Gündem Sözcü gazetesi muhabiri Gökmen Ulu tahliye edildi

Sözcü gazetesi muhabiri Gökmen Ulu tahliye edildi

08.11.2017 - 15:52 | Son Güncellenme:

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve çalışanlarına yönelik biri tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada, tutuklu Sözcü Muhabiri Bekir Gökmen Ulu'nun tahliyesine karar verildi

Sözcü gazetesi muhabiri Gökmen Ulu tahliye edildi

Sözcü gazetesinin sahibi sanık Burak Akbay ve çalışanları hakkında "Silahlı terör örgütünü yönetme", "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" ve "Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçlarından açılan davanın ikinci duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazetenin İzmir muhabiri Gökmen Ulu, tutuksuz sanıklar gazetenin eski İnternet sitesi Sorumlu Müdürü Mediha Olgun ve Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli katıldı.

Haberin Devamı

"FETÖ'CÜLER SÖZCÜ'YÜ MUHALİF DİYE TERCİH EDİYORDU"

Bugünkü duruşmada gazeteciler Cem Küçük, Fuat Uğur, Ersoy Dede, Hüseyin Gülerce ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Ankara Başkan Yardımcısı Anıl Eren Yıldız dinlendi. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada ilk olarak Anıl Eren Yıldız dinlendi. Ankara'dan SEGBİS üzerinden duruşmaya bağlanan Yıldız, Bylock kullandığı iddiasıyla tutuklu olarak kaldığı cezaevinde yaşadıklarını anlatması üzerine dosyaya tanık olarak katıldığını belirtti. Cezaevi sonrası verdiği röportajda FETÖ'cülerin okudukları gazeteler arasında Sözcü gazetesinin de olduğunu ancak bu gazetenin ideolojik olarak değil, AK Parti muhalefetine yer verdiği haberler üzerinden FETÖ'cüler tarafından tercih edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Firari sanık Burak Akbay'ın babası Ertuğrul Akbay da tanık olarak dinlenildi. Kendisi ve oğlunun FETÖ ile bir ilgisi olmadığını savunan Akbay, "Bir baba olarak oğluma böyle bir iftira atılmasını kabul edemiyorum." dedi. Gazeteci-yazar Fehmi Koru'nun kendisi ile aralarında geçtiğini iddia ettiği diyaloğa da değinen Ertuğrul Akbay, Koru ile dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in bir yurt dışı gezisine katıldığını anlattı. Akbay, Koru ile yurt dışında bir mekanda oturduklarını anlatarak, aralarında oğlu Burak Akbay'la ilgili herhangi bir diyaloğun yaşanmadığını iddia etti. Konuşması sırasında duygulandığı gözlenen Akbay, Koru'nun bu konuyu 14 yıl sonra gündeme getirerek yazmasını anlayamadığını belirterek, "Ne benim ne ailemin ne de etrafımın FETÖ ile bir ilgisi yok. Böyle bir iftirayı hakaret olarak kabul ediyorum." diye konuştu. Duruşmada, Sözcü Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kenan Kurtkaya ile duruşmaya SEGBİS'le bağlanan İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray da tanık olarak dinlenildi.

SAVCI 'TUTUKLU KALSIN' DEDİ, MAHKEME TAHLİYE ETTİ
Duruşmada, tanıkların dinlenilmesinin ardından, cumhuriyet savcısının görüşü soruldu. Duruşma savcısı, tutuklu sanık Bekir Gökmen Ulu'nun bu halinin devamına karar verilmesini talep etti. Ardından, sanık avukatları tahliyeye ilişkin beyanda bulundu. Ulu da gazeteci olarak bazen gördüklerini, bazen de haber merkezinin gördüklerini haberleştirdiklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris’te tatil yaptığı bilgisini alınca Marmaris'e gittiğini ifade etti. Atatürkçü olduğunu söyleyen Ulu, tahliyesini ve beraatini talep etti. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, muhabir Bekir Gökmen Ulu'nun tahliyesine karar verdi. Firari sanık Burak Akbay'ın yakalama kararının devamına hükmeden mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Mediha Olgun hakkında imza atma şeklindeki adli kontrol hükmünü kaldırdı. Tanık Fehmi Koru hakkında yeniden zorla getirme kararı çıkarılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.