Gündem Türkiye soğuk hava etkisine giriyor! Uyarı yapıldı

Türkiye soğuk hava etkisine giriyor! Uyarı yapıldı

22.10.2021 - 12:27 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinin, pazar günü sabah saatlerden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü de 5 günlük hava durumu tahminlerini paylaştı.

Türkiye soğuk hava etkisine giriyor Uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, pazar gününden başlayarak kuzey ve iç kesimlerde 6 ila 10 derece düşmesi, gelecek hafta ortasına kadar da mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Pazar günü Marmara'da, pazar, pazartesi ve salı günleri ise Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile doğusunda görülmesi beklenen yağışların, Karadeniz'in kıyı kesiminde kuvvetli yağmur ve sağanak, pazartesi ve salı günleri ise Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

Kuvvetli meteorolojik hadiselerin meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması, Genel Müdürlüğün güncel tahmin ve uyarılarını takip etmesi önem taşıyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği de pazar günü sabah saatlerinden itibaren soğuk hava etkisine girileceğini belirterek şu uyarıyı yaptı; Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre; 24 Ekim Pazar günü sabah saatlerden itibaren Marmara Bölgesi’nin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre; mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Pazar gününden başlayarak bölge genelinde 5 ila 8 derece düşmesi ve önümüzdeki hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyretmesi bekleniyor.

24 Ekim Pazar günü Marmara Bölgesi’nde görülmesi beklenen yağışların Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli meteorolojik hadiselerin meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel tahmin ve uyarıları takip etmeleri önem arz ediyor.

DOĞU ANADOLU'DA SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN 4 DERECE ALTINDA SYEREDECEK

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklığın mevsim normallerinin 1 ila 4 derece altında seyredeceği bölgede, rüzgarın güney yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgede gece en düşük sıcaklık Erzincan ve Iğdır'da 2, Tunceli'de 6, sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ardahan'da 5, Erzurum'da 2, Ağrı'da 1 derece kaydedildi.

Haberin Devamı

Gün içinde en yüksek sıcaklığın ise Tunceli'de 24, Erzincan'da 20, Iğdır'da 19, Ağrı'da 18, Erzurum'da 16, Kars ve Ardahan'da 14 derece olması öngörülüyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Türkiye soğuk hava etkisine giriyor Uyarı yapıldı

Türkiye soğuk hava etkisine giriyor Uyarı yapıldı

Türkiye soğuk hava etkisine giriyor Uyarı yapıldı

Türkiye soğuk hava etkisine giriyor Uyarı yapıldı

Türkiye soğuk hava etkisine giriyor Uyarı yapıldı