Gündem Üç Aylar ne zaman başlıyor

Üç Aylar ne zaman başlıyor

02.04.2016 - 11:41 | Son Güncellenme:

İslam alemini yakından ilgilendiren 3 aylar Recep ayı ile birlikte başlayacak. Diyanet işleri tarafından yapılan açıklama ile birlikte üç ayların başlayacağı tarih bildirildi. Peki Üç Aylar ne zaman başlıyor? 3 aylar hangileri?

Üç Aylar ne zaman başlıyor

Müslüman alemini yakından ilgilendiren üç aylar başlangıcı, zaman daraldıkça daha fazla merak edilmeye başlandı. Diyanet işleri tarafından yapılan açıklama ile birlikte üç ayların başlayacağı tarih bildirildi. Önemli günlerin bir birini takip ettiği üç aylarda önemli günler anılır. İşte 2016 Yılı üç aylar takvimi.

Haberin Devamı

Üç Aylar Nedir?
Peş peşe gelen mübarek günlerin yer aldığı aylara denilmektedir. Sırayla açılan rahmet ve mağrifet kapıları şeklinde anılan Recep, Şaban ve Ramazan aylarını temsil eder. Yani Üç ayların her birine bir isim verilmektedir. Her biri farklı bereketleri temsil etmektedir. Recep ve Şaban ayları Ramazan ayının da habercisi niteliğindedir.

Üç Aylar 08 Nisan 2016 tarihinde başlıyor.

Üç Aylar:

1-Recep Ayı
2-Şaban Ayı
3-Ramazan Ayı

Üç Aylar ilk olarak Regaip kandili ile başlamaktadır. Devam eden günlerde ise Miraç ve Berat kandilleri gelir. Son olarak ise Kadir gecesi gelir. Bin aydan daha hayırlı olduğu söylenmektedir. Ardından ise Mübarek Ramazan Ayı gelir. Maddi ve manevi olarak bayram kutlanır. Yoksul ve yardıma ihtiyacı olanlar hatırlanmalıdır.