Gündem Son dakika... Tuzla'da büyük yangın! Kaymakam acı haberi verdi

Son dakika... Tuzla'da büyük yangın! Kaymakam acı haberi verdi

29.04.2022 - 13:17 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Tuzla’da bir sanayi sitesinde bulunan vernik fabrikasında büyük çaplı patlama meydana geldi. Patlama sonrası yangın bitişikteki 5 fabrikaya daha sıçradı. Tuzla Kaymakamı Ali Akça acı haberi verdi. Çevrede büyük hasar oluşurken patlama anı cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Tuzla’da Vernikçiler sanayi sitesi içerisinde bulunan bir vernik fabrikasında saat 13.00 sıralarında büyük çaplı patlama meydana geldi. Patlama sesi Anadolu Yakasının farklı ilçelerinden de duyuldu. Patlamanın ardından fabrika alev alev yanmaya başladı.

Yangına müdahale için olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.  Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği fabrikadaki yangına itfaiye müdahale etmekte zorlandı.

Haberin Devamı

TUZLA KAYMAKAMI AKÇA: PATLAMADA 3 KİŞİ ÖLDÜ

Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla'da patlama meydana gelen fabrikada inceleme yaptı. Yetkililerden bilgi aldı. Akça daha sonra patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Akça, "Acı bir durum. Saat 13.15 civarlarında boya vernik işiyle uğraşan sanayicilerimizin bulunduğu bir sitede yangın meydana geliyor. Yangın neticesinde seri bir şekilde itfaiye görevlilerimiz, ambulans, güvenlik görevlilerimiz konuyla alakalı müdahaleye başladılar. 9 vatandaşımız hafif şekilde yaralı idi. Sağlıkçılarımız, 9 vatandaşımıza müdahale etti. Ancak 3 vatandaşımız maalesef yangın yerinde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Kimlikleri belli bizde var" dedi.

Haberin Devamı

 Akça yangının çıkış nedeni ile ilgili soruya "Tabii yangın malumunuz boya vernik olunca büyük ihtimal itfaiye raporu açıklandığında belli olacak bir husus. Ama boya vernik yangını akla getiren kavramlar" diye konuştu.

Son dakika... Tuzlada büyük yangın Kaymakam acı haberi verdi

(Patlama anında yaşanan panik anları kamerala böyle yansıdı)

Fabrikadaki yangından sonra çevredekiler cep telefonu ile kayda girdi. Bazı çalışanlar ise müdahale için yanan fabrikaya yaklaştı. Tam bu sırada patlama meydana geldi. Alev topu gökyüzüne yükselirken savrulan parçalar çevredeki araç ve iş yerlerine isabet etti. O anları görüntüleyen kişinin cep telefonuna ise patlama ve panik anları yansıdı. Patlamayla kaçışanları çığlıkları kayıta da yansıdı

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın fabrikada çıkan yangına ilişkin inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirdiği bildirildi.

PATLAMAYA İLİŞKİN BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Tuzla Orhanlı Sanayi Bölgesinde meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Savcısının olay yerine intikal ettiği belirtildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"29 Nisan 2022 günü saat 13.15 itibariyle Tuzla Orta Mahalle Atayolu Caddesi’nde faaliyet gösteren Boya ve Vernikçiler Kooperatifi bünyesindeki bir fabrikada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktığının ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış ve nöbetçi Cumhuriyet Savcısına gerekli incelemeler yapılmak üzere olay yerine intikal edilmiştir.

Soruşturma, halihazırdaki belirlemelere göre 3 işçinin hayatını kaybetmesine sebep olan bu olaya ilişkin maddi gerçeği her yönüyle açığa çıkarmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek üzere titizlikle sürdürülmektedir."

Haberin Devamı

Son dakika... Tuzlada büyük yangın Kaymakam acı haberi verdi

PATLAMA ANI KAMERADA

Fabrikada meydana gelen patlama anı ise vatandaşın cep telefonu kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde fabrikanın yandığı esnada bir patlamanın yaşandığı ve patlama nedeniyle çevreye bazı parçaların saçıldığı görülüyor.

Son dakika... Tuzlada büyük yangın Kaymakam acı haberi verdi

Yangına müdahale eden ve yoğun dumandan etkilenen itfaiye ekiplerini bölgede bulunan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. İstanbul itfaiyesinden yapılan açıklamada bitişik nizam 6 iş yerindeki  yangın yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı. İtfaiyenin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Son dakika... Tuzlada büyük yangın Kaymakam acı haberi verdi

FABRİKANIN ÇEVRESİ SAVAŞ ALANI GİBİ

Patlamanın meydana geldiği fabrika çevresi savaş alanına döndü. Çevrede birçok işyeri ve araçta hasar meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle metal parçaların metrelerce uzağa fırladığı görüldü.

