Gündem Bugün üniversiteler tatil mi? 14 Mart Pazartesi üniversiteler açık mı, var mı?

Bugün üniversiteler tatil mi? 14 Mart Pazartesi üniversiteler açık mı, var mı?

14.03.2022 - 00:39 | Son Güncellenme:

Sibirya soğuklarının perşembe günü yurdu etkisi altına almasının ardından bazı illerde perşembe ve cuma günü üniversiteler tatil edildi. Cumartesi günü kar yağışı etkisini artırdı ve bugün de aralıklarla kar yağışı bekleniyor. Şimdi binlerce üniversite öğrencisi "Bugün üniversiteler tatil mi? 14 Mart Pazartesi üniversiteler açık mı, var mı?" diye soruyor.

Bugün üniversiteler tatil mi 14 Mart Pazartesi üniversiteler açık mı, var mı

Soğuk hava ülkeyi terk etmiş değil... Perşembe gününden bu yana kar yağışı devam ediyor. Yarın pazartesi ve üniversitelerin durumu merak ediliyor. Öğrenciler sıkça "Bugün üniversiteler tatil mi? 14 Mart Pazartesi üniversiteler açık mı, var mı?" sorusuna cevap arıyor.

Haberin Devamı

BUGÜN ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ?

14 Mart Pazartesi günü üniversitelerin tatil edildiğine dair Muş'tan açıklama geldi. 

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ), olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim-öğretime bugün için ara verildiğini duyurdu. Muş Alparslan Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle 14 Mart 2022 Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün ara verildiği ifade edildi.

METEOROLOJİ'DEN BİR UYARI DAHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Zonguldak Bolu ve Düzce hariç), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Ordu, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

Yazarlar