Gündem Sulh komisyonları nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sulh komisyonları açıklaması

Sulh komisyonları nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sulh komisyonları açıklaması

27.09.2021 - 14:49 | Son Güncellenme:

Sulh komisyonları ile ilgili detaylar gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları" Kura Töreni'nde konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakında her ilde sulh komisyonlarını devreye alıyoruz." dedi. Peki sulh komisyonları nedir?

Sulh komisyonları nedir Cumhurbaşkanı Erdoğandan sulh komisyonları açıklaması

Sulh komisyonları son dakika gelişmeleri merak konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sulh komisyonları ile ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrasında detaylar araştırılmaya başlandı. Peki Peki sulh komisyonları nedir?

Haberin Devamı

SULK KOMİSYONLARI NEDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamayı yapt; "Meclisimizin iradesine sunacağımız yeni yargı paketlerinde talep ve beklentileri kolaylaştırıcı bir yaklaşımla sağlamayı esas alacağız. İcra konularını, aile hukuku alanında çocukla kişisel ilişki kurulmasından tamamen çıkaracağız. Çocuğun üstün yararını hakim kılacağız. Dosyalar arasından vakit kaybetmeden hakkına kavuşmasını istiyoruz vatandaşın. İdari sulh usulü, sistemi rahatlatacak bir yeniliğimiz olacak. Yakında her ilde sulh komisyonunu devreye alıyoruz. Böylece yargının iş yükünü düşüren alternatif bir hukuk sistemi hedefliyoruz."