Gündem Tüm teşkilatlar sahada olsun

Tüm teşkilatlar sahada olsun

17.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin sonuçlarını değerlendirmek ve 2. tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için yeni bir strateji belirlemek üzere önceki gün MYK üyelerini acil toplantıya çağırdı.

Tüm teşkilatlar sahada olsun

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - Erdoğan’ın toplantıda “Sandıktan çıkan iradeye saygı duyuyoruz. Milletimizin kararı başımızın üstüne. Önemli olan önde olmak, Meclis’te çoğunluk yine bizde. Tüm teşkilâtlar önümüzdeki 15 günde de sahada olsun” dediği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, toplantıda Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçlarıyla ilgili kapsamlı bir sunum yaptı. Partinin Sonuç Alım Sistemi’nin (SAS) performansı değerlendirildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması nedeniyle bundan sonra izlenecek yol haritası da masaya yatırıldı. Bu çerçevede her ilde AK Parti ve MHP’den oluşan ortak seçim bürolarının kurulması tartışıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki süreçte yapacağı il ziyaretlerine, birinci parti olmayı sürdürdüğü deprem bölgesinden başlaması kararlaştırıldı. 

Yazarlar