Gündem Türkiye şehitlerini yüreğine gömdü

Türkiye şehitlerini yüreğine gömdü

18.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Astsubay Başçavuş Aydın Özer, uzman çavuşlar Mehmet Kürşat Yılmaz, Oğuzhan Tekerek ve Tuncer Doğan memleketlerinde gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

Türkiye şehitlerini yüreğine gömdü

Adıyaman’da, önceki gün PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Astsubay Başçavuş Aydın Özer ile uzman çavuşlar Mehmet Kürşat Yılmaz, Oğuzhan Tekerek ve Tuncer Doğan’ın cenazeleri memleketlerinde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehitler için Adıyaman il Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mülki ve idari amirler, komutanlar ve şehitlerin yakınları katıldı.

Haberin Devamı

Şehitlerin öz geçmişinin okunduğu törende konuşan Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Atasoy, derin üzüntü içinde olduklarını belirterek, terörle mücadelenin daha da şiddetlenerek, sürdürüleceğini vurguladı. - Gaziantep- Diyarbakır-Osmaniye- Ağrı AA

Kürtçe ağıt yaktılar

Uçakla Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’na getirilen şehit Uzman Çavuş Tuncer Doğan’ın (28) cenazesi, buradan karayoluyla babaocağı Eleşkirt ilçesine bağlı Yanıkdere köyüne götürüldü. Şehit Doğan için, köy camiinde düzenlenen törene yöneticiler, komutanlar, anne Makbule ve baba Hayrettin Doğan ile 3 kardeşi katıldı. Doğan’ın tabutuna sarılarak gözyaşı döken ve Kürtçe ağıtlar yakan şehidin yakınları, güçlükle ayakta durabildi. Şehit uzman çavuşun kılınan namazın ardından toprağa verilirken, köy meydanında kurulan taziye çadırında aileye başsağlığında bulunan Vali Süleyman Elban, baba Hayrettin Doğan’a Türk bayrağı teslim etti.

Haberin Devamı

‘Kahrolsun kalleş PKK’

Türkiye şehitlerini yüreğine gömdü

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Yılmaz’ın (41) cenazesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Helallik alınması için son kez getirildiği baba evinde Kürtçe ağıtlarla karşılanan şehidin cenazesi daha sonra törenin yapılacağı Ulu Cami’ye getirildi.

Şehidin babası Ekrem Yılmaz, cami girişinde oğlunun cenazesini, “Oğlum Tayyip Erdoğan’a feda olsun. 7 torunum var, hepsi vatana feda olsun” sözleriyle karşıladı. Şehidin cenazesinin mezarlığa götürülüşü sırasında anne Raife Yılmaz, “Oğlum bak arkadaşların bayrağını açmış, anan seni milliyetçi yetiştirdi, kahrolsun kalleş PKK” dedi. Şehidin kız kardeşi Neslihan Yılmaz, terör örgütünün kendilerini yıldıramayacağını söyledi. Yürüyüş boyunca vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir getirerek “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı. Evli ve 2 çocuk babası Yılmaz’ın naaşı Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BABAYA ASKER SELAMI

Türkiye şehitlerini yüreğine gömdü

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Aydın Özer’in (39) cenazesi, Hatay’da yaşayan ailesinin isteği üzerine, şehidin öğretmen eşi Sermin Özer’in memleketi Gaziantep’in Nizip ilçesine getirildi. Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı’nda da 1999 ile 2004 yılları arasında görev yapan şehit için düzenlenen törende ağıt yakan ve fenalaşan anne Gülsen Özer’e sağlık görevlileri müdahale etti.

Haberin Devamı

Cenaze namazı öncesi eşi Sermin ile kızları Özge (16) ve Bilge (16), babalarının Türk bayrağıyla örtülü tabutuna kapanıp gözyaşı döktü. Şehit babasının tabutu önünde asker selamı veren Özge, tören boyunca annesini de teselli etti. İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Özer’in cenazesi, ilçe şehitliğinde gözyaşları arasında defnedildi.

Osmaniye’nin 258. şehidi

Türkiye şehitlerini yüreğine gömdü

Memleketi Osmaniye’ye getirilen şehit Uzman Çavuş Oğuzhan Tekerek’in cenazesi (34), helallik alınması için son kez baba evine getirildi. Bu sırada şehidin diyaliz hastası baba Necati, anne Emine ve eşi Tülay Tekerek ile çocukları Necati (8) ve Belinay (4), kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit eşinin, oğluna sarılarak “Vatanımızı azaltamayacaklar, bir Oğuzhan daha yetişiyor” sözleri, yürekleri dağladı. Öte yandan şehidin kıyafetleri, Türk bayrağına sarılı karton kutu içerisinde ailesine teslim edildi.

Haberin Devamı

11 yıllık uzman çavuş olan şehit OğuzhanTekerek’in cenazesi, Asri Mezarlık Camii’nde kılınan namazın ardından Osmaniye Asri Mezarlığı’ndaki şehitlikte gözyaşları ve PKK’ya lanet sloganları arasında toprağa verildi. Uzman Çavuş Oğuzhan Tekerek’in, Osmaniye’nin 258’inci şehidi olduğu öğrenildi.