Gündem Son moda diyet şeker detoksu

Son moda diyet şeker detoksu

26.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alkol ve sigara kadar tehlikeli olan şeker, bağımlısı olduğunda öldürebiliyor. The Times gazetesine göre şekerden kurtulmanın yolları arasında mısır, patates, pancar, ananas, muz ve karpuz tüketmek yer alıyor

Son moda diyet şeker detoksu

İngiliz The Times gazetesi ‘gizli tehlike’ şekerden kurtulmanın yollarını masaya yatırdı. Alkol ve sigara kadar tehlikeli olabilen şeker bağımlı olunması durumunda öldürebiliyor. Ciltte kırışıklıklara yol açan, erken yaşlanmaya sebep olan, uyku düzenini bozan, kişinin modunu olumsuz yönde değiştiren, dişleri çürüten ve obeziteye neden olan şekerin tehlikesi, gün içinde tüketilen yiyecek ve içeceklerin yüzde 50’sinin şeker bazlı olmasından belli oluyor. İngiltere’de ortalama bir kişi haftada 238 çay kaşığı şeker tüketiyor.

Tatlandırılmış yiyecek yasak
Beslenme uzmanı Brooke Alpert’in kaleme aldığı Şeker Detoksu adlı kitap ‘gizli tehlike’ şekerden kurtulmanın yollarını anlatıyor. Alpert, “Yağ, tuz ve karbonhidratı unutun. Bizi şişman, tembel ve çirkin yapan aslında şeker” diyor.
Üzerinde ‘az yağlı’ etiketi bulunan yiyeceklerin ‘şeker deposu’ olduğunu söyleyen Alpert, “Şeker bağımlılık yaratır. Kullanımı, sigara ve alkol gibi düzenlemeye tabi tutulmalı” diyor. Alpert’e göre şekerden kurtulmak için tüketilmemesi gereken yiyeceklerin başında pirinç geliyor. Pirinç dışında, beyaz ekmek, nişastalı sebzelerden mısır, patates, pancar, meyvelerden ananas, muz, ve karpuzun tüketilmemesi gerekiyor.
Meyve yemek isteyenler için elma ve bazı orman meyveleri öneriliyor. Kurutulmuş meyveler, gazlı veya diyet içecekler ve tatlandırılmış süt ürünleri kesinlikle tavsiye edilmeyen ürünler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

3 günlük diyet

Alpert kitabında üç günlük bir şeker detoksuna da yer veriyor. Kahvaltıda sebzelerle süslenmiş yumurta, günde bir fincan kahve, istenildiği kadar yeşil veya bitki çayı, günde en az 1.9 litre su, kırmızı et, tavuk, hindi, balık, yumurta ve sebze diyet çerçevesinde tüketilebilenler arasında yer alıyor. Sebzelerden domates, brokoli, salatalık, mantar, marul, biber ve ıspanak tüketilmesi tavsiyeler arasında. Günde iki kez 30’ar gram kuruyemiş de tüketilebiliyor. Detoks süresince tüketilmemesi gerekenlerse makarna, ekmek, gevrek, pirinç, tatlandırıcılı içecekler ve meyve olarak belirlendi. Öğle 170 gram protein, akşam ise 225 gram protein alınabiliyor.