Gündem Yangında yaralanan orman işçisi hayatını kaybetti! Kahreden detay ortaya çıktı

Yangında yaralanan orman işçisi hayatını kaybetti! Kahreden detay ortaya çıktı

12.07.2023 - 18:37 | Son Güncellenme:

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale sırasında dumandan etkilenip yaşamını yitiren orman işçisi Mustafa Gürpınar'ın cenazesi Karşıyaka ilçesindeki Orman Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından helikopterle memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi. Evli ve bir erkek çocuk babası Mustafa Gürpınar için ikindi vakti, Sinanpaşa ilçesi Başkimse köyünde cenaze töreni düzenlendi.

Yangında yaralanan orman işçisi hayatını kaybetti Kahreden detay ortaya çıktı

Törene, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, Hak-İş'e bağlı Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, kent protokolü ve vatandaşlar katıldı. Baba evinde helallik alınması sonrası Mustafa Gürpınar'ın cenazesi, köy meydanına getirildi. Mustafa Gürpınar'ın askerlerin omzunda indirilen Türk bayrağına sarılı tabutunun başında mesai arkadaşları ve orman işçileri saygı nöbetinde bulundu. Mustafa Gürpınar'ın cenazesi ikindi vakti kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Yangında yaralanan orman işçisi hayatını kaybetti Kahreden detay ortaya çıktı

MEMLEKETİNE İZNE GELDİĞİNDE HELALLİK ALMIŞ

Kurban Bayramı'ndan 1 hafta önce eşi Şeyda Gürpınar ile birlikte oğlu Umut'un birinci doğum gününü kutlayan Mustafa Gürpınar'ın, bayram tatilinde ise memleketine izne geldiğinde babası Halil Gürpınar'a, "Ölürsem hakkınızı helal edin" dediği öğrenildi. Mustafa Gürpınar'ın annesi Ümmühan Gürpınar'ı ise 1 yaşındayken kaybettiği belirtildi.

ÜÇÜNCÜ VAKADA ŞEHİT OLDU

Mustafa Gürpınar'ın 2012 yılında işçi olarak Gaziemir Orman İşletme Müdürlüğü'nde göreve başladığı, Haziran 2023'te ise daimi işçi kadrosuna alındığı öğrenildi. Mustafa Gürpınar'ın daha önce de iki kez kaza atlattığı, ilkinde orman yangını esnasında dumandan etkilenerek hastanede tedavi gördüğü, ikinci olayda da arazözün devrilmesi sonucu meydana gelen kazanın ardından 6 ay yatarak tedavi gördüğü, son olayda ise şehit olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yangında yaralanan orman işçisi hayatını kaybetti Kahreden detay ortaya çıktı