Gündem Yeni pasaport ne zaman çıkıyor, hangi tarihte kimlere verilecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli pasaportu duyurdu...

Yeni pasaport ne zaman çıkıyor, hangi tarihte kimlere verilecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli pasaportu duyurdu...

11.05.2022 - 00:20 | Son Güncellenme:

Pasaport randevu sayfası! Pasaport başvuru işlemlerini araştıran binlerce kişiyi ilgilendiren yeni bir gelişmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Yerli ve milli pasaport için tarihi açıkladı. Peki, yerli pasaport ne zaman verilecek?

Yeni pasaport ne zaman çıkıyor, hangi tarihte kimlere verilecek Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli pasaportu duyurdu...

Yurt dışına seyahat edecekleri yakından ilgilendiren pasaport ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yerli ve milli pasaportun üretiminin gerçekleşeceğini duıyura Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli pasaportun verilceği tarihi duyurdu.

Haberin Devamı

YERLİ PASAPORT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Kabine toplantısı ardından açıklamalarda bulundu ve müjdeleri sıraladı. Buna göre yerli pasaport üretiminin de yapılacağını belirtti ve ''Çip krizi sebebiyle küresel tedarik imkanları zorlaşan pasaport üretimini ülkemizde gerçekleştirecek altyapıyı kurduk. Yerli ve milli pasaport üretimine geçiyoruz. Ağustos ayı itibarıyla verilmeye başlanacak.'' dedi.

PASAPORT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr internet adresi üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) randevu alınarak veya randevusuz olarak yurt içinde, hususi ve hizmet damgalı pasaportlar için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine, umuma mahsus pasaportlar için ise İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.