Gündem YKS sınavının ilk oturumu tamamlandı! (2018 üniversite sınavı soruları)

YKS sınavının ilk oturumu tamamlandı! (2018 üniversite sınavı soruları)

30.06.2018 - 15:21 | Son Güncellenme:

YKS'nin ilk oturumu TYT dün tamamlandı. Bugün ise ikinci oturum gerçekleşecek. YKS sınavının hemen sonrasında adaylara yöneltilen sorularda en çok Türkçe ve Matematik testlerinin zorladığı görüldü. Peki milyonlarca kişinin katıldığı YKS sınavının soruları ne zaman yayımlanacak? İşte tüm ayrıntılar...

YKS sınavının ilk oturumu tamamlandı (2018 üniversite sınavı soruları)

YKS sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi gerçekleştirildi. 10:15'te başlayan YKS TYT sınavı 12:30'da sona erdi. Bu yılda ÖSYM tarafından her sınavda uygulanan 15 dakika kuralı bu sınavda da uygulanınca sınava geç kalan adaylar içeri alınmadı. YKS sınavının hemen sona ermesinin ardından adaylara sınavla ilgili sorular yöneltildğinde adayların verdiği ilk cevapların başında Türkçe, Matematik testinin zorluğu dile getirildi. Sınavın hemen ardından sosyal medyada yorumlarda bulunan adaylar Matematik testininin çok zor olduğu ve bazı lise öğrencileri tarafından yapılmasının mümkün olmadığı dile getirildi. Türkçe testinde soruların uzunluğu YKS adaylarının en çok sitem ettiği konuların başında yer aldı. Peki YKS soru ve cevapları ÖSYM tarafından erişime açıldı mı?

Haberin Devamı

Karabük'te öğrenciler YKS'ye girebilmek için koştular

KARABÜKte,Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) yetişmeye çalışan bazı öğrenciler koşarak okullara geldi.

Karabük Üniversitesi'nde, YKS'ye girecek adaylar kampüs girişinde durdurularak kimlik kontrolünden geçirildi. Sınav giriş belgesi ile kimliklerini gösteren adaylar üzerleri arandıktan sonra sınav için kampüse alındı. Geç kalan bazı öğrenciler koşarak sınava yetişmeye çalıştı. Sınava dakikalar kala gelen bazı öğrenciler de kampüs girişinde bekleyen özel güvenlik personellerine ait araçla ve belediyeye ait midibüslerle sınava yetiştirilmeye çalışıldı. Kampüse alınmayan adayların aileleri ise banket ve çimlerin üzerine oturup Kuran-ı Kerim okuyarak ve el işi yaparak çocuklarını bekledi.

Haberin Devamı

YKS sınavının ilk oturumu tamamlandı (2018 üniversite sınavı soruları)

YKS TYT TESTİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumunu tamamlayan öğrencilerden bazıları Türkçe, bazıları ise temel matematik testinden zorlandıklarını dile getirdi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumunu tamamlayan öğrencilerden bazıları Türkçe, bazıları ise temel matematik testinin kendilerini zorladığını ifade etti. Üniversite adaylarının katıldığı YKS birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 12.30'da tamamlandı.

Adaylardan Beril Ayhan, sınava girmeden önce heyecanlı olduğunu ama girdikten sonra heyecanının geçtiğini belirterek, temel matematik testinde zorlandığını, soruların hepsini yetiştiremediğini söyledi.

Ceren Peker, sınava ilk kez girdiğini ve sınavının iyi geçtiğini ifade ederek, Türkçe sorularında zorlandığını ve zaman kaybettiğini, temel matematik testinin ise çok kolay olduğunu kaydetti.

Adaylardan Gökmen Keskinkılıç da, Türkçe testinde gündelik hayattaki konularla ilgili çok uzun olmayan sorular olduğunu belirterek, "Temel matematik testi sorularını çözerken vakit kaybettim. Özellikle birkaç soruda fazla takıldım. Sınavdaki tüm soruları inceledim ama karar veremediğim bazı soruları boş bıraktım." dedi.

"Akademik başarının, hayatın başarısı olmadığını biliyoruz"

Haberin Devamı

Öğrencinin babası Mehmet Ali Keskinkılıç da, oğlunu okulun önünde sınav süresince heyecanla beklediklerini vurgulayarak, "Bu sınav, öğrenciler için önemli bir dönüm noktası ama hayatın tamamı değil. Bunun farkındayız. Akademik başarının, hayatın başarısı olmadığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Baba Keskinkılıç, okulların çevresindeki yollarda seyreden araçların sürekli korna çalmasının öğrencileri rahatsız ettiğini aktararak, "Sürücülerin trafikte gürültü yapmaları, öğrencileri etkiliyor. Ben buradan çağrı yapmak istiyorum. Sürücüler okulların kenarlarında korna çalmasınlar. Hepimizin çocukları var. Onların motivasyonlarını etkilemesinler." diye konuştu.

ÖSYM AÇIKLADI! YKS SORULARI VE CEVAPLARI...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), bu hafta sonu düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sorularının tamamı 1 Temmuz Pazar günü akşam internet sitesinden yayımlanacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, YKS'nin 30 Haziran Cumartesi günü yapılacak birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 1 Temmuz Pazar gerçekleştirilecek ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi'nin (YDT) ardından, sınav sorularının tamamına akşam saatlerinde web sitesinden ulaşılabilme imkanı sağlanacak.

Haberin Devamı

Öte yandan yayınevleri, yazılı ve görsel medyanın sınav sorularını kullanabilmeleri ile ilgili telif ücretlerinin de belirlendiği bildirildi.

Yazarlar