Gündem YKS sonuçları heyecanla bekleniyor! ÖSYM tarih verdi...

YKS sonuçları heyecanla bekleniyor! ÖSYM tarih verdi...

09.07.2018 - 07:59 | Son Güncellenme:

YKS sonuçları için geri sayım başladı. ÖSYM, merakla beklenen YKS sonuçları için tarih verdi. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YKS sonuçları tarihi ve YKS ile ilgili tüm merak edilen soruların cevapları...

YKS sonuçları heyecanla bekleniyor ÖSYM tarih verdi...

ÖSYM tarafından uygulanan YKS'ye bu sene 2 milyondan fazla aday katıldı. 3 farklı oturumda düzenlenen üniversite sınavları iki günde yapıldı. 30 Haziran'da TYY, 1 Temmuz tarihinda AYT ve Yabancı dil sınavı. Adaylar heyecanla sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor.

Haberin Devamı

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'den yapılan son duyuruya göre YKS sınav sonuçları 31 Temmuz tarihinde ilan edilecek. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM AİS üzerinden giriş yaparak kontrol edecek. Sınav sonuçları adreslere postalanmayacak.

ÖSYM ÖN BİLGİLENDİRME KILAVUZUNU YAYIMLADI

2018-2019 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2018- YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklardır.

2018-TYT puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak bu kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

Haberin Devamı

MERKEZÎ YERLEŞTİRME İÇİN TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAKTIR?

Adaylar, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.