Gündem Türkiye'de yeni yıl heyecanı! Böyle kutlandı

Türkiye'de yeni yıl heyecanı! Böyle kutlandı

31.12.2021 - 21:36 | Son Güncellenme:

Tüm Türkiye'de yeni yıl heyecanı yaşanıyor. Vatandaşlar yeni yılı kutlamak için Taksim Meydanı'na akın etti. Kutlamalar için üst seviyede güvenlik tedbirleri alınırken polis ekipleri maske ve sosyal mesafe uyarısı yaptı.

Türkiyede yeni yıl heyecanı Böyle kutlandı

Yeni yılı Taksim'de karşılamak isteyen binlerce İstanbullu, meydanda ve İstiklal Caddesi'nde yoğunluk oluşturmaya başladı. Turistlerin de uğrak yeri olan Taksim Meydanı'nda bulunan yılbaşı süsleri ile vatandaşlar fotoğraf çektirdi. Taksim Meydanı'nda güvenlik önlemleri kapsamında polis ekipleri maske ve sosyal mesafe uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

Türkiyede yeni yıl heyecanı Böyle kutlandı

AYDIN

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlamalar Atatürk Kent Meydanı’nda yapılan suni kar gösterisi ile başladı. Atatürk Kent Meydanı’na yağdırılan yapay kar ile vatandaş eğlenceli dakikalar yaşadı. Kar köpüklerinin altında hatıra fotoğrafı çekilen vatandaşlar, renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Türkiyede yeni yıl heyecanı Böyle kutlandı

Yeni yıl kutlaması kapsamında hazırlanan etkinlik Atatürk Kent Meydanı’nda saat 21.30'da DJ performansı eşliğinde devam ediyor. Çalınan şarkılara eşlik eden binlerce kişi, meydandaki süs havuzundaki ışık gösterileri ile yeni yıla muhteşem bir eğlence ile girmenin keyfini sürüyor.

Türkiyede yeni yıl heyecanı Böyle kutlandı

BODRUM'DA YENİ YIL KUTLAMASI

Bodrum Belediye Meydanı’nda binlerce kişi toplandı. Adım atacak yerin kalmadığı meydanda binlerce kişi çalan müzik eşliğinde eğleniyor. Neyzen Tevfik Caddesi’nden meydana giren bando ekibi de renkli görüntüler oluşturdu. Bodrum’da gecenin ilerleyen saatlerinde ünlü sanatçı Sertab Erener sahne alacak.

Haberin Devamı

YENİ YILI DENİZE GİREREK KARŞILADILAR

Fatih Sarayburnu’nda yaz kış demeden denize giren ve ‘Sarayburnu Fatihleri’ olarak bilinen grup, 2022 yılına denizde ‘merhaba’ dedi. Yaşları 40 ile 56 yaş arasında olan grup üyeleri, soğuk havaya aldırış etmeden denize girdi. Yeni yıla denizde yüzerek giren Yüksel Sönmez, “2022 yılının tüm dünyaya ve Müslüman ailesine hayırlı olmasını diliyorum. Devamlı her sene biz bunu yapıyoruz. Her yılbaşı burada denize giriyoruz. Biz zaten Sarayburnu fatihleri olarak 365 gün burada denize giriyoruz. Su bizim için bir şifadır” dedi.

Türkiyede yeni yıl heyecanı Böyle kutlandı

ŞANLIURFA

Şanlıurfa’da konuk evlerine akın eden vatandaşlar, sıra gecesi ile yeni yıl kutlaması yaptı. Kentte yeni yılı kutlamak isteyenler konuk evlerinde türküler eşliğinde eğlenip çiğ köfte yedi. Davul ve zurna eşliğinde halay çekerek eğlenenler, yeni yılın huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

Türkiyede yeni yıl heyecanı Böyle kutlandı

Öte yandan, polis ekipleri ise kent genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yoğun önlem aldı.

GALATA KULESİ ÇEVRESİNDE KUTLAMA 

Galata Kulesi çevresinde yeni yıla Galata Kulesi'ne yansıtılan rakamların geri sayımı ile girildi. Yeni yıla 10 saniye kala kulenin etrafında toplananların bir kısmı geriye doğru saymaya başladı.

Haberin Devamı

Türkiyede yeni yıl heyecanı Böyle kutlandı

Yeni yıla saniyeler kala havai fişek atıldı. Toplananlar ıslık çalıp, alkış tutarak yeni yılı kutladı. Kulenin çevresindeki özel bir restoranda ise silindir havai fişek yakıldı.

ULUDAĞ

Türkiyede yeni yıl heyecanı Böyle kutlandı

Kayak severlerin 'Beyaz Cennet' olarak tanımladıkları Uludağ, yeni yıl nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Rus, Ukrayna ve Azerbaycanlı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Uludağ'da, oteller pandemi nedeniyle, konaklayanların dışında müşteri kabul etmedi. Saat 20.00'de başlayan eğlence saat 00.00'da zirveye çıktı. Tatilcilerin büyük bölümü yeni yılı, havai fişek gösterilerinin yapıldığı pistlerde müzik eşliğinde eğlenerek girdi.

İZMİR

İzmirliler 2022 yılını coşkuyla karşılarken, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen etkinliğe ilgi yoğundu. Meydan tıklım tıklım dolarken, vatandaşlar yeni yılı doyasıya eğlenerek karşıladı.