Gündem Uludağ'da yoğun kar yağışı başladı

Uludağ'da yoğun kar yağışı başladı

16.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kayak merkezi Uludağ'da kar kalınlığı 30 santime ulaştı; zincirsiz araç geçişine izin verilmiyor. Yoğun kar Kocaeli'nin yüksek kesimlerinde de etkili oluyor

Uludağda yoğun kar yağışı başladı

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da sezon, yoğun karla başladı. Bölgede 30 santimetreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle, araçlarına zincir takmayan ve kar lastiği olmayan sürücülerin Uludağ'a çıkışına izin verilmiyor. Hava sıcaklığının eksi 9 dereceyi gösterdiği bölgede kar yağışının hafta boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor. Dozerler ve kar küreme araçları ile Uludağ yolu ve oteller bölgesi ulaşıma açık tutulmaya çalışılırken, jandarma ekipleri ise Milli Parklar girişinde araçlara yönelik kar lastiği ve zincir kontrolü yapıyor.

Haberin Devamı

Kartpostallık görüntü

Bolu'nun doğa harikası Abant Tabiat Parkı'nda, yağış sonrası 15 santimetreyi bulan kar kalınlığı, kartpostallık görüntüler oluşturdu.Hafta içi olması nedeniyle bölgeye gelen az sayıdaki tatilci, Abant Gölü çevresinde yürüyüp, fotoğraf çektirdi.

Kocaeli'nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, özellikle Kartepe ve Gölcük beyaz örtüyle kaplandı. Belediye ekipleri, ilçe belediyeleri ve çevresindeki yerleşim alanlarına ulaşımı sağlayan yolları açık tutmak için kar küreme çalışması yaptı.

Zonguldak'ta, dün sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışla birlikte etkili olan rüzgâr nedeniyle sıra bekleyen yük gemileri beşik gibi sallandı. Acılık Deresi'nden gelen çamur ve sahildeki çalışmalar nedeniyle deniz çamur rengine dönerken, saatteki hızı 25 kilometreyi bulan rüzgarın yükselttiği dalgalar liman içine kadar ulaştı. Balıkçı tekneleri, denizde oluşan büyük dalgalardan korunmak için limana sığındı.

Haberin Devamı

Eskişehir’in en yüksek noktalarından Bozdağ ve çevresinde etkili olan şiddetli kar yağışı ve tipi, kısa sürede kırsal mahalleleri beyaz örtüyle kapladı. Yarımca ve Tandır başta olmak üzere Bozdağ mevkiinde bulunan kırsal mahallelerde bazı yollar kapanma noktasına gelirken, meteoroloji yetkilileri kentteki kar yağışının hafta sonu etkisini arttıracağı uyarısında bulundu.

Meteoroloji'nin 'turuncu kod' ile uyardığı Antalya'da dün dolu yağışı etkili olurken, Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde yapılması planlanan tüm feribot seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. 

İstanbul’a kar yağdı

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından İstanbul’da Silivri’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Silivri Kadıköy Mahallesi başta olmak üzere birçok mahallede yağmurla karışık şekilde başlayan kar yağışının, etkisini artırması bekleniyor.

Düzce’de sağanak yağış, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Kaynaşlı ilçesindeki 1300 rakımlı Topuk Yaylası’nda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.