Gündem Erdoğan: Şehrin kaynaklarını bavul bavul paralarla yağmaladılar

Erdoğan: Şehrin kaynaklarını bavul bavul paralarla yağmaladılar

30.03.2024 - 16:09 | Son Güncellenme:

Güngören'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehrin kaynaklarını sizler için harcamak yerine bavul bavul yağmalayıp başka ihtirasların finansmanında kullanıyorlar. Tüm bunlarla beraber seçime hazırlanıyorlar. Haftalardır vatandaş ortaya saçılan görüntüleri konuşuyor, CHP tarafından bir Allah'ın kulu çıkıp açıklama yapmıyor, yapamıyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güngören mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:  Güngören geçtiğimiz yıl yapılan 14 - 28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nda milletvekilliğinde yüzde 52, Cumhurbaşkanlığında yüzde 54 destek verdi. Şükranlarımı sunuyorum. Güngörenliler tercihini 30 yılı aşkındır eser ve hizmet siyasetinden yana kullanmıştır.

Haberin Devamı

İSTANBUL'U DEPREME HAZIR HALE GETİRECEĞİZ

Yarın akşama kadar çalışmalarımızı sürdürüyor muyuz? Güngören yaşadığı hızlı büyümenin mirası olan depreme dayanıksız ve düşük standartlı konut stokunu dönüştürmeye başladı. Murat Kurum'un desteğiyle bu süreç daha da hızlanacak. Deprem, kapımızı çalmadan tüm ilçeleri ile İstanbul'umuzu depreme daha hazır hale getireceğiz. Bizler de merkezi yönetim olarak her zaman İstanbul'umuzun yanında olmaya devam edeceğiz. 

İSTANBUL ŞU ANKİ YÖNETİMİNE KIRGIN

İstanbul ikinci iş, ek iş, yarı zamanlı iş olarak yönetilebilecek bir şehir değil. İstanbul'a atlama taşı değil, dizinin dibinden ayrılmayacağınız bir sevgili gözüyle bakacaksınız. Kader sizin yolunuzu nereye çıkartır o ayrı mesele ama siz İstanbul'u böyle kucaklamak mecburiyetindesiniz. Aksi takdirde bu şehir kırılır, küser, ritmi düşer, heyecanı azalır. İstanbul şu anki yönetime kırgın. Trafiğinin durma noktasına gelmesiyle İstanbul küskün. İstanbul beslenemediği için solgun.

Haberin Devamı

ŞEHRİN KAYNAKLARINI YAĞMALADILAR

Şehrin kaynaklarını sizler için harcamak yerine bavul bavul yağmalayıp başka ihtirasların finansmanında kullanıyorlar. Tüm bunlarla beraber seçime hazırlanıyorlar. Haftalardır vatandaş ortaya saçılan görüntüleri konuşuyor, CHP tarafından bir Allah'ın kulu çıkıp açıklama yapmıyor, yapamıyor. Cep telefonuyla banka uygulamasına girip 30 saniyede yapabilecekleri basit işlem için neden 6-7 kişinin saatlerce uğraştığını açıklayamıyorlar. İstanbul'u bu hale düşürenler utansın.

MİLLETİMİZİN DESTEĞİYLE HEPSİNDEN ÜSTESİNDEN GELDİK

Milletimizin iradesini sandık vasıtasıyla ortaya koyduğu her seçim siyasi partiler için sınamadır. Milletimiz her seçimde bu sınamayı vererek sandığa ve iradesine sahip çıkmıştır. Nice siyasi, sosyal, ekonomik krizle de yüzleşsek yolun sonu milli irade meydanına çıkmıştır. Gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma adımlarının kazanımlarını en iyi sizler biliyorsunuz. Bu günler güllük gülistanlık geçmedi. Milletimizin desteği sayesinde hepsinin üstesinden geldik.

BENZERİ HAVA ESTİRMENİN PEŞİNDELER

Mayıs ayı seçimlerinde ülkede oluşturdukları havayı hatırlıyorsunuz değil mi? Altılı masada olanlar neye çalışıyorlardı? Cumhurbaşkanı olacağız. Hiçbiri seçilebildi mi? Şu anda hepsi parlamentonun dışında. Belediyelerde benzeri hava estirmenin peşindeler. Milletin sandıktan çıkan iradesine elbette saygılıyız. Hiç kimsenin şehirlerin 5 yılının daha çalınmasına rıza göstermeyeceğine inanıyoruz. Verdikleri sözlerin çoğunu sonradan hatırlamaz oldular. Sosyal medyaya TV reklamlarına bakarsanız İstanbul'u yeni baştan inşa etmişler sanırsınız. Bu şehirde yaşayan herkes biliyor ki, yapılan kayda değer iş olmadığı gibi devraldıkları işleri bile becerememişlerdir.