Gündem Üniversite tercih kılavuzu 2020 | YKS tercihleri başladı mı, nasıl yapılacak? Üniversite taban puanları ve kontenjanlar

Üniversite tercih kılavuzu 2020 | YKS tercihleri başladı mı, nasıl yapılacak? Üniversite taban puanları ve kontenjanlar

29.07.2020 - 12:25 | Son Güncellenme:

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adaylarını tercih heyecanı sardı. ÖSYM, tercih tarihlerini belirledi. 2020 YKS üniversite programları ve kontenjanları kılavuzu da erişime açıldı. Peki, üniversite taban puanları ne durumda? İşte YKS tercihleri ve kontenjanlarla ilgili merak edilen detaylar...

Üniversite tercih kılavuzu 2020 | YKS tercihleri başladı mı, nasıl yapılacak Üniversite taban puanları ve kontenjanlar

2020 YKS sonuçları ÖSYM tarafından 27 Temmuz'da açıklandı. ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden sonuçlarını sorgulayan adaylar tercihler için geri sayıma başladı. YKS tercih kılavuzu 2020'nin yayınlanması ile de tercihler için üniversite araştırmaları hız kazandı.

Haberin Devamı

YKS ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 YKS tercih işlemleri 6 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak. Adaylar için son gün 14 Ağustos 2020. Tercih işlemleri ÖSYM AİS üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapılarak gerçekleşecek.

ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI BELLİ OLDU MU?

ÖSYM merakla beklenen YKS 2020 tercih kılavuzunu yayımladı. Adaylar tercihlerini tercih kılavuzunda yer alan bilgiler doğrultusunda yapacak. Peki, üniversitelerin taban puanları ve kontenjanları ne durumda? İşte önlisans ve lisans bölümlerini tercih etmek için karşılaştırmalı kılavuz.

2020 ÖNLİSANS LİSANS ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