Gündem Vehbi Koç Vakfı Koç özel ilkokulu ve ortaokulu seviye tespit sınavı ne zaman? Vehbi Koç Vakfı sınavı başvuru şartları ve ücreti nedir? (VKVİO - 2021)

Vehbi Koç Vakfı Koç özel ilkokulu ve ortaokulu seviye tespit sınavı ne zaman? Vehbi Koç Vakfı sınavı başvuru şartları ve ücreti nedir? (VKVİO - 2021)

17.03.2021 - 13:03 | Son Güncellenme:

Vehbi Koç Vakfı Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu (VKVİO) 3. ve 5. sınıflarında öğrenim görecek öğrencilerin belirlenmesi amacıyla yapılacak olan seviye tespit sınavı ile ilgili bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuru paylaşıldı. Sınava katılım sağlamak isteyen öğrenciler ise Vehbi Koç Vakfı Koç özel ilkokulu ve ortaokulu seviye tespit sınavı ne zaman? Vehbi Koç Vakfı sınavı başvuru şartları ve ücreti nedir? sorularına yanıt aramaya başladı. İşte MEB'in paylaştığı Vehbi Koç Vakfı Koç özel ilkokulu ve ortaokulu seviye tespit sınavı kılavuzu...

Vehbi Koç Vakfı Koç özel ilkokulu ve ortaokulu seviye tespit sınavı ne zaman Vehbi Koç Vakfı sınavı başvuru şartları ve ücreti nedir (VKVİO - 2021)

Milli Eğitim Bakanlığı, Vehbi Koç Vakfı Koç özel ilkokulu ve ortaokulu seviye tespit sınavı duyurusu paylaştı. Öğrenciler ise meraklandı. Vehbi Koç Vakfı Koç özel ilkokulu ve ortaokulu seviye tespit sınavı ne zaman, başvuru şartları neler, sınav ücreti ne kadar soruları ilgiyle aranmaya başladı. İşte Vehbi Koç Vakfı Koç özel ilkokulu ve ortaokulu seviye tespit sınavı hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

VEHBİ KOÇ VAKFI ÖZEL İLKOKULU VE ORTAOKULU SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI

VKVİO 3. ve 5. Sınıflar Seviye Tespit Sınavına, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî ve özel ilkokullarda öğrenim gören öğrenciler başvurabileceklerdir.

Sınava katılmak için 2020–2021 eğitim öğretim yılında;
2. sınıfta okumakta olan öğrenciler 3. sınıf,
4. sınıfta okumakta olan öğrenciler 5. sınıf,

Seviye Tespit Sınavına başvurabilecektir.

2020–2021 eğitim öğretim yılında yurt dışında öğrenim gören öğrenciler Türkiye’deki ilkokul ve ortaokulların hangi sınıfına eş değer olduğunun tespit edilmesi amacıyla alınan denklik belgesinde belirtilen sınıfa göre VKVİO öğrenci işlerine başvuracaklardır

VEHBİ KOÇ VAKFI ÖZEL İLKOKULU VE ORTAOKULU SINAVI ÜCRETİ NE KADAR?

Haberin Devamı

Sınav ücreti, KDV dâhil 525 (beşyüzyirmibeş) TL MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesine ait hesaba, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasının; internet bankacılığı, mobil bankacılık veya ATM kanalları aracılığı ile 14 -30 Nisan 2021 (saat:16.00’a kadar) tarihleri arasında sınavın adını seçerek öğrenci T.C. kimlik numarası ile yatırılacaktır.

Ayrıca, tüm banka kartları ile https://odeme.meb.gov.tr/ internet adresinden ödeme yapılabilecektir.

Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde öğrencinin katılacağı ilgili sınav adıyla ücret yatırılması gerekmektedir.

Ödeme esnasında bildirilmesi gereken telefon numarasının güncel olması zorunludur.

Sınav ücreti yatırma işlemi için bankaya herhangi bir havale ücreti veya benzeri gider ödenmeyecektir.

Banka dekontunda öğrencinin T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve katılacağı sınavın adı bulunacaktır.

Sınav ücreti yatırma işlemi tamamlandıktan sonra, sınav başvurusu 14 -30 Nisan 2021 (saat:16.00’a kadar) tarihleri arasında www.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve bu duyuruda yer alan hususlara uygun olarak yapılmasından veli sorumlu olacaktır.

Sınav başvurusunun tamamlanması için sınav ücretinin yatırılmış olması yeterli değildir. Velisi tarafından sadece sınav ücreti yatırılıp www.meb.gov.tr internet adresinden başvurusu tamamlanmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

Sınav yerleştirme işlemi tamamlanan öğrenci, sınava girmemesi durumunda ücret iadesi talep edemez. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan öğrencilerin bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Sınav ücretini yatırıp sınav başvurusunu tamamlamayan/başvurusu onaylanmayan öğrencilere ait ücretler ile yanlış yatırılan ücretler, sınavın tamamlanmasından sonra MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesi tarafından herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın öğrencilere iade edilir.

Ücretlerin hangi bankaya yatırıldığına bakılmaksızın yalnızca T.C. Ziraat Bankası sistemleri aracılığı ile merkezî ödeme ekranlarından “MEB İade Bedeli” altında T.C. kimlik numarası ile sorgulama yaptırılarak iade edilir.

Haberin Devamı

SINAV YERİ NERESİ, SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN ALINIR?

Vehbi Koç Vakfı Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu Kampüsü- Tuzla/İSTANBUL'dur.

Haberin Devamı

Öğrenciler fotoğraflı sınav giriş belgelerini 31 Mayıs 2021 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr
internet adresinden alabileceklerdir.

VEHBİ KOÇ VAKFI ÖZEL İLKOKULU VE ORTAOKULU SINAVI NE ZAMAN?

Sınav 13 Haziran 2021 Pazar günü saat 10.00’da yapılacaktır. Öğrenciler sınav binasına 09.30’da alınacaklardır.

SINAV KONULARI

VKVİO 3. ve 5. Sınıflar Seviye Tespit Sınavına ait sorular ÖDSGM tarafından hazırlanacaktır.

Sınava 3. Sınıf grubunda girecek öğrenciler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirtilen 2. Sınıf kazanımlarının tamamından, 5. Sınıf grubunda sınava girecek öğrenciler ise Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirtilen 4. Sınıf kazanımlarının tamamından sorumlu olacaktır.

Müfredat programına bağlı olarak hazırlanacak alt testlerin soru sayısı ve sınav süresi tabloda belirtildiği gibidir.

SINAV UYGULAMASI

Sınav; 13 Haziran 2021 Pazar günü VKVİO binalarında gerçekleştirilecektir. 3. sınıfa başlayacakların sınavı saat 10.00’da başlayıp 80 dakika, 5.sınıfa başlayacakların sınavı ise saat 10.00’da başlayıp 120 dakika sürecektir.

Öğrenciler 09.30’da sınav salonunda hazır bulunacaktır.

Her iki sınıfın soruları 4 (dört) seçenekli olacak, kitapçıklar A-B türünde hazırlanacaktır.