Gündem 'Yılın düğünü’ 20 yılın ayıbı! 'Bunu hangi vicdan kabul eder?'

'Yılın düğünü’ 20 yılın ayıbı! 'Bunu hangi vicdan kabul eder?'

15.03.2024 - 06:39 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 2004 yılında işlenen cinayetin zanlısı olarak aranan ve yurt dışına kaçan Serhat Aslan’ın zaman aşımı dolunca döndüğü Türkiye’de evlendiği ortaya çıktı. Öldürülen Burak Şengöçen’in babası “Bu kişi bir gün olsun bile tutuklanmadı. Bunu hangi vicdan kabul eder?” dedi.

Yılın düğünü’ 20 yılın ayıbı Bunu hangi vicdan kabul eder

ÇİĞDEM YILMAZ- İstanbul’da 2004 yılında işlenen cinayetin zanlısı Serhat Aslan, adaletten kaçan ve yıllarca gündemi işgal eden isimlerden biriydi. Cinayetten birkaç yıl sonra İngiltere’de görüntülenen Aslan’ın zaman aşımı süresi dolunca Türkiye’ye döndüğü, hatta geçtiğimiz yaz evlendiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul Yeşilköy’de 2004 yılında 19 yaşındaki Burak Şengöçen bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin bir numaralı zanlısı Serhat Aslan ise kayıplara karıştı. Serhat Aslan hakkında kasten öldürme suçundan 30 yıla kadar, üç arkadaşı hakkında da 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ancak cinayet zanlısı çoktan yurt dışına kaçmıştı. Hakkında “kırmızı bülten” çıkarıldı ancak buna rağmen yıllarca yakalanmadı. Ailenin adalet arayışı sonuç vermedi ve dosya 2020 yılında zaman aşımına uğradı.

Yılın düğünü’ 20 yılın ayıbı Bunu hangi vicdan kabul eder

Cinayet yıllarca gündemden düşmemiş, öldürülen Şengöçen’in ailesi, zanlının yakalanması için mücadele vermişti.

Cinayetten ceza almadan kurtulan Aslan’ın Türkiye’ye dönüş yaptığı iddiasına yer verdiğimiz haberin ardından Milliyet’e ulaşan bir okurumuz, Aslan’ın geçtiğimiz temmuz ayında Çanakkale Bozcaada’da evlendiği bilgisini paylaştı. Okurumuzun verdiği bilgilerle yaptığımız araştırma ise yerel bir haber sitesinde “Siyasileri birleştiren yılın düğünü” başlıklı haberi karşımıza çıkardı.

Haberin Devamı

Aslan ve eşinin üç farklı fotoğrafının yer aldığı haberde şu ifadelere yer verilmişti:

“Bozcaada başta olmak üzere bölgeye önemli yatırımlar yapan Aslan Ailesi, görkemli bir düğün töreni ile oğulları Serhat Aslan’ı evlendirdi. Güzeller güzeli Sevim Turan ile yaşamını birleştiren Serhat Aslan’ı sevenleri yalnız bırakmadı. Düğün töreni Çanakkaleli siyasetçiler başta olmak üzere iş dünyasının da bir araya gelmesine vesile oldu. Nikâhı Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can kıydı. Nikâhın ardından çift, bol bol dans etti. Adalılar, bu düğün için ‘siyasileri birleştiren, yılın düğünü’ unvanını taktılar.”

‘UMURLARINDA DEĞİL’

Aslan’ın Türkiye’ye döndükten sonra evlendiğini Milliyet aracılığıyla öğrenen Burak Şengöçen’in babası Murat Şengöçen ise şu yorumu yaptı: “Hiç şaşırmadım. Öyle bir babası vardı ki, güle oynaya oğluna düğün yapmıştır. Gülmüştür, oynamıştır, kahkahasını da atmıştır. Bense 20 yıldır evlat acısı yaşıyorum, acım geçmedi ve ölene kadar da bu acı benimle. Bu nasıl bir adalet anlamış değil. Benim oğlum mezarda ve oğlumu öldüren bu kişi bir gün olsun bile tutuklanmadı. Düğün yapıp hayatına devam ediyor. Size soruyorum, bunu hangi vicdan kabul eder?”

Haberin Devamı

2011 yılında Aslan’ın Londra Büyükelçiliği’nde evlendiği iddiası da gündeme gelmişti.

Yılın düğünü’ 20 yılın ayıbı Bunu hangi vicdan kabul eder

Düğün, yerel bir haber sitesinde “Siyasileri birleştiren yılın düğünü” başlığı ile haber oldu.

HUKUKÇULAR ZAMAN AŞIMINA KARŞI

‘Kamu vicdanını rahatsız eder’

Hukukçular, cinayet gibi bir suçta “zaman aşımı” olmasına tepki gösteriyor, devletin cezalandırma yetkisinden vazgeçmemesi gerektiğini belirtiyor.

Prof. Dr. Hasan Sınar: Bu şahıs için geçmişte iade uygulanabilirdi. Ama şu zaman aşımına uğramışsa cezai anlamada yapacak bir şey yok. Ben bir hukukçu olarak, zaman aşımını doğru bulmuyorum, tümden karşıyım. 100 yıl geçse bile devlet, cezalandırma yetkisinden vazgeçmemeli.

Avukat Dr. Rezan Epözdemir: Hukuken ve filen kabul edilebilir bir yaklaşım değildir, kamu vicdanını da rahatsız eder. Bu tür kamu vicdanını rahatsız eden suçlar bakımından dava zaman aşımı sürelerinin artırılması gerekir. İnsanlık suçlarında zaman aşımı söz konusu değil, işkence bu kapsamda kabul ediliyor ancak kasten öldürme bu kapsamda kabul edilmiyor. Belki böyle bir yasal düzenleme yapılabilir.

Haberin Devamı

Yılın düğünü’ 20 yılın ayıbı Bunu hangi vicdan kabul eder

Düğünün “Çanakkaleli siyasetçiler başta olmak üzere iş dünyasının da bir araya gelmesine vesile olduğu” belirtildi.