Gündem Taraftarlara 37 suçlama!

Taraftarlara 37 suçlama!

01.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gözaltına alınan 62 kişiden aralarında Alen Markaryan’ın da bulunduğu 5 kişi için adli kontrol, 21 kişi için de tutuklama kararı istendi.

Taraftarlara 37 suçlama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün 27 Eylül’de gerçekleştirdiği operasyonda Çarşı Grubunun kurucularından Alen Markaryan, Genç Fenerbahçeliler grubu lideri Sefa Kalya ve Ultraslan grubunun lideri Muzaffer Şirin’nin de aralarında bulunduğu 89 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 27’si emniyetten serbest bırakılmıştı. Adliyedeki sorgunun ardından 21 kişi için tutuklama 5 kişi için de adli kontrol kararı istendi.
Kalya taşkınlık yaptı
Emniyette işlemleri tamamlanan 62 kişi ise dün sabah Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan yerleşkesinden adliyeye götürülmek üzere nezarethaneden çıkarılan şüpheliler arasında bulunan Genç Fenerbahçeliler taraftar grubunun lideri Sefa Kalya, polis otobüsüne binmek istemedi. Taşkınlık yaparak polise mukavemette bulunan Kalya, güçlükle otobüse bindirilebildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise, şüphelilerin adliyeye sevkinin ardından operasyonda ele geçirilen suç unsurlarını basına gösterdi.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 36’sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, savcılık, Fenerbahçeli taraftar grubu lideri Sefa Kalya’nın da aralarında bulunduğu 21 kişiyi tutuklama, Beşiktaş eski tribün lideri Alen Markaryan’ın da aralarında bulunduğu 5 şüpheliyi de adli kontrol talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.
Yapılan soruşturmada, suç örgütü yapılanmalarının 2012 ve 2013 yıllarında karıştıkları tespit edilen 37 ayrı suç olayı ise şöyle sıralandı:
“1 Cinayet, 1 cinayete teşebbüs, iki ayrı taraftar grubu arasında silahlı çatışma, 6 yaralama, 2 darp, 20 ayrı ruhsatsız silah bulundurma, 2 ayrı futbol kulüp yönetimine şantaj yapılarak haksız menfaat temin etme, bir televizyon kanalına ait binanın bir grup futbol takımı taraftarı tarafından basılması ve güvenlik görevlilerinin darp edilmesi, karşı futbol kulübüne UEFA tarafından ceza verilmesi ve takımın Avrupa kupalarından men edilmesinin sağlanması için stada meşale atılması olayının planlanması, karaborsa bilet satışı yapan kişilerin dövülerek ellerindeki biletlerin alınması, uyuşturucu madde bulundurma ve suç delillerini yok etmek.”