Gündem ‘Yerel seçimde 25 milyon olan oyu 35 milyona çıkaracağız’

‘Yerel seçimde 25 milyon olan oyu 35 milyona çıkaracağız’

08.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Mayıs seçimlerini kazanamadıkları için üzgün olduklarını belirterek, “Ama vakit yılgınlık vakti değil. Kongrelerimizle örgütlerimizi ülke çapında hızla yenilerken, yerel seçimlere de hızla hazırlanıyoruz... Ayağa kalkacağız, eksikleri gidereceğiz, hataları telafi edeceğiz, yenileneceğiz ve yerel seçimlerde 25 milyonu, 35 milyona çıkaracağız” dedi.

‘Yerel seçimde 25 milyon olan oyu 35 milyona çıkaracağız’

ANKARA Milliyet - MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Öztrak, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KAPI ARKASINA SAKLANMAYIN: Akbelen’deki çevre katliamını görüşmek için talebimiz üzerine Meclis toplanıyor. Bu defa AK Parti vekilleri, çocuklar gibi kapıların arkasına saklanmasınlar. Millet inim inim inlerken tatillerinden vazgeçsinler de, Meclis çalışmaya başlasın. İşleri sarayın keyfine bırakmayalım.

PAZAR YERİ YANGIN YERİ: Eyüpsultan Kaymakamlığı, İstanbul örgütümüzün zam sergisini yasakladı. Kaymakamlık kararında, serginin “mitinge dönüşebileceğini, güvenlik yönünden sakıncalı olacağını” söylemiş. Anlaşılan hükümet değil ama kaymakam, milletin asabını ne kadar bozduklarının farkında. Yasaklar bizi yıldırmaz. Kadın kollarımız “Pazar Yeri Yangın Yeri” projesini başlattı. 81 il ve 973 ilçede semt pazarlarında açılacak stantlarda, mutfaktaki yangının sebebinin hükümet olduğunu anlatacaklar.

Haberin Devamı

10 BİN ÖNERİ GELDİ: Tüzük çalışmalarımız devam ediyor. Parti üyelerimiz, tüzükle ilgili katkılarını internette açtığımız platformda bize bildiriyorlar. Şu ana kadar intikal eden önerilerin sayısı 10 bini aşmış durumda. Görüş bildirme süresi 10 Eylül’e kadar sürecek.

Kılıçdaroğlu ölen adayı uğurladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  CHP Etimesgut ilçe kongresi sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Etimesgut İlçe başkan adayı Faruk Özdemir’in cenazesine katıldı. Ahmet Efendi Camii’ndeki törene Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve çok sayıda CHP’li katıldı. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Özdemir toprağa verildi.