Gündem Son dakika! Saldırı hazırlığında olan 10 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika! Saldırı hazırlığında olan 10 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi

18.04.2022 - 15:59 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında olan 10 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Son dakika Saldırı hazırlığında olan 10 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan terörle mücadeleye ilişkin yeni bir açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Teröristler için ne Irak’ın ne de Suriye’nin kuzeyi güvenli! Kahraman Komandolarımız, Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında olan 10 PKK/YPG’li teröristi daha başarılı bir operasyon ile etkisiz hâle getirdi." denildi.

Haberin Devamı

Son dakika Saldırı hazırlığında olan 10 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi

"HEDEFLER ELE GEÇİRİLDİ"

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde başlatılan Pençe Kilit Operasyonu'yla ilgili de bilgi paylaştı. Bakanlığın açıklamasında, "Irak’ın kuzeyinde terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla dün gece Pençe Kilit Operasyonu başlatıldı. Birinci aşama hedefleri ele geçirildi" denildi.

Operasyonların planlandığı şekilde devam ettiğini vurgulan Bakanlık, "Mehmetçik bölgeyi kontrol altına almaya başladı. Arama-tarama faaliyetleri devam ediyor. Teröristlerin tüm barınak, sığınak ve sözde karargahları ile mağaraları ve inleri tek tek tahrip edilecek" açıklamasını yaptı.

MSB mesajında, "Teröristler kaçacak yerlerinin olmadığını, sona yaklaştıklarını anlamalı ve adalete teslim olmalıdır. Asil milletimizi terör belasından kurtarmakta azimli, kararlıyız" ifadelerine yer verdi.