Gündem Blinken'ın Vali yardımcısı tarafından karşılanmasına MHP'li Yönter'den yorum: Türkiye budur işte

Blinken'ın Vali yardımcısı tarafından karşılanmasına MHP'li Yönter'den yorum: Türkiye budur işte

09.11.2023 - 11:17 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, geçtiğimiz gün Ankara'yı ziyaret eden ve Vali yardımcısı tarafından karşılanan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ilgili konuştu.

CNN TÜRK canlı yayınında Göksu Öngören Özgür'e açıklamalarda bulunan MHP'li Yönter'in şu ifadeleri kullandı; İbretlik bir tablo şu anda yaşanıyor. Dünyanın gözü önünde bir halkın imhasını izliyoruz. Büyük bir öfke doluyuz. İnfilal halindeyiz. Bebekler, çocuklar katlediliyor. Okullar, hastaneler, ibadethaneler bombalanıyor. Gazze şeridinde bir soykırım yaşanıyor.

Haberin Devamı

2,5 milyona yakın Filistinli kardeşimizin yaşadığı Gazze şeridi İsrail'in kanlı saldırıların hedefinde. Bir devlet terörü var. Acımasız, vahşi, vandal, barbar, insafsız, vicdansız, merhametsiz bir devlet operasyonu direkt masum, mazlum, suçu günahı olmayan sivil halka yönelmiş vaziyette. Şiddetle lanetliyoruz.

İSRAİL İLE ABD'NİN PLANLARI

Şu anda İsrail ile ABD arasında görüşülen veya görüşüldüğü iddia edilen planlar var. Bunlardan bir tanesi Gazze şeridinde yaşayan Filistinli kardeşlerimizin Sina Yarımadası'na sürülmesi. Aslında çöle sürülmesi. İkincisi; Batı Şeria'da yaşayan Filistinli kardeşlerimizin Ürdün'e sürülmesi. Bu ne demek? Gazze'nin boşaltılması demek. Bu ne demek? Gazze'nin İsrail tarafından yutulması demek. Başka, Batı Şeria'nın yutulması demek.

Haberin Devamı

Mahmud Abbas şu anda nerede? Ramallah'ta. Batı Şeria'nın yutulması, Gazze şeridinin yutulması Filistin'in imhası, yok edilmesi demek. Bu sadece bir savaş suçu değil, bu bir insanlık suçu. Bir insanlık dramı.

Netanyahu'nun, Netanyahu hükümetinde görev alanların, mazlumların kanını dökenlerin 'Galip olan Allah'tır. Bir gün yargılanacaklarına hep birlikte şahit olacağız. Adalet bu dünyada tecelli edecek.

Sayın Genel Başkanımız bu hafta grup toplantısında ifade etti. Devletler izliyor. Sözde tek dişi kalmış mednei ülkeler tepkisiz bir vaziyette, etkisiz bir vaziyette fakat arka kapıda İsrail yönetimini kollayarak, arkalayarak, destekleyerek sözüm ona iki halk arasındaki savaşa bakıyorlar, izliyorlar. İki halk arasında bir savaş yok. Şu an bir devlet terörü var, bir katliam var.

ABD'Lİ BAKAN BLINKEN'IN ANKARA ZİYARETİ

Vali yardımcısı karşıladı. Apronda ışıklar yandı mı? Yanmadı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti budur işte. Pembe İncili Kaftan'da Muhsin Çelebi'nin duruşunu lütfen hatırlayınız. Ömer Seyfettin'in Pembe İncili Kaftan'da anlatılan o Muhsin Çelebi'nin duruşu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin duruşudur. Siz zalime zalim demezseniz, haine hain demezseniz, PKK'nın YPG'nin arkasında durursanız, Siyonizmin yayılması için sürekli olarak ortam yaratırsanız Türkiye Cumhuriyeti Devleti de size böyle bir duruş sergiler.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı sayın Hakan Fidan, İsrail zulmünü yüzüne haykırdı. Ne dedi? 'Bir an evvel barışın olmasını istiyoruz.'

"BEBEKLERİN AĞIZLARINDAN SÜT AKMIYOR, KAN AKIYOR"

Sayın Genel Başkanımız bu haftaki grup konuşmasında ne söyledi; 'İsrail ile Filistin arasında yarın bile barış çok geç.' Çocuklar ölüyor. İbret verici. Bebeklerin ağzında emzik yok, kan var. Ağızlarından süt akmıyor, kan akıyor. Bu vahşete kim göz yumabilir. Bu soykırıma kim onay verebilir, icazet verebilir. 

