Gündem Torununun torununu gördü

Torununun torununu gördü

05.04.2010 - 10:40 | Son Güncellenme:

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde torununun torununu gören 98 yaşındaki Mehmet Kakçı, uzun yaşamanın sırrını doğal ürünlerle beslenmeye borçlu olduğunu söyledi.

Torununun torununu gördü

Torununun torununu gördü
Poyralı köyünde yaşamını sürdüren Kakçı, 4 çocuğu, 20 torunu, torunlarının 45 çocuğu, torunlarının çocuklarından 3’ünün de 4 çocuğunun bulunduğunu anlattı.

Torunlarının isimlerini karıştırdığını ifade eden Kakçı, uzun yaşamanın sırrını doğal ürünlerle beslenmeye borçlu olduğunu, bal, yumurta, süt, yoğurt ve tereyağını sofrasından eksik etmediğini, bugüne kadar iki kez hastaneye gittiğini belirtti.

Babasının Yemen’de şehit olduğunu, kendisinin de üç kez askere gittiğini, Çanakkale’de askerlik yaparken Atatürk’ü gördüğünü de anlatan Mehmet Kakçı, "Atatürk çok büyük, babayiğit adamdı. Çanakkale’ye geldiğinde bize (merhaba asker) dedi. Atatürk’ün yanı sıra Fevzi Çakmak ve İsmet İnönü’yü de gördüm" dedi.

Kakçı’nın kızı Mükerrem Koca (64) ise, Pınarhisar ilçesindeki ilköğretim okulu öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte babasını ziyaret ederek, Atatürk’le ilgili anılarını dinlediğini söyledi.