Gündem Son dakika... Meteoroloji'den 63 il için uyarı geldi! Okullar tatil edildi, sıcaklıklar...

Son dakika... Meteoroloji'den 63 il için uyarı geldi! Okullar tatil edildi, sıcaklıklar...

03.03.2022 - 09:39 | Son Güncellenme:

Mart ayıyla birlikte geri gelen soğuk havalar tüm yurdu etkisi altına aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 63 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı Öte yandan kar yağışı nedeniyle bugün için Isparta, Muğla, Denizli, Sinop ve Afyonkarahisar, Kütahya, Konya, uşak illerinde okullar tatil edildi. İşte son dakika hava durumu detayları…

Yurdun genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege ve Akdeniz'in batısı dışında yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yurdun kıyı kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak; Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak; iç ve doğu kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunurken, iç ve doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, iç ve batı kesimlerde kuzeyli, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esecek.

ŞİŞLİ'DE SULU KAR

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren sulu kar yağdı. Şişli’de kısa süreli olarak etili olan kar yağışı daha sonra yerini yağmura bıraktı.

Son dakika... Meteorolojiden 63 il için uyarı geldi Okullar tatil edildi, sıcaklıklar...

63 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olması için uyarıda bulundu. Meteoroloji'den yayımlanan hava durumu raporuna göre ülke genelinde sağanak yağmur ve kar yağışı etkisini gösterecek. 5 il için 'turuncu' 63 il için ise 'sarı' uyarıda bulunuldu. Akşam saatlerinden itibaren Marmara dahil diğer tüm bölgelerde kar yağışı etkili olacak.

BOLU, BEYAZA BÜRÜNDÜ

Meteoroloji uyarılarının ardından Bolu kent merkezinde gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Sabah işlerine gidenler, yeni güne beyaz manzarayla başladı. Yeşil alanlar, karla kaplanırken, araçlarını çalıştırmak isteyenler, üzerinde biriken karları temizledi. Kar yağışının gün boyu aralıklarla devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Bolu Dağı'nın D-100 yolu geçişinde gece başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Bölgede ayrıca yoğun sis etkili oldu. Sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düştü. Kar yağışı ve sis nedeniyle sürücüler araçlarıyla yavaş ilerledi.

ANTALYA

Meteoroloji'nin uyarısının ardından Antalya'da, dün öğle saatlerinde başlayan yağmur, gece de aralıksız devam etti. Sabah saatlerinde ise kentte güneşli hava hakim oldu. Vatandaşlar, sahile giderek güzel havanın keyfini çıkardı. Bazıları kumların üzerinde vakit geçirirken, bazıları da sahil bandında yürüyüş yaptı. Yağmur nedeniyle debisi artan Boğaçayı'nın taşıdığı çamur nedeniyle Konyaaltı Sahili'nde denizin bir bölümünün rengi değişti. Denizde uzayarak genişleyen çamurun ulaşmadığı noktalar ise berraklığını korudu. Sahile gelenler, oluşan görüntüyü cep telefonu ile kaydetti. (DHA)

Haberin Devamı

Son dakika... Meteorolojiden 63 il için uyarı geldi Okullar tatil edildi, sıcaklıklar...

BİRÇOK KENTTE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve yollarda meydana gelebilecek buzlanma riski nedeniyle Dumlupınar ilçemizde 3 Mart Perşembe günü eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

UŞAK

Uşak'ta akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Banaz ilçesinde şiddetini arttıran kar yağışı, ana arter ve sokaklarda aksaklıklara sebep oldu. Bu kapsamda Banaz Kaymakamlığı, resmi sosyal medya hesabından okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu.

KONYA’NIN 10 İLÇESİNDE YÜZ YÜZE EĞİTİMDE OKULLARA KAR TATİLİ

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Akşehir, Beyşehir, Çeltik, Doğanhisar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Seydişehir, Tuzlukçu ve Yunak ilçelerinde kar yağışının yoğun devam etmesi ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek için 03 Mart 2022 Perşembe günü 1 gün süreyle okulların tatil edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

MUĞLA

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle oluşabilecek buzlanma tehlikesine karşı Menteşe ile Ula ilçelerinde taşıma eğitime, Kavaklıdere'de ise temel, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarının tamamında okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Muğla-Denizli karayolunda ekipleri kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ulaşımda zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşandığı belirtildi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde perşembe günü eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Vali Çiçek sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “İlimizde devam eden yoğun kar yağışı ve sabaha doğru oluşacak buzlanma nedeniyle Afyonkarahisar genelinde okullarımız 3 Mart Perşembe günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Tüm öğrencilerimizin 1 günlük kar tatilini kitap okuyarak geçirmesini istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

DENİZLİ

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizdeki olumsuz hava şartları insan sağlığı ve trafik güvenliği açısından riskler oluşturabileceğinden 03.03.2022 Perşembe günü bir gün süreyle; Tüm seviyedeki okullarda yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçilmesine, ayrıca tüm kamu ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelimizin idari izinli sayılmasına valiliğimizce karar verilmiştir" denildi.

Son dakika... Meteorolojiden 63 il için uyarı geldi Okullar tatil edildi, sıcaklıklar...

ISPARTA

Isparta Valiliği’nden yapılan açıklamada, kentte ilk ve orta dereceli okullar, özel ana okulları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, muhtelif kurslar, sürücü kurslarının perşembe 1 gün tatil edildiği kaydedildi. Kamu kurum kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin de 1 gün idari izinli sayılacağı kaydedildi. Kar yağışının sabah saatlerine kadar etkili olacağı, gerekmedikçe özel araçlarla trafiğe çıkılmaması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu 7

İzmir: Parçalı bulutlu 10

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14

Samsun: Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

Trabzon: Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur, zamanla kısa süreli kuvvetli kar yağışlı 4

Diyarbakır: Çok bulutlu, kuzey kesimlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

 İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUJMU RAPORU

Son dakika... Meteorolojiden 63 il için uyarı geldi Okullar tatil edildi, sıcaklıklar...