İsrail bir halkı yok etmek istiyor. Bu işin şakası filan yok. Ve bu kan, bu ateş sadece Gazze şeridinde durmaz. Çünkü tarih bize başka şeyler de söylüyor. Biz Gazze şeridi odaklı, dinler, medeniyetler ithilafının kutuplaşmasını hatta savaşının ortaya çıkmasından endişe ediyoruz.

"MESAJ VERİLMELİ, BU MESAJIN ALTI ASKERİ GÜÇLE DESTEKLENMELİ"

İslam toplumları, Arap ülkeleri daha samimi olmalı. Meseleye daha yoğun bir şekilde sahip çıkmalı. Bugün Gazze'nin kanı akıyorsa yarın Kahire'nin kanı akabilir. Bugün Gazze'nin kanı akıyorsa yarın diğer yerlerin kanı akabilir. Bu düşünceden hareketle İslam alemi, İslam toplumları, Arap ülkeleri birlik ve beraber olarak, bu işten bir çıkar hesabı, siyasi plan ya da gelecek çetelesi tutmadan insani, vicdanı, İslami bir duruş göstererek dünyaya bir mesaj vermek zorundadır. Bu mesajın altı mutlaka askeri güçle desteklenmelidir. Caydırıcılık dünyaya ilan edilmelidir.

Haberin Devamı

CHP'DE ÖZGÜR ÖZEL DÖNEMİ

Öncelikle hayırlı olsun. Kurultay delegeleri kararını vermiş. Bizim gündemimiz CHP'nin 38. Büyük Kurultayı değil elbette. Bu konu onların kendi iç konusu. Kurultay delegelerinin iradesiyle sayın Özel CHP Genel Başkanı oldu. CHP'nin 8. Genel Başkanı dün itibarıyla resmen görevine oturdu. Sonra da koştura koştura, apar topar, yangından mal kaçırır gibi Anayasa Mahkemesi'nin önüne gitti. Korsan bir gösteri yaptı.

SİYASETTE 'SELAM' TARTIŞMASI

CHP, 100 yıllık mazisine sırtını dönmüş vaziyette. CHP, geçmişiyle köprüsünü atmış vaziyette. Değişikliğiyle CHP'nin kuruluş ayarlarına dönmesini ümit etmek mümkün değil. Bu bizim işimiz de değil. Böyle bir beklentimiz de yok.

Haberin Devamı

Fakat Türk siyasetinde milli, ahlaki tutarlılığı sağlamış, dış dünyaya karşı milli çıkarlar etrafında kenetlenmiş, sosyal demokrat siyasete, muhalefete elbette ihtiyaç var.

Demokrasi diyoruz... Böyle bir özelliği şu andaki CHP'de görmüyoruz. Atatürk'ün partisinin 38. Büyük Kurultayı'nda bir teröriste selam gönderildi. Bir casusa selam gönderildi. Selahattin Demirtaş teröristtir. Selahattin Demirtaş bölücüdür. Osman Kavala Sorosçudur ve şu anda cezasını çekmetedir. Aynı şekilde terörist Demirtaş da.

Siz terörist Demirtaş'ın nesini selamlıyorsunuz? Bu selamı nasıl gönderiyorsunuz? Şehide rahmet yok. Milli mücadele kahramanlarına övgü yok. Milletimizin engin hissiyatına hürmet yok. CHP'nin 100 yıllık tarihini bilen yok. Geride terörist Demirtaş'a Sorosçu Kavala'ya selam olsun. Siz bu yolda ilerlemeye devam edin. Sizin varacağınız yer belli. CHP'nin 38. Büyük Kurultayı'nda Kuvâ-yi Milliye reddedildi.

"AYM YETKİ SINIRLARINI AŞMIŞTIR"

AYM norm denetimi var. Bunu şekil açısından inceler ve yapar. AYM TBMM'nin üstüne çıkamaz. AYM diğer yüksek mahkemelerin üstünde de değildir. AYM yetki sınırlarını aşmıştır. AYM anayasaya ve yasaya aykırı davranmıştır. Şerafettin Can Atalay kim? Can Atalay 18 yıl ceza aldı mı, aldı. Daha siz ne anlatıyorsunuz?