Gündem YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihlerin son günü ne zaman?

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihlerin son günü ne zaman?

13.08.2020 - 16:47 | Son Güncellenme:

YKS tercihleri için son günler... 6 Ağustos'ta başlayan tercihler 14 Ağustos Cuma saat 23.59'a kadar sürecek. Tercihlerini yapanlar için sürecin anlamı bir başka... Sıklıkla 'YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?' diye soruluyor. Henüz başvuru yapmayanların aklında ise tercihlerin nasıl yapılacağı var.

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak Tercihlerin son günü ne zaman

YKS tercihleri için zaman daralıyor. Yarın tercihler için son gün... Henüz başvuru yapmayanlar elini çabuk tutmalı...Tercihlerini yapanların aklında ise sonuçların ne zaman açıklanacağı yer alıyor işte detaylar...

Haberin Devamı

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

YKS tercih sonuç tarihine ilişkin bir açıklama yapmadı. Geöen yıl 29 Temmuz'da sona eren tercihlerin sonuçları 6 Ağustos'ta ilan edilmişti. Bu süre hesap edildiğinde 2020 YKS tercih sonuçlarının 22 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Haberin Devamı

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu