Gündem‘Sürgün yasası geri çekilsin’

‘Sürgün yasası geri çekilsin’

02.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hayvan hakları savunucuları ve hayvanseverler, birçok kentte eş zamanlı yapılan eylemle, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik öngören tasarının geri çekilmesi ve yeniden düzenlenmesini istedi.

‘Sürgün yasası  geri çekilsin’

Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanan hayvanseverler, basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

‘Can verecekler’

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Başkan Yardımcısı Şebnem Aslan, “Orman Su İşleri Bakanlığı’nca hazırlanan, özellikle sokak hayvanları için sürgün ve ölüm içeren yasa tasarısı katliamlara sebep olmadan çekilmeli ve yeniden hazırlanmalıdır” dedi.

Değişiklik tasarısının 8. maddesinde nüfusu 100 binden az olan 970 ilçe belediyesinde kısırlaştırma merkezi kurulmasına gerek görülmediğini belirten Aslan, bu durumda kısırlaştırma merkezi olmayan belediyelerde hayvanların, yazın sıcak ve susuzluktan, kışınsa korunaksız, soğuk ve kara mahkûm kalarak acı içinde can vereceklerini ifade etti.

KEŞFETYENİ
Herkes şaşkına döndü! Çantasından 'büyü' çıktı
Herkes şaşkına döndü! Çantasından 'büyü' çıktı

Cadde | 21.05.2025 - 10:57

Evlilikleri magazin gündeminde yer alan Hailey Bieber'ın bu sefer çantasından çıkan 'aşk büyüsü' konuşuluyor.

Yazarlar