Haberin Devamı

Son dakika... Tuzlada büyük yangın Kaymakam acı haberi verdi

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden Tuzla'da fabrikadaki patlamaya ilişkin açıklama yapıldı. 3 işçinin hayatını kaybettiği, 9 işçinin de yaralandığı belirtilen açıklamada, "Bugün saat 13.15'te Tuzla ilçesi Ortamahalle Atayolu Caddesinde kimyevi üretim yapılan, Boya ve Vernikçiler Kooperatifindeki bir fabrikada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın meydana gelmiştir. Olay yerine ivedilikle itfaiye, ambulans, güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edilmiş,  yapılan müdahale neticesinde yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir.  Ayrıca, yakın bölgedeki otluk alana sirayet eden yangın Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince söndürülmüştür. Yangında hafif şekilde yaralanan (9) işçimize sağlık ekiplerince müdahale edilmiş, (T.A), (M.Ö) ve (T.T) adlı (3) işçimiz maalesef hayatını kaybetmiştir.  Yangında hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralanan işçilerimize de acil şifalar diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Son dakika... Tuzlada büyük yangın Kaymakam acı haberi verdi

'BOMBAYI ANDIRAN BİR PATLAMA'

Yangın bölgesinde bulunan CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz canlı yayında bölgede yaşananları aktardı. Tokaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tuzla'daki 3 katlı boya fabrikasında çıktı yangın çok şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Dakikalar önce bu noktadaydık, bizler de şahitlik ettik. Anında gökyüzüne dumanlar yükselmeye başladı. Kapkara bulutların gökyüzünü kapladığını söyleyebiliriz. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilmiş durumda. Alan tamamen şeritlerle kapatıldı. Bu noktada ara ara, patlamanın birden fazla kez gerçekleştiği bilgisini aldık. Olay yerine doğru ilerlerken alevlerin çevrede bulunan ağaçlara da sıçradığını gördük. Ekipler müdahalesini sürdürüyorlar. Yangının kontrol altına alınmaya başlandığını söyleyebiliriz ancak boya fabrikası olduğu için patlama ihtimaline karşı bölgede geniş çaplı güvenlik önemlemleri var"

Son dakika... Tuzlada büyük yangın Kaymakam acı haberi verdi

(Fabrika önündeki araçlar ve çevredeki fabrikalarda büyük hasar oluştu) 

"Dumandan etkilenen itfaiye çalışanları olduğunu da söyleyebiliriz. Yangının neden kaynaklandığı bilinmiyor. Buradaki çalışanlarla konuştuğumuzda bombayı andıran bir patlama sesini duyduklarını ifade ediyorlar. Çevredeki fabrikalarda çalışanlar da güvenli bölgelere getirildiler. Polis ekipleri kimsenin çıkmasına müsaade etmiyor. Burada şuan çok yoğun bir koku var. Dakikalar öncesine kadar çok yoğun dumanların gökyüzünü kapladığını görebiliriz. Neredeyse 10 itfaiye aracı geldi ancak hala gelmeye devam ediyor. Dumandan etkilenen itfaiye erleri için de ambulanslar sevk edildi. Fenalaşan itfaiye ekipleri de hastaneye kaldırıldı. Fabrika yanmaya devam ediyor. Şiddetli alevler söndürülse de boya fabrikası olması ve içeride kimyasalların bulunması sebebiyle ekipler yoğun güvenlik önlemleri almış durumda.Elimize ulaşan bilgiye göre fabrikanın 3 çalışanına ulaşılamıyor. Alevler kontrol altına alındı ve ekipler 3 çalışan için içeride arama çalışması başlatılacak. UMKE arama kurtarma ekipleri bölgeye geldi"

Son dakika... Tuzlada büyük yangın Kaymakam acı haberi verdi

YANGIN SONRASI UYARI: BÖLGEDE YAŞAYANLAR MASKE TAKSIN

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen Tuzla'daki patlamanın ardından bazı uyarılarda bulundu.

"Bu sıradan bir duman değil, kimyasal maddenin yanmasıyla çıkan, tehlikeli bir duman. Bu dumanı teneffüs etmemek lazım, teneffüs ettiğiniz takdirde ciddi sağlık sorunları olabilir. Bir an evvel söndürülmesi lazım. Bu civarda olanlar, dumanı görenler ve kokusunu alanlar mutlaka maske takması gerekir. Bu maskeler N-95 gibi. Bu asit yağışlarına neden olabilirdi. Dumanlar buluta kadar gitseydi ileride asit yağışları da meydana gelebilirdi. Ama yukarılarda bir yağmur bulutu yok. Bir asit yağışı getirmeyecek. Ancak dediğim gibi bunun içinde kimyasal maddeler var. Dikkat edilmesi gerekilmeli. Koku varsa kirletici burnunuza yapışmış durumda. Yani bir ev yansa karbondioksit çıkar ama bu yangının içinde kimyasal madde var. Diğer dumanlardan farkı içerisindeki kimyasallar. Onun için o civardakilerin maske takması lazım. o civardan uzaklaşmaları lazım"

 

Son dakika... Tuzlada büyük yangın Kaymakam acı haberi verdi