Gündem Suikastin 15. yılında FETÖ izi

Suikastin 15. yılında FETÖ izi

19.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç

Suikastin 15. yılında FETÖ izi

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı suikastin 15’inci yılı geride kalırken, soruşturmada “paralel yapı” izi olup olmadığını araştırmak için kurulan ekip çalışmalarına devam ediyor. Uzun yıllardır devam eden soruşturmayı 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde yürüten savcı ile soruşturmada görev alan 3 emniyet mensubu meslekten ihraç edildi.

Haberin Devamı

Savcıya FETÖ’den ihraç

Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002’de evinin otoparkında park halinde duran gümüş gri renkli Fiat Brava model arabasının hemen yanında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Soruşturmada gelinen aşamada Hablemitoğlu dosyasındaki bir kısım yazışma ve ifadelerde, eski özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin de görev almıştı. FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, yargı içinde görev yapan çok sayıda hakim ve savcı hakkında soruşturma başlatıldı. Eski HSYK tarafından, çıkarılan KHK’larla ihraç edilen yargı mensupları arasında, Tuğtekin de yer almıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü’nde ise, Hablemitoğlu’nun öldürüldüğü Portakal çiçeği sokağında gümüş gri renkli Fiat Brava model aracı gören tanıkların ifadelerini alan dönemin komiseri, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Yıldırım Sarp ile polis memuru Deniz Bacaksız’ın da, OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile meslekten ihraç edildiği açığa çıktı.

Haberin Devamı

O başkomiser de atıldı

Hablemitoğlu suikasti ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Ergenekon terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma dosyalarının incelenmesi sonucunda düzenlenen raporu hazırlayan başkomiser Abdurrahman Bişgin de ihraç edilenler arasındaydı. 4 Haziran 2008’de hazırladığı raporda Bişgin, FETÖ’den bahsetmeksizin, tutuklu Durmuş Anuçin’in ifadeleri ile Ergenekon sanıklarından Ümit Sayın’ın MSN konuşmalarına yer vermesi dikkat çekti. “Hablemitoğlu’nu ben öldürdüm” diyen Anuçin’le ilgili “bu tip kişiler her suikastte ortaya çıkar” yorumları yapıldı.

Suikastin 15. yılında FETÖ izi
FETÖ çatı davası tanığı

Hablemitoğlu’nun ölümünde FETÖ izi bulunduğu iddiası, son olarak FETÖ lideri Fetullah Gülen’in de bulunduğu sanıkların Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı FETÖ çatı davasında ortaya atıldı. İddianamede tanıklardan Zihni Çakır’ın ifadesinde, Hablemitoğlu’nu, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) görevli Yüzbaşı T.K.’nın öldürdüğünü, suikast silahını da Mogan Gölü’ne attığını söylediği belirtildi.

Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın, duruşmada, iddianame eklerinde Hablemitoğlu suikastıyla ilgili Zihni Çakır isimli kişinin ifadelerinin yer aldığını, ancak dinlenecek tanıklar arasında neden Çakır’ın bulunmadığını sordu.

Haberin Devamı

Barkın, “Tanık sıfatıyla Zihni Çakır’ın çağrılmasını istiyoruz”dedi. T.K.’nın, savcılığa, Hablemitoğlu’nun öldürüldüğü tarihte Kazakistan’da olduğuna dair belge sunduğu, bu gelişme üzerine ifadesinin alınmasından vazgeçildiği öğrenildi.