Gündem Tunceli’de dağdan kopan dev kayalar köylülere korkulu anlar yaşattı

Tunceli’de dağdan kopan dev kayalar köylülere korkulu anlar yaşattı

22.11.2008 - 13:23 | Son Güncellenme:

Tunceli'de köylüler sabah sa-atlerinde evlerinden sokaklara fırladı, ancak yaşanan sarsıntı deprem değildi

Tunceli’de dağdan kopan dev kayalar köylülere korkulu anlar yaşattı

TUNCELİ merkeze bağlı Batman Köyü’nde dağdan koparak evlerin yanına düşen dev kayalar köylüleri korkuttu. Yağışlarla birlikte kopan kayaların şans eseri evlerin üzerine düşmemesi nedeniyle can ve mal kaybı yaşanmadı. Kayalar yuvarlanırken, deprem oluyor korkusuyla dışarı fırlayan köylüler, daha önce de benzer durumun yaşandığını ve yetkililere bildirmelerine rağmen önlem alınmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Tunceli kent merkezine bir kilometre mesafede bulunan Pülümür ve Munzur Çayı’nın birleştiği yerde bulunan Batman Köyü, yağışlarla birlikte dağdan kapan dev kayaların tehdidi altında bulunuyor. Bu sabah saat 08.30 sıralarında dağdan kopan 5 kaya parçası 10 evin bulunduğu 45 kişinin yaşadığı köy evlerinin 5 metre yakınına kadar yuvarlandı. Köyün hemen üstünde bulunan dağlık alandan kopan tonlarca ağırlığındaki kaya parçaları köye doğru yuvarlanırken, köylüler ise deprem oldu korkusuyla dışarı fırladı. Dışarı çıktıklarında evlerinin 5 metre yakınına kadar gelen dev kaya parçalarının sarsıntıya yolaçtığını farkeden gören köylüleri deprem olmaması rahatlatırken, bu kez kaya korkusu sardı. Evlerin üzerindeki dağlık alanda hala tonlarca ağırlığında çok sayıda kayanın her an kopabileceği endişesini taşıyan köylüler evlerine girmekten çekiniyor.

Haberin Devamı

Batman Köyü muhtarı Ayhan Çiçek, “Biz burada büyük bir risk altındayız yağmur yağdığı anda evlere girmekten çok korkuyoruz 10 evin bulunduğu bölgenin üzerindeki dağda her an kopabilecek tonlarca ağırlığında kaya var. Bu durumu devlet yetkililerine defalarca bildirdik, ancak hiçbir çalışma yapmadılar. Şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz çocuk kadın herkes dışarıda” dedi. Evi kaya tehdidi altında bulunan Hasan Gezici ise, “Sabah kayalar büyük bir gürültüyle düştü. Biz deprem oldu sandık dışarı çıktığımızda kaya düştüğünü fark ettik. Daha önceki günlerde de düşmüştü. Bu kez düşen kayalar daha büyük, hepimiz dışarıdayız evimizin hemen yanına düşen kayalar evin üstüne de düşebilirdi. Dağda düşmek üzere olan çok sayıda kaya var. Bu kayalar her an düşebilir ve evlerimizi yerle bir edebilir. Korkudan evlerimize giremiyoruz. Şimdiye kadar yetkililere defalarca başvurmamıza rağmen soruna bir çözüm bulunamadı” diye konuştu.