Gündem Türkiye kahraman şehitlerine ağlıyor

Türkiye kahraman şehitlerine ağlıyor

24.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekat bölgesinde önceki akşam sızma girişiminde bulunan PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen altı kahraman asker tüm ülkeyi yasa boğdu.

Türkiye kahraman şehitlerine ağlıyor

Türkiye şehit acısı yaşanırken fiziki şartlarıyla haberlere konu olan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın (23) Tokat’ın Almus ilçesi Ormandibi köyündeki baba evi devlet tarafından yeniden inşa edilecek.

Haberin Devamı

Altı şehidin kimliğini Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler duyurdu. Güler, sosyal medya hesabından, “Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın. Kahraman silah arkadaşlarımız 22 Aralık 2023 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim” dedi.

Bekar olduğu öğrenilen Şehit Piyade Teğmen Ramazan Günay’ın (24) acı haberi, İzmir’in Buca ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde oturan annesi Firdes ve babası Ahmet Günay’a sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililerce verildi. Şehit Günay’ın cenazesinin memleketi Afyonkarahisar’da toprağa verileceği öğrenildi. Şehit Sözleşmeli Piyade Er Çağatay Erenoğlu’nun aile evi Sinop’un Boyabat ilçesi Yeşilyurt köyü de yasa büründü. Erenoğlu’nun 2022’de Kuzey Irak’ta girdiği bir çatışmadan yaralı olarak kurtulduğu, tedavisi biter bitmez de yeniden görevine döndüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Taziyeye koştular

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan’ın (32) acı haberi, Denizli’de yaşayan annesi Rabia ve babası Ali Serinkan ve 2 çocuk annesi eşi Çilem Serinkan’a yetkililer tarafından verildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri her iki bölgeye de Türk bayrakları asarken, acı haberi duyanlar, taziyeye koştu. Şehit Serinkan’ın ağabeyi Hüseyin Serinkan’ın da 2016’da Suriye’de teröristlerle çıkan çatışmada gazi olduğu öğrenildi. Şehidin eşi Çilem Serinkan’ın ağabeyi Ömer Bakır, “Bu ülkede bir Mehmet gider binlerce Mehmet gelir. Şunu unutmasınlar ki bu ülke 200 yıldır bölünmedi ve bu ülkeyi bölemezler” dedi.

‘Şehit olursam paylaşın’

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın (22) Malatya’da yaşayan ailesi de haberi gece aldı. Dört kardeşin en küçüğü olan Taşkın’ın annesi ve babasının 4 gün önce umreye gittiği öğrenildi. Şehit Taşkın’ın geçen yıl göreve başladığı ve bir kardeşinin de TSK’de görevli olduğu öğrenildi. Taşkın’ın (22) sosyal medyada “Şehit olursam bu videoyu da paylaşın” diyerek yer aldığı görüntü de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Baba evini devlet yapacak

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın (23) acı haberi, Tokat’tayaşayan ailesine ulaştı. Zahide ve Ahmet Karaca çiftinin 4. çocuğu olan Karaca’nın sosyal medya profilinde, “Her şey vatan için, can için, canan için, göz kırpmaz can veririz bir avuç toprak için” dediği görüldü. Karaca’nın baba evi Aile Bakanlığı tarafından yeniden yaptırılacak.

‘Kızım kime baba diyecek?’

Şehit Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’nın (31) acı haberi, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan eşi Seda Yazıcı (31) ve annesi Miyase Yazıcı ile üç kardeşine ulaştı.Şehit Yazıcı’nın 11 kardeşten 9’uncusu olduğu öğrenilirken, 4 ay önce evlendiği ve eşinin 3 aylık hamile olduğu belirtildi. Aileye dün de Kaymakam Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü taziyelerini iletti. Şehidin bugün Gümüşhane’nin Şiran ilçesi Telme köyünde toprağa verileceği belirtildi. Aile tören için yola çıkarken dört aylık hamile eşi Seda Yazıcı’nın evin içinden, “Benim kızım babasız kaldı. Kime baba diyecek benim kızım? Ne diyeceğim, ‘Baban toprak oldu mu?’ diyeceğim ben ona. Nasıl açıklayacağım anne” sözleri duyuldu.