Gündem Sözleşmeli öğretmenlik başvuru ekranı e - devlet sayfası | Sözleşmeli öğretmenlik sınav tarihleri 2020

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru ekranı e - devlet sayfası | Sözleşmeli öğretmenlik sınav tarihleri 2020

05.06.2020 - 09:58 | Son Güncellenme:

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru işlemleri alınmaya devam ediyor. 1-12 Haziran 2020 tarihleri arasında alınacak olan sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? e - Devlet girişi nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin öğretmenin alınacağı başvuru linki haberimizde...

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru ekranı e - devlet sayfası | Sözleşmeli öğretmenlik sınav tarihleri 2020

1 Haziran 2020 Pazartesi günü başlayan Sözleşmeli Öğretmenlik başvuruları bugün de devam ediyor. Adaylar büyük merakla başvuru işleminin nasıl ve nereye yapılacağını, aynı zamanda atama ve müalakat tarihlerinin ne zaman olduğunu araştırıyor. MEB'in yayımladığı kılavuzda yer alan sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav tarihleri, atama tarihlerini haberimizin içerğine ekledik. İşte 2020 yılında alım ypılacak olan sözleşmeli öğretmenlik hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU EKRANINA NEREDEN ULAŞILIR?

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak başvuru https://ilkatama.meb.gov.tr adresinden elektronik başvuru formu doldurmak suretiyle yapılacaktır.

Adaylar başvuru sistemine e-devlet kullanıcı adı ve şifrelerini kullanarak giriş yapacaklardır.

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana başvuruda bulunabilecektir.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

1 Haziran 2020 günü başlayan Sözleşmeli öğretmenlik başvuru işlemleri, 12 Haziran 2020 günü sona erecek.

SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezlerinin İlanı 22 Haziran 2020 tarihinde duyurulacak.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Sözlü Sınavların Yapılması 06-25 Temmuz 2020 tarihleri arasında uygulanacak.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözlü Sınav Sonuçlarının İlanı 28 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Atama Tercihlerinin Alınması 31 Ağustos 2020 - 04 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Atama Sonuçları 8 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

1. Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınava alınacak adaylar e-devlet sistemi üzerinden yayımlanacak olup adaylar sonuçları kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecektir.

2. Sözlü sınava alınacak adaylar Ek-3 Sözleşmeli Öğretmen Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu üzerinden sözlü sınav komisyonunca değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

3. Sözlü sınavda adaylar: eğitim bilimleri ve genel kültür; bir konuyu kavrayıp özetleme,  ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.

4. Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il millî eğitim müdürlüklerince yürütülecektir.

5. Adayların sözlü sınavda nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

6. Adayların sözlü sınav merkezlerince alınan tedbirlere ve yayımlanan kurallara uymaları gerekmektedir.

7. Adayların sözlü sınava: çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saati ve her türlü saat); kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihaz, kulaklık; kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılar; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal  içerikli eşyalar; her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlar; her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşya (şeffaf/numaralı gözlük hariç); banka/kredi kartı vb. kartlar; cep bilgisayarı, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar; her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizat; kalem, silgi, kalemtıraş, her türlü müsvedde kâğıt, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar; pergel, açıölçer, cetvel, vb.
araçlar; şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleriyle girmeleri yasaktır.

8. Sözlü sınava katılanların sınav puanları Sözlü Sınav Sonuç Ekranına işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 (altmış) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.

9. Sözlü sınav sonuçları e-devlet sistemi üzerinden yayımlanacak olup adaylar sonuçları kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecektir.

Haberin Devamı

Tercihler

1. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

2. Kurum tercih başvuruları kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifre kullanmak suretiyle e-devlet sistemi üzerinden alınacak olup adaylar tercih başvurularını onaylatmak üzere herhangi bir ilçe veya il millî eğitim müdürlüğüne gitmeyeceklerdir.

3. Adayların tercih başvurularına ilişkin kayıtlarını Ek-4 Takvim’de belirlenen tarihin son günü, gün sonu itibarıyla (Saat 23:59:59) tamamlamış olmaları gerekmektedir.

4. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

5. Adaylar tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.” “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak
istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

6. Tercihlerine atanamayan adaylardan “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

7. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

Haberin Devamı

Atamalar

1. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

2. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

Haberin Devamı

E-DEVLET'E NASIL GİRİLİR?

E-Devlet uygulamasına giriş için, başka eşi olmayan, sadece size özel olarak oluşturulmuş 2 bilgiye ihtiyacınız var. Bunlardan biri TC kimlik numaranız, diğeri ise e-Devlet şifreniz. TC kimlik numaranızı zaten biliyorsunuz. E-Devlet şifrenizi de herhangi bir PTT şubesinden, 2 TL karşılığında edinebilirsiniz. Şifre size kapalı bir zarf içinde verilir ve şifreyi zarfı size veren PTT görevlisi bile göremez. Siz de bu zarfı kimsenin göremeyeceği bir yerde açın ve sisteme ilk girişinizi gerçekleştirdiğinizde değiştirin.

Giriş için gerekli olan bu 2 şifreyi de hazır ettikten sonra, E-Devlet uygulamasının adresine gitmeniz gerekir. Sistemin elektronik ortamdaki adresi, "turkiye.gov.tr"dir. Kullanıcılar internet tarayıcılarındaki adres çubuğuna bu adresi yazarak sistemin ana sayfasına ulaşırlar. Burada TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresinin yazılması gereken 2 kutucuk vardır. Bilgiler doğru kutucuklara yazıldıktan sonra "giriş" düğmesi tıklanarak sisteme girilir. Bu ilk girişinizse sistem güvenliğiniz gereği E-Devlet şifrenizi değiştirmenizi isteyecektir. Zarf içinden çıkan ve ilk girişte kullandığınız şifreyi, kolay hatırlayabileceğiniz fakat başkalarının bilemeyeceği ve kolay kolay tahmin edemeyeceği bir şifreyle değiştirin.

E DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET ŞİFREMİ UNUTURSAM?

Şifrenizi unutursanız yine bir PTT şubesine gidip, üzerinde TC kimlik numaranızın yazılı olduğu ehliyet, pasaport, nüfus kağıdı gibi bir kimlik belgenizi göstererek, yeni bir şifre alabilirsiniz. Bu kez ödemeniz gereken ücret 4 TL olarak belirlenmiştir. Fakat eğer sisteme ilk girişinizde kullanıcı profilinizi düzenlerken cep telefonunuzu kaydettiyseniz, yeni şifre almak için PTT şubesine gitmenize gerek yok. "Şifremi Unuttum" adımını takip ederek SMS yoluyla ve ücretsiz olarak şifre yenileme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yazarlar