Gündem CHP İstanbul İl Kongresi sona erdi: İmamoğlu kürsüye geldi, Kılıçdaroğlu sloganları başladı

CHP İstanbul İl Kongresi sona erdi: İmamoğlu kürsüye geldi, Kılıçdaroğlu sloganları başladı

09.10.2023 - 01:48 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirlendiği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi sona erdi. CHP İstanbul İl Başkanı oylama sonucu belli oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde sürdü.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı’nın ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi 08.00 itibarıyla başladı.

2 ADAY YARIŞTI

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrede, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İl Başkanlığı için yarıştı.

İLÇE KONGRELERİ YAPILMIŞTI

600'den fazla il delegesinin oy kullanmasının beklenildiği kongre akşam saatlerine kadar sürecek. CHP İstanbul ilçe kongreleri geçen ay tamamlanmış; 39 ilçeden 14’üne yeni ilçe başkanları seçilmişti.

İMAMOĞLU KONGRE SALONUNDA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Hepimizin asli görevi, dünya tarihinin en müstesna başarılarından birine imza atmış olan partimizin tarihi rolünü hatırlayarak yenilenmesi ve güçlenmesi için çalışmaktır" dedi. İmamoğlu'nun konuşması, sık sık salondakilerin "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganlarıyla kesildi.

Haberin Devamı

CHP İstanbul İl Kongresi sona erdi: İmamoğlu kürsüye geldi, Kılıçdaroğlu sloganları başladı


YENİLENME MESAJI

Kongreye katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, partililere seslenerek, yenilenme ve güçlenme için çalışacaklarına vurgu yaptı.

İMAMOĞLU'NU KONUŞTURMADILAR: KILIÇDAROĞLU SLOGANLARI

İmamoğlu, "Cumhuriyetimizin, partimizin ve İstanbul’un kurtuluşunun 100. yılını bu yıl bizler yaşıyoruz. Elbette daha mutlu yaşamak isterdik ama başaracağız, başaracağız, başaracağız. Asla vazgeçmeyeceğiz. CHP tarihsel olarak büyük bir davanın, sarsılmaz bir mücadele azminin ve mazlum dünya halklarına ilham kaynağı olmuş bir zaferin adıdır. Bu ülkenin kuruluş ve kurtuluş dönemi, 1960’ların, 1970’lerin siyasi ve toplumsal gelişmeleri CHP’yi anmadan anlaşılamaz, anlatılamaz. Hepimizin asli görevi, dünya tarihinin en müstesna başarılarından birine imza atmış olan partimizin tarihi rolünü hatırlayarak, yenilenmesi ve güçlenmesi için çalışmaktır" diye konuştu. Öte yandan, İmamoğlu’nun konuşması sık sık "Halkın Umudu Kılıçdaroğlu’’ sloganlarıyla kesildi.

CHP İstanbul İl Kongresi sona erdi: İmamoğlu kürsüye geldi, Kılıçdaroğlu sloganları başladı

CANAN KAFTANCIOĞLU YUHALANDI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, partisinin 38. Olağan İstanbul Kongresi'nde konuşma yapmak üzere kürsüye geldiği sırada bir grup tarafından yuhalandı. Kaftancıoğlu, salondan yükselen seslere alkışla karşılık verdi.

Haberin Devamı

Konuşmasına "Yaklaşık 6 yıldır sürdürdüğüm il başkanı olarak bu kürsüden son kez sesleneceğim size ve son kez karşınızdayım" sözleriyle başlayan Kaftancıoğlu, "İstanbul il örgütünün kongresi başlıyor. İstanbul örgütü olarak nasıl bir örgüt var, fikri var, adaylarımız var? Adaylar arasında kıymetli bir yarış var ve İstanbul örgütü sadece ve sadece kongre zamanlarında değil, İstanbul örgütü özgür, özgün ve hür iradesiyle bugün demokratik yarışını gerçekleştirecek" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Kongresi sona erdi: İmamoğlu kürsüye geldi, Kılıçdaroğlu sloganları başladı

SALONDA ARBEDE

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren konuşma yaptığı sırada salondakilerden bazılarının tepki göstermesi üzerine arbede çıktı.

