Gündem Yalçın Çınar son yolculuğuna uğurlandı

Yalçın Çınar son yolculuğuna uğurlandı

31.08.2011 - 15:42 | Son Güncellenme:

Uzun yıllar Milliyet Gazetesi'nin fotoğraf servisini yöneten Yalçın Çınar gazetede yapılan ilk törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı

Yalçın Çınar son yolculuğuna uğurlandı

Bir süredir tedavi gördüğü akciğer kanserine yenik düşerek, önceki gün sabaha karşı evinde vefat eden gazeteci Yalçın Çınar, son yolculuğuna uğurlandı. Milliyet Gazetesi fotoğraf editörü ve fotoğraf arşiv müdürü, sürekli basın kartı sahibi gazeteci Yalçın Çınar için Teşvikiye Camii'nde öğlen namazını müteakiben cenaze namazı kılındı. Milliyet Gazetesinde 35 yıldır çalışan gazeteci Yalçın Çınar'i dostları laynız bırakmadı. Tören öncesi Çınar'ın eşi Nazlı oğlu Emre ve kızı Hande taziyeleri kabul etti.

Haberin Devamı

65 yaşında ölen Çınar'ın cenaze törenine yıllarca beraber çalıştıkları mesai arkadaşları Garbis Özatay, Erkan Yiğit'in yanı sıra Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu, yazarlar Atilla Gökçe, Bilal Meşe, Sedat Ergin ve çok sayıda arkadaşı katıldı. Koyu Beşiktaşlı olan Çınar'ın tabutunda Beşiktaş bayrağının konulması dikkat çekti. Cenaze törenine katılan mesai arkadaşlarından Garbis Özatay, " 1975 yılından beri arkadaşız, 1977'den beri de milliyette beraber çalışıyoruz. Son derece samimi, cana yakın bir arkadaşımdı. Birlikte çok işlere gittik. İki ateş arasında kaldık. Taşlar başımıza yağdı. Ama hastalık bu hale getirdi" diye konuştu. Mesai arkadaşı Erkan Yiğit de "Çok dürüst, işini seven biriydi" dedi. Yalçın Çınar'ın cenaze namazından sonra omuzlarda taşınan naaşı cenaze arabasına konularak, defnedilmek üzere Ulus Mezarlığı'na götürüldü.