Gündem Vali ve DTP'liler birlikte yürüyüp, festival ateşini yaktı

Vali ve DTP'liler birlikte yürüyüp, festival ateşini yaktı

31.07.2008 - 19:03 | Son Güncellenme:

TUNCELİ'de bu yıl 8'incisi düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali törenle başladı. Festival yürüyüşüne Vali Mustafa Yaman, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile milletvekilleri birlikte yürüyüp, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'le festival ateşini yaktı. Milletvekili Kamer Genç, AKP'nin kapatma davasında Anayasa Mahkemesi ve hükümete ağır eleştirilerde bulunup, “İnşallah Anayasa Mahkemesi verdiği bu karardan dolayı kendisi kapanmaz” dedi.

Vali ve DTPliler birlikte yürüyüp, festival ateşini yaktı

Munzur Kültür ve Doğa Festivali Cumhuriyet Meydanı'nda Vali Mustafa Yaman, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, DTP'li milletvekilleri Sırrı Sakık, Şerafettin Halis, Sevahir Bayındır, Aysel Tuğluk, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel ile yaklaşık 5 bin katıldığı Munzur Çayı kıyısına kadar yapılan yürüyüşle başladı. Festival ateşini Vali Yaman, Ahmet Türk, Kamer Genç, başkan Abdil birlikte yaktı. Başkan Abdil, festival kapsamında Munzur kıyısında şiir ve türküler okuyarak halkla kucaklaşacaklarını söyledi. Abdil, “Tunceli'nin doğasının kurtarılması ve sorunların tartışılması için programlar hazırladık. Amacımız birlik ve beraberlik içinde Tuncelimizi daha da geliştirmek için caba harcamaktır” dedi.
Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, yaptığı konuşmada AKP'nin kapatılmamasına karar veren Anayasa Mahkemesi ile hükümete ağır eleştirilerde bulundu. “İnşallah Anayasa Mahkemesi verdiği bu karardan dolayı kendisi kapanmaz” diyen Genç, şunları söyledi:
“Ben TBMM'de ve diğer bütün platformlarda Tunceli’nin sorunlarını her seferinde dile getiriyorum, ama bizim bu kürsülerde söylediğimiz sözlere inanmıyorlar. Değerli dostlar, Türkiye çok ciddi rejim sıkıntısıyla karşı karşıya. Dün Anayasa Mahkemesi bir karar verdi. İnşallah Anayasa Mahkemesi verdiği bu karardan dolayı kendisi kapanmaz. İnşallah laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin cenazesi kalkmayacaktır, inşallah bunu bekliyoruz. Maalesef şu anda Türkiye’de devletin başında belirli makamlarda bulunan birçok insan laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile barışık olmayan insanlardır. Bunlar yıllarca demokrasi önündeki engelleri kaldıralım diye diye şeriatın önündeki engelleri kaldırdılar. Göreceğiz, temennimiz laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni çağdaş, uygar insanlara en iyi hizmeti yapan, kadın erkek eşitliğine değer veren bir cumhuriyet olarak kalmasını istiyoruz. Türkiye’de yapılmak istenen kadınların ikinci sınıf vatandaş haline getirilmesi, kadınların iş hayatında çalıştırılmamasıdır. Ama umuyoruz bütün bunlar olmaz.  Her fırsatta TBMM'de Tunceli'nin bütün sorunlarını dile getiriyorum bundan sonrada dile getirmeye devam edeceğim. Munzur festivali Tunceli ve dünyada barışa vesile olsun diliyorum.”
Tunceli Valisi Mustafa Yaman, Tunceli’nin tarihi ve turistik güzelliklerinin yanı sıra doğal güzelliklerinin de çok fazla olduğunu söyledi. Yaman, “Bizler birlik ve beraberlik içinde güzel Tunceli’yi turizme açarak bir turizm cenneti haline getireceğiz. Terörün tamamen sonlanmasıyla birlikte Tunceli Türkiye’nin sayılı turizm merkezleri arasına girecek ve halkımız en güzel imkanlara kavuşacaktır” dedi.
Konuşmaların ardında semah ve yöresel halk oyunları gösterileri yapıldı. Tunceli yöresine has bir oyun olan ‘Varvara' ekibinin sergilediği gösteriler ilgiyle izlendi. Bazı kişiler Munzur Çayı'na girerek serinledi. Pazar gün bitecek olan festivalde, çeşitli etkinlikler düzenlenecek.