CHP İstanbul İl Kongresi sona erdi: İmamoğlu kürsüye geldi, Kılıçdaroğlu sloganları başladı

"YEREL YÖNETİMLERİ BURADA HEPİNİZİN ÖNÜNDE, ŞİKAYET EDİYORUM"

Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren kongrede konuşmasında "Ben CHP'nin bir ferdiyim. Bir örgüt emekçisiyim. Ben CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır aldım diye, mahallemde, ilçemde delegasyonlara müdahale eden yerel yönetimleri burada hepinizin önünde, şikayet ediyorum. Bundan kısa bir süre önce, ilçemde İBB'nin bir kreş açılışı söz konusu oldu, protokolden bana bir davetiye geldi. Özel kalemden aranmıştım. İlçemde bir kreş açılışı olacağı söylendi, kendilerine protokol esaslarını sorduğumda bana hiçbir şey söylenmedi, dendi ki özeleştiri yapacağım. 'Sadece gidin İBB Başkanımızı bekleyin' dendi. Eksik var mıdır, elbet vardır. Bu özeleştiriyi yapabilecek, eleştiri ve özeleştiri kavramlarını bünyesinde içselleştirmiş bir coğrafyanın Gazi Mahallesi'nin çocuğuyum ben" dedi.

Haberin Devamı

"ÖFKELİ BİR TAVIR GELİŞTİRDİ"

Ben orada evet belki eksiklikler yapmış olabilirim ama protokol esaslarını bildirmesi gerekenler bana bildirmediler" ifadelerini kullanan Avseren, " O gün orada Sayın Belediye Başkanıyla karşılıklı bir diyaloğa girdik. Karşılıklı diyalogda kendisi bana karşı çok öfkeli bir tavır geliştirdi. Ben, basın karşısında kendileri kadar deneyimli olmamama rağmen, 'Başkanım burada basın var polemiğe girmeyelim' dediğim halde devam edilidi. Bu şekilde devam edildi. Ben orada, günlerce AK Parti medyası ve troller üzerimizde tepindiler ve açık oturumlara malzeme oldu partimiz ve bizler. O gün bugündür, ilk defa huzurunuz bu konuyu burada açıp, anlatıp kapatacağım. Örgüt emekçilerine herkes saygı duysun. Şunu bilin değişim adı altında faturayı tek kişiye kesmeyi asla kabul etmiyorum. Bir problem varsa bu hepimizin sorunu" diye konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 27 Eylül'de Yuvam İstanbul kreşinin Sultangazi'de açılışı sırasında katılımın azlığından şikayet ederek CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren'e, "Sen kendi üyene burada büyükşehir belediyesinin temelini duyurmuyorsan, rezillik" diyerek tepki göstermişti.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN CANPOLAT'A TEPKİ: AYIP YA, REZİL OLDUK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, adayların yaptığı konuşmanın ardından salondan dışarı çıktı. CHP İstanbul İl Başkan Adayı Cemal Canpolat'ın yaptığı konuşmaya tepki göstererek İmamoğlu, "Bu neydi ya? Ayıp ya, rezil olduk" dedi.

Adayların yaptığı konuşmaların ardından salondan dışarı çıkan Ekrem İmamoğlu, kendisine yönelik eleştirilerde bulunan Cemal Canpolat'a tepki gösterdi. İmamoğlu, "Bu neydi ya? Ayıp ya, rezil olduk. Türkiye izliyor bizi" diyerek tepki gösterdi. Bir partilinin, "Başkanım bu size oy isteyecek" sözlerinin ardından gülen İmamoğlu, partililerle bir süre sohbet etti.

CHP İstanbul İl Kongresi sona erdi: İmamoğlu kürsüye geldi, Kılıçdaroğlu sloganları başladı

KONGREDE OYUNU KULLANAN İMAMOĞLU: YALANLARINDA BOĞULSUNLAR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP 38.Olağan İstanbul Kongresi’nde oyunu kullandı. İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi’nden ayrıldığı sırada çevresindeki partililere, “Çok çirkinleştiler, çok yalan konuştular. O yalanlarında boğulsunlar ama biz tertemiziz" dedi.

İmamoğlu oy kullanmak için sahneye geldiği sırada partililer sloganlar eşliğinde, destekte bulundu. İmamoğlu, oy kullandıktan hemen sonra Haliç Kongre Merkezi’nden ayrılmak için çıkışa yöneldi. Bu sırada partililerle fotoğraf çektiren ve sohbet eden İmamoğlu’nun çevresindekilere, “Çok çirkinleştiler, çok yalan konuştular. O yalanlarında boğulsunlar ama biz tertemiziz" şeklinde konuştu. İmamoğlu, daha sonra kendisini bekleyen araçla alandan ayrıldı.

CHP İstanbul İl Kongresi sona erdi: İmamoğlu kürsüye geldi, Kılıçdaroğlu sloganları başladı

İL BAŞKANI BELLİ OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan İstanbul Kongresi sonuçlandı. Kongrede, 342 delegenin oyunu alan Özgür Çelik İstanbul İl Başkanı seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan İstanbul Kongresi, Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirlendiği kongrede CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat yarıştı. Yapılan resmi açıklamaya göre, Özgür Çelik 342 oy, Cemal Canpolat 310 oy aldı. 32 oy farkı ile CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu.

Yazarlar