremi hisseden bir vatandaş, "Kısa süreli bir sarsıntı oldu. Şu anda dışarıda bekliyoruz. Evlere giremiyoruz" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Son dakika Çanakkalede 4.9 büyüklüğünde deprem İstanbulda da hissedildi

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Çanakkale Yenice’de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerine yer verdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Çanakkale ilimizin Yenice ilçesinde saat 21.38’de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." denildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL VALİSİ: OLUMSUZLUK YOK

İstanbul Valisi Davut Gül, "AFAD verilerine göre, Çanakkale Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem, İstanbul’dan da hissedilmiş olup şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." dedi.