Gündem Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak 2020? Üniversite kayıt tarihleri ve açılış tarihi belli oldu mu?

Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak 2020? Üniversite kayıt tarihleri ve açılış tarihi belli oldu mu?

12.08.2020 - 13:31 | Son Güncellenme:

YKS üniversite tercihleri için süreç devam ediyor. 6 Ağustos'ta başlayan tercih işlemleri için son gün 14 Ağustos. Tercih işlemlerini tamamlayan üniversite adayları sonuçları heyecanla beklerken üniversite kayıt tarihlerini de araştırmaya başladı. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak 2020 Üniversite kayıt tarihleri ve açılış tarihi belli oldu mu

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından 6 Ağustos itibariyle tercih işlemleri başladı. Tercih işlemlerinde son iki gün. Üniversite adayları kayıt tarihlerini ve üniversitelerin açılış tarihini de merak ediyor. Peki, tarihler belli oldu mu?

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Tercih işlemlerinde sona yaklaşılırken üniversite kayıt tarihleri de merak ediliyor. Üniversite kayıtlarına yönelik tarih açıklaması henüz yapılmadı. 2019 yılındaki kayıt tarihlerine baktığımız zaman Ağustos ayının sonlarındaydı. Bu sene de üniversite kayıtlarının Ağustos'un 15'inden sonra başlaması bekleniyor.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN NEREDEN SORGULANACAK?

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. ÖSYM'den tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili kesin bir gün gelmedi. Önceki yıllara baktığımız zaman Eylül ayının ilk günlerinde üniversite kayıtları yapıldığı için YKS tercih sonuçlarının Ağustos sonunda açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

YKS ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

YKS üniversite tercihleri ösym.gov.tr internet adresi üerinden yapılacaktır. ÖSYM, tercih yapacak adayları YKS tercih kılavuzunu incelemeleri konusunda uyardı.

Adaylar, tercih yapabilecekleri tablolardan girmek istedikleri üniversite bölümlerini saptayarak bu programların kodları ve adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır.

TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