Gündem Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz'dan Gazze açıklaması: Her gün farklı bir acıya uyandık

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz'dan Gazze açıklaması: Her gün farklı bir acıya uyandık

29.02.2024 - 20:01 | Son Güncellenme:

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 'Gazze konusunda her şey iyiye gidiyor' demek istediklerini ama her gün farklı bir acıya uyandıklarını belirterek, "Bugün yine en büyük saldırılardan biri gerçekleşti 100'ün üzerinde insan hayatını kaybetti. Bizler en azından onlara yardım etmek, yiyeceklerine, temel insani gereksinimlerine ulaşabilmelerini sağlamak konusunda elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmazdan Gazze açıklaması: Her gün farklı bir acıya uyandık

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ve IFRC Başkanı Kate Forbes Ankara'da Türk Kızılay Şehit Serhat Önder Sosyal Hizmet Merkezi'nde Filistinli kadın ve çocuklarla bir araya geldi. Burada konuşan Yılmaz, bulundukları alanın Sosyal Hizmet Merkezi olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Buraya, Gazze'den gelen tedavileri devam eden ya da taburcu olmuş olan 12 kadın ve 12 tane çocuğumuzu yerleştirmiştik. Ve onlar artık burada bir aile oldular, biz de bu ailenin bir parçası gibi hissediyoruz. Bugün çok değerli Kızılay- Kızılhaç Cemiyeti Başkanımız Kate Forbes bizimle beraberdi. Biz uluslararası arenalardaki bütün faaliyetlerimizi ulusal cemiyetlerle koordinasyon içinde yapıyoruz. Gazze konusunda 'her şey iyiye gidiyor demek isteriz' ama her gün farklı bir acıya uyanıyoruz ve bugün yine en büyük saldırılardan biri gerçekleşti, 100'ün üzerinde insan hayatını kaybetti. Bizler en azından onlara yardım etmek, yiyeceklerine, temel insani gereksinimlerine ulaşabilmelerini sağlamak konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Buradaki misafirlerimiz bize emanet. Biz burada yine kalıcı barış çağrısı yapmak durumundayız diye düşünüyorum. Kalıcı barış sağlanmadıkça yapılan her şey bir pansuman olarak kalacak, nedeni çözmeyecek."

Haberin Devamı

SAVAŞTAN KAÇIP, TEDAVİLERİ İÇİN TÜRKİYE'YE GETİRİLDİLER

Sosyal Hizmet Merkezi'nde hasta çocuğuyla birlikte kalan Filistinli Esmahan Abu Mustafa, oğlunun lösemi hastası olduğunu, Gazze'de savaş yüzünden tedavi göremediği için Türkiye'ye getirildiklerini, Türk Kızılay'ının hem tedavi, hem de konaklama imkanı sunduklarını söyledi.

Bir diğer Filistinli Samah Abu Tebeen ise hasta oğlunun Gazze'de hastanelerin bombalanması yüzünden tedavi göremediğini, ilaçlarını almadığından dolayı durumunun ağırlaştığını ve bu nedenle Türkiye'ye gelir gelmez tedavilerinin yapıldığını dile getirdi.