Gündem Ücretli öğretmen başvurusu nasıl, nereye yapılır? Ücretli öğretmenlik maaşı ne kadar, şartları neler?

Ücretli öğretmen başvurusu nasıl, nereye yapılır? Ücretli öğretmenlik maaşı ne kadar, şartları neler?

23.06.2021 - 10:59 | Son Güncellenme:

Yıl içinde ücretli öğretmenlik görevinde bulunmak isteyenler, ücretli öğretmen başvurusu nasıl ve nereye yapılır sorularını araştırıyor. En çok merak edilen soru ise Ücretli öğretmenlik maaşı ne kadar, şartları neler? oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı, tüm illere yolladığı yazıda, yönetici ve öğretmenler dışındaki resmi görevliler ile sınıf öğretmenleri ne ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saat, geçici eğitim merkezlerinde haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilecek. İşte başvuru hakkında bilinmesi gerekenler...

Ücretli öğretmen başvurusu nasıl, nereye yapılır Ücretli öğretmenlik maaşı ne kadar, şartları neler

Her yıl Eğitim - öğretim yılında başvuruları açılan ve yerleştirilen ücretli öğretmenler alımı ile ilgili meraklı arayış başladı. Ücretli öğretmen başvurusu nasıl, nereye yapılır? Ücretli öğretmenlik maaşı ne kadar, şartları neler? soruları yoğun ilgi gördü. İşte ücretli öğretmenlik hakkında merak edilenleri haberimizde derledik.

Haberin Devamı

MEB tarafından gönderilen yazıda ayrıca; usta ve usta öğretici olanlarda ise, resmi görevi bulunanlara haftada 10 saate, resmi görevi bulunmayanlara ise hastada 40 saate kadar okul öncesi, mesleki ve teknik orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında ek ders görevi verilebilecek.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilecekler e-Devlet sistemi üzerinden başvuranlar arasından belirlenecek. Öğretim yılı içerisinde çeşitli nedenlerle ihtiyaç oluşması hâlinde bu kapsamda görevlendirme de yapılabilecek.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bir alana birden fazla aynı nitelikleri taşıyanların başvuruları hâlinde sırasıyla; bir önceki öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilen, Kamu Personel Seçme Sınavı puanı yüksek olan, diploma notu yüksek olan tercih edilecek. Eşitliğin devamı hâlinde
görevlendirilecek aday kura ile belirlenecek.

Emekliler, yaş haddini aşmamış olmaları kaydıyla ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilebilecek. Bu kapsamda görevlendirilecekler, göreve başlamadan en az bir gün önce sosyal güvenlik kurumuna bildirilecek.

Görevlendirilenlerin ücretleri, zorunlu haller dışında görev yaptıkları ayı takip eden ayın en geç ilk beş iş günü içerisinde ödenecek, sosyal güvenlik primi kesintileri ilgili mevzuatı doğrultusunda aksatılmadan yapılacak.

Aynı belediye sınırları içinde alanlarında aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders görevi saatlerini dolduramayan öğretmen varken bu dersler, ek ders ücreti karşılığında ders okutanlara verilmeyecek.

Ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirme yetkisi il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde olup sorunlar mahallinde çözülecek.

Usta öğretici olarak görevlendirileceklerde Millî Eğitim Bakanlığı Kurumlarında Sözleşmeli veya Ek Ders Görevi ile Görevlendirilecek Uzman ve
Usta Öğreticiler Hakkında Yönetmelik hükümlerinde belirlenen şartlar aranacak.

Haberin Devamı

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ÜCRETİ NE KADAR?

Haberin Devamı

Ücretli öğretmen ek ders ücreti 2021 yılında net 19,56, brüt 23,22 TL oldu.