Gündem Youtube üzerinden akılalmaz tuzak! 50 dolara üye oldu, hayatının şokunu yaşadı

Youtube üzerinden akılalmaz tuzak! 50 dolara üye oldu, hayatının şokunu yaşadı

01.05.2024 - 14:25 | Son Güncellenme:

Sosyal paylaşım sitesi Youtube’ta gördüğü bir kripto para hesabına giren 17 yaşındaki genç annesinin kimlik bilgilerini kullanarak önce kendisine hesap oluşturdu. Sonrasında ise yine annesinin banka hesabını kullanarak dolandırıcı ‘uzmana’ daha fazla bilgi almak için para kaptırdı. Durumu fark eden anne soluğu savcılıkta aldı.

Youtube üzerinden akılalmaz tuzak 50 dolara üye oldu, hayatının şokunu yaşadı

İstanbul’da yaşayan 17 yