Gündem Son dakika: Erdoğan'dan gençlere cep telefonu ve bilgisayar müjdesi! Detayları belli oldu

Son dakika: Erdoğan'dan gençlere cep telefonu ve bilgisayar müjdesi! Detayları belli oldu

26.09.2023 - 19:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası alınan kararları açıkladı. Erdoğan üniversiteli gençlere verilecek vergisiz telefon ve bilgisayar desteğine dair detayları aktardı. Erdoğan yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanının pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen ve 3 saat 43 dakika süren Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı’nı inşa hedefiyle çıktığımız yolculuğumuza kesintisiz bir şekilde devam ediyoruz. İçeride açılış programları, dışarıda katıldığımız uluslararası toplantılarla ülkemizi dünyada hak ettiği yere getirmenin mücadelesini veriyoruz. Son Kabine Toplantımızda bu yana özellikle dış politika kulvarında yoğun bir gündemimiz vardı.

Haberin Devamı

Cezayir Dışişleri Bakanını ve Birleşik Devletler Müslüman Kuruluşlar Konseyi Heyeti’ni 6 Eylül Çarşamba günü kabul ettik. Aynı gün gelecek 3 yıl boyunca ekonomide yol haritamız olacak Orta Vadeli Programı kamuoyumuz ile paylaştık. Tüm paydaşlarla istişare edilerek katılımcı bir anlayışla hazırladığımız Orta Vadeli Programın iş dünyasında memnuniyetle karşılandığını gördük. Uluslararası yatırımcıların programa tepkisi de son derece olumluydu. Dünya Bankası grubunun 17 milyar dolarlık yatırım paketinin üzerine 18 milyar dolarlık yeni bir yatırım paketi daha eklemesi bunun bir işaretiydi" dedi.

ORTA VADELİ PROGRAM

Erdoğan, Türkiye’ye yönelik önyargıların kırıldıkça yatırım rakamlarının daha da yükseldiğinin görüleceğini bildirerek şöyle konuştu:

"Temel hedefimiz yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı önceleyen politikalarla sürdürülebilir bir büyümeyi sağlamaktır. 3 yılın sonunda 1,3 trilyon doları aşan bir ekonomik büyüklüğü ve 15 bin dolara yaklaşan kişi başına milli geliri yakalayacağız. Gerçekçi, ulaşılabilir ve Türkiye’nin potansiyelini yansıtan hedeflerle dolu programın tekrar ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Orta Vadeli Programın adeta tamamlayıcısı niteliğindeki 12’nci Kalkınma Planı’nı ve hükümet programını yakında milletimizin ve iş dünyamızın takdirine sunacağız. Burada bir kez daha şu çağrımı tekrarlamak istiyorum. Türkiye Yüzyılı’nı biz ilan etmiş olsak da bu vizyon 85 milyonun tamamının milli hedefi, ülküsü ve idealidir. Türkiye’yi büyütmek ve güçlendirmek hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun hepimizin ortak gayesidir. Siyaset arenasında verdiğimiz mücadelenin amacı da zaten budur. Hiçbir ayrım yapmadan milletimizin her bir ferdini Orta Vadeli Programa destek olmaya davet ediyorum. 85 milyon el ele, gönül gönüle vererek hem depremin yaralarını saracak hem de Türkiye’yi hedefleri ile mutlaka buluşturacağız."

Haberin Devamı

Üç yılın sonunda 1,3 trilyon doları aşan bir ekonomik büyüklüğü ve 15 bin dolara yaklaşan kişi başına millî geliri yakalayacağız.

G20'DE AKTİF ROL OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Erdoğan, bu sene Hindistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen 18’inci G-20 liderler Zirvesi’ne iştirak ettiklerini hatırlatarak, "Zirve kapsamındaki programlarda, iklim değişikliği terörle mücadele ve düzensiz göç meselelerinde Türkiye’nin yaptığı katkılara dikkat çektik. Küresel adaletsizliklerin giderilmesi için G-20 üyesi ülkelerin atabileceği müşterek adımları gündeme taşıdık. Pek çok devlet ve hükümet başkanıyla 2’li görüşmeler gerçekleştirerek iş birliğimizi daha da ilerletecek kararlar aldık. Dünya’nın en büyük ekonomilerini aynı çatı altında buluşturan G-20’de aktif rol oynamaya bundan sonra da devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Erdoğan, 12 Eylül’ün yıl dönümünde 12 Eylül mağdurlarını saygıyla yad ettiklerini ifade ederek, "Bir daha bu ülkede darbelerin yaşanmaması milletimizin evlatlarının ‘bir sağdan bir soldan’ mantığıyla asılmaması için vesayeti farklı görünümler altında diriltme girişimlerine karşı daima teyakkuz halinde olacağız. Cumhur İttifakı olarak yeni yasama döneminde ülkemizi sivil ve özgürlükçü bir Anayasa’ya kavuşturmak için çabalarımızı yoğunlaştıracağız" dedi.

Haberin Devamı

Son dakika: Erdoğandan gençlere cep telefonu ve bilgisayar müjdesi Detayları belli oldu

GENÇLERE VERGİSİZ TELEFON DESTEĞİ

Erdoğan, Teknofest gençliğinin gümbür gümbür geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Cuma günü Teknofest 2023’te bu sefer İzmir’de gençlerimiz de gönül birlikteliğimizi yenileyeceğiz. Gençlerimize verdiğimiz tüm sözlerin takipçisi olduğumuzu söylemiştik. Bugünkü Kabine Toplantımızda bu kapsamda önemli kararlar aldık. Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Bu destekle cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4’üne bilgisayarlar için ise piyasa fiyatının yüzde 16,7’sine kadar bir tutarda destek sağlayacağız. Yine örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimizin bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını istedikleri 3 mobil şebeke operatörünün biri üzerinden kullanabilecekler. Gerek teknolojik cihaz desteği gerekse ücretsiz 10 GB kota desteği ile üniversiteli gençlerimizin teknolojiye ve bilgiye erişimini artıracağız. Her 2 desteğe ilişkin uygulama esasları bakanlıklarımızca belirlenecektir."

Haberin Devamı

'GENÇ KART UYGULAMASINI BAŞLATIYORUZ'

Erdoğan konuşmasının devamında, "18 yaşına giren tüm gençlerimizi de unutmuyoruz. Bu gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere ‘genç kart’ vereceğiz. Bu karta sahip tüm gençlerimiz müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerde ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. Zaman içinde Genç Kart Uygulaması kapsamında gençlerimize sunulan imkanları daha da genişleteceğiz. Her 3 müjdemizin de gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar nasıl gençlerle beraber yol yürüdüysek inşallah bundan sonra da gençlerin yoldaşlığından ayrılmayacağız" dedi. Erdoğan'ın açıklamaları özletle şöyle:

'TÜRKİYE'YE YÖNELİK İLGİ TÜM DÜNYADA ARTTI'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk demokrasisinin gücünü ve milletin iradesine sahip çıkma azmini gösteren son seçimlerle birlikte Türkiye’ye yönelik ilginin tüm dünyada artmış durumda olduğunu ifade ederek, "Bu hakikati Birleşmiş Milletler 78’inci Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a gittiğimiz ziyarette bir kez daha müşade ettik. Birleşmiş Milletler’in tam karşısında yer alan Türk Evi’miz bu sene de diplomasinin en önemli merkezlerinden biriydi. Türk evinde Cezayir, Polonya, Güney Afrika Cumhurbaşkanları ile Gürcistan, İtalya, Yunanistan, İsrail, Malezya başbakanları ve NATO Genel Sekreterinin de aralarında olduğu pek çok liderle görüşmeler gerçekleştirdik. Vatandaşlığımıza kabul ettiğimiz Ahıska Türkü kardeşlerimize kimliklerini takdim ettik. Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin toplantısında bu ülkede yaşayan vatandaşlarımız da hasret giderdik. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ tespitimize hak ve destek verenlerin sayısı günden güne artıyor. Son olarak Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sayın Guterres’te ülkemizin tezlerine benzer ifadelerle reform çağrısında bulundu. Genel Kurul'a hitabımızda ise küresel meselelere dair bir ufuk turu yaptık. Genel kurul konuşmamızda hem İslam düşmanlığıyla mücadelenin ehemmiyetine dikkat çektik hem de küresel lobilerin hedefindeki aile kurumuna sahip çıkılması gerektiğini ifade ettik" dedi.

YENİ EVLENEN ÇİFTLERE FAİZSİZ KREDİ İMKANI SUNACAĞIZ'

Erdoğan, konuşmasının devamında, "Ülkemiz içinde hayata geçireceğimiz özgün projelerle hem örnek olacak hem de aile kurumunun güçlendirilmesini sağlayacağız. Seçim döneminde milletimize verdiğimiz sözlerden biri de hatırlayalım; Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasıydı. Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projemizle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla Aile ve Gençlik bankasına dair kanun teklifini meclisimizin takdirine sunacağız. Bankaya gelir tesis etmek amacıyla doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin belli bir kısmını buraya aktaracağız. Banka gelirleri tesis edilene kadar öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçirecek, sonrasında bu projeleri yaygınlaştıracağız. Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankası’ndan karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız. Genç depremzedelerimizin yuva kurmalarına yardımcı olacak bu önemli projemizin de hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

'IĞDIR- NAHÇIVAN DOĞALGAZ BORU HATTININ TEMELİNİ ATTIK'

Erdoğan, dün Nahçivan’a bir ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlatarak konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Dün Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’in ‘Türk Kapısı’ olarak nitelendirdiği Nahçivan’daki kardeşlerimizle kucaklaştık. Azerbaycan’a ve Arta Asya’ya açılan kapımız olan Nahçıvan jeopolitik konumu itibari ile de bizler için ayrı bir stratejik öneme sahiptir. Dünkü ziyaretimizle bunu tahkim ettik. 2020 yılındaki Bakü ziyaretimizde sözünü verdiğimiz toplam 80 bin 150 metrelik Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattının temelini attık. Günlük 2 milyon metreküp taşıma kapasitesine sahip projelerle Nahçıvan’ın doğalgaz ihtiyacının tamamı karşılanacaktır. Dün enerji, ulaşım, konut alanlarında imzaladığımız 3 yeni anlaşmayla Azerbaycan‘la işbirliğimizi güçlendirdik. Nahçıvan ziyaretimiz aynı zamanda önemli mesajlar da içeriyordu. Karabağ’daki terör unsurlarına yönelik Azerbaycan ordusu tarafından gerçekleştirilen operasyonun başarısından hepimiz gurur duyduk. Muzaffer Azerbaycan ordusunu buradan bir kez daha tebrik ediyorum. Gerek harekat sırasındaki çatışmalarda gerek mayın patlaması sonucunda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, Azerbaycan halkına sabrı cemil, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tam 30 yıl boyunca yaşadıkları onca acıya zulme ve katliama rağmen Azerbaycanlı kardeşlerimizin Karabağ’daki Ermenilere yönelik sergilediği insani tavır her türlü takdirin üzerindedir."

'BÖLGEDE ÇÖZÜMSÜZLÜKTEN BESLENEN KİMİ DEVLETLERİN İDDİALARI SAFSATA'

Erdoğan, Azerbaycan’ın çatışma bölgesindeki sivillerin zarar görmemesi için her türlü önlemi aldığına değinerek şunları söyledi:

"Operasyon sırasında sivillerin zarar görmemesi için gereken tüm önlemler alınmıştır. İnsani yardımların ulaştırılmasında da Azerbaycan makamları olağanüstü çaba göstermişlerdir. Yıllardır bölgedeki çözümsüzlükten beslenen kimi devletlerin iddialarının tamamı safsatadan ve iftiradan ibarettir. Ermenistan’ın da dışarıdan ve diyasporadan gelen bu tür kışkırtmalara prim vermemesini bekliyoruz. Ermeni halkının refahı, huzuru, esenliği komşularıyla kavgadan değil barıştan ve işbirliğinden geçmektedir. Türkiye bölgenin kalıcı barışa kavuşması için üzerine düşeni yapmaktan çekinmemiştir, bundan sonra da çekinmeyecektir. İnşallah Zengezur Koridoru’nu da en kısa sürede hayata geçirerek dost ve kardeş Azerbaycan ile karayolu ve demir yolu irtibatımızı Nahçıvan üzerinden kesintisiz hale getireceğiz. Komşumuz İran’ın da dahil olacağı ortak projelerle bölgemize inşallah bir barış ve refah havzasına çevirmeyi istiyoruz. Kimseyi dışlamadan ve dışarıda bırakmadan bu süreci yöneteceğiz. Bugün Ulaştırma Bakanımız gerek Zengezur koridoru gerek Irak ve Körfez ülkeleri ile birlikte hayata geçireceğimiz kalkınma yolu gerekse ülkemizin diğer kritik ulaştırma projeleri ile ilgili kapsamlı bir sunum yaptı. Muhalefetin engelleme çabalarına rağmen son 21 yılda ülkemize kazandırdığımız devasa ulaştırma yatırımlarına yenilerini bekleyeceğiz."

'VEKALET SAVAŞI YÜRÜTEN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE ETTİK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürdürülebilir kalkınmanın hükümete geldiklerinden beri tüm programlarının esasını oluşturduğunu ifade ederek, "Bu yaklaşımla tesis ettiğimiz güven istikrar ikliminde ülkemizin asırlık demokrasi ve kalkınma eksikliklerini gidermekle kalmadık, Türkiye Yüzyılı’nın ufkunu da aydınlatmayı başardık. Tabii bu uzun, meşakkatli kimi zaman inişleri çıkışları olan hep kazandıran ama kimi zaman fedakarlık gerektiren bir yoldur. Dünyanın çoğu da yakın çevremizde yaşanan siyasi, askeri krizlerle boğuştuğu bir dönemden geçiyor. Türkiye’nin böyle bir zeminde asli hedeflerinden kopmadan kalkınmasını sürdürmesi önemli bir başarıdır. Esasen biz 21 yıldır yaptığımız her işi, attığımız her adımı elde ettiğimiz her neticeyi karşılaştığımız büyük zorluklara rağmen verdiğimiz tarihi mücadeleler sayesinde gerçekleştirmiş bir hükümetiz. Vesayetle mücadele ettik. Üniformalı, cübbeli, klavyeli cuntacıların her türden mandacıların oyunlarını bozduk. Vekalet savaşı yürüten terör örgütleriyle mücadele ettik. Adeta sınırlarımız içinde ve ötesinde istiklalimizi tekrar kazandık. Küresel ticaret çekişmelerinin ortasında kaldık. Üretimimizi ve ihracatımızı rekor seviyelerde büyüterek rekabet gücümüzü artırdık" dedi.

'BU DENEMELERİ YAPANLARIN HEPSİ TÜRKİYE’NİN DESTEĞİNE TALİP OLDULAR'

Erdoğan, konuşmasının devamında, "Enerjide; doğalgazdan petrole, yenilenebilir kaynaklardan batarya teknolojilerine kadar her konuda kendimize yeni pencereler açtık. Dünyayı istila eden salgın hastalıklara karşı sağlık hizmetlerinden sosyal desteklere kadar her konuda örnek bir koruma kalkanı oluşturduk. Gelişmiş ülkelerin müsebbibi olduğu iklim krizi ile mücadelede insanlığa karşı yükümlülüklerimizi üstlenmekten asla çekilmedik, geri durmadık. Savunma sanayinde sadece kendi ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalmadık. Dünyanın önde gelen teknoloji geliştiricilerinden biri haline geldik. Şimdi yeni sınamalarla karşı karşıyayız. Türkiye’nin kurduğu güçlü altyapı üzerinde yükselen bir ülke olarak her coğrafyada ve her platformda küresel statükoyla karşı karşıya kalması tabi bir durumdur. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek 1'inci ve 2'nci Dünya Savaşı sonrası kurulmuş küresel yönetim ve güvenlik mimarisine meydan okuyan bir ülkeye tüm kapıların ardına kadar açılması elbette beklenemez. Ancak ister müttefikimiz ister rakibimiz olsun tüm ülkelerin kabul ettiği bir gerçek var ki kimsenin bundan kurtuluşu yoktur. Bu gerçek uzak yakın tüm coğrafyamızda Türkiye’siz hiçbir projenin hayata geçirilemeyeceği denense bile başarılı olamayacağıdır. Biz bunun sayısız örneğini, sayısız teşebbüsünü, sayısız niyetini gördük, yaşadık. Sonuçta bu denemeleri yapanların hepsi günün sonunda gelip Türkiye’nin ortaklığına, Türkiye'nin müttefikliğine, Türkiye’nin desteğine talip olmak mecburiyetinde kaldılar" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE’YE DOST OLAN KAZANIR'

Erdoğan, "Hala ham hayal peşinde koşanlar yok mu; elbette var. Ama hiç şüpheniz bulunmasın ki olmazların hepsi denendikten sonra onlar da gelip Türkiye’nin kapısını çalacaklardır. Çünkü bizimle bizi rakip görenler arasındaki fark şudur; biz gittiğimiz her yerde medeniyetimizin mirası ecdadın emaneti olan insani değerlerimizle birlikte kazanma anlayışımızla masaya oturuyoruz. Farkımız bu. Bizi rakip görenler ise kimi sömürge geçmişinin alışkanlığıyla kimi gözünü bürüyen sınırsız kazanç hırsıyla, tek taraflı dayatmalarla aynı masanın üzerine çıkmaya, masanın üzerinde tepinmeye çalışıyorlar. 6’lı masa, 16’lı masada olduğu gibi. Ne oldu; tepindiler tepindiler hepsi ortadan yok oldu. Dolayısıyla Türkiye’yi saf dışı bırakma, denklemden çıkarma, oyun dışına itme gayretleri hep başarısız kalıyor. Unutmayın; ‘Coğrafya kaderdir’ sözü sadece bizi bağlamıyor. Çünkü Türkiye’nin bulunduğu coğrafya bizimle beraber tüm bölgenin ve dünyanın kaderidir. Kim hangi oyunu kurarsa kurşun biz Rabbimizin takdirine boyun eğmiş bir millet olarak oyunları boza boza yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz. Türkiye’ye dost olan kazanır, husumet besleyen kaybeder" dedi.

'KAZANAN HEP TÜRKİYE OLMUŞTUR'

Erdoğan, Türkiye'nin dostlarının sayısını çoğaltma yoluna baktıklarını belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bunun için de yakın çevremizden başlayarak tüm dünyada barışı, diyaloğu, birlikte kazanmayı hakkaniyeti, adaleti, ahlakı, insanı esas alan bir siyaset yürütüyoruz. Her ne kadar bu yüzden kimi zaman bedel ödemek mecburiyetinde kalsak da orta ve uzun vadede kazanan hep Türkiye olmuştur, Türkiye olmaya devam edecektir. Yeter ki biz millet ve devlet olarak tarihimize, kültürümüzü, değerlerimize uygun duruş sergilemeyi sürdürelim. Son dönemde gençlerimiz başta olmak üzere milli bünyemizi ve manevi değerlerimizi hedef alan sinsi kampanyalarının amacının bu güçlü kaleyi yıkmak olduğu çok açıktır. Allah’ın izniyle nice badire suhuletle atlattığımız gibi bu kirli ve sinsi saldırıyı da boşa çıkaracağız. Ülkemize ve milletimize karşı boynumuzun borcu olan bu mücadeleyi daha etkin şekilde sürdürmek için hem milletimizden hem de yasama ve yargı organlarından daha fazla destek beklediğimizi de belirtmek isterim. Cumhur İttifakı olarak bizim bu konudaki kararlılığımız tamdır. Terör örgütlerine karşı mücadelemiz hamdolsun başarıyla devam ediyor. Son terörist ülkemiz için tehdit kaynağı olmaktan çıkarılana dek bu mücadeleyi içeride ve dışarıda azimle sürdüreceğiz."

'VATANDAŞIMIZIN LOKMASINA KASTEDEN FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ'

Erdoğan, konuşmasında ekonomik sürece değinerek, "Son dönemde artan hayat pahalılığının gıdadan kiraya kadar insanımızın günlük hayatından ortadan çıkacağı ana kadar bu dengesizlikleri gidermek de bizim bir diğer önceliğimizdir. Bunun için sabırlı ve kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Vatandaşımızın lokmasına kasteden fırsatçılara göz açtırmıyoruz. 6 ay, 6 bin kilometre sınırından ilan sitelerine getirdiğimiz kısıtlamalara, liste fiyatından daha fazla para talep eden bayilere yönelik denetimlere kadar attığımız çeşitli adımlarla otomobil piyasasındaki balonu gördüğünüz gibi söndürdük. İlan sitelerini 1 Kasım tarihi itibari ile sahte ve aldatıcı emlak ve otomobil ilanlarından dolayı mesul tutuyoruz. Yanıltıcı ilan verilmesi veya bu konuda zafiyet gösterilmesi halinde 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulayacağız. Deprem bölgesinde de özellikle inşaat malzemelerinin temini ve fiyatı ile ilgili benzer tamahkarlıkların yaşandığını görüyoruz. 6 Şubat’ta evini ve yakınlarını kaybetmiş depremzedelerimizin mağduriyetini fırsata çevirmeye çalışan açgözlülerin insafına kesinlikte bırakmayacağız. Gereken her türlü hukuki, idari ve yasal tedbirleri alarak bu fırsatçıların da kararlılıkla üzerine gideceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye için verdiğimiz bu mücadeleyi devletiyle, milletiyle, özel sektörüyle, esnafıyla, üreticisiyle, tüketicisiyle velhasıl her kesimden insanıyla birlikte göstereceğimiz ferasetle başarıya ulaştıracağız. Günübirlik kazanç uğruna kendisinin, evlatlarının, ülkesinin geleceğini tehlikeye atan insan tipi bu millete, bu medeniyete, bu inanca ait değildir. Bünyemize sızan bu virüsü temizlemek hepimizin ortak görevidir" dedi. 

Erdoğan son olarak konuşmasında ''Güreş, yüzme ve voleybol başta olmak üzere farklı spor dallarında elde ettikleri başarılarla milletimizin göğsünü kabartan tüm sporcularımızı özellikle şahsım, milletim adına tebrik ediyorum'' diye konuştu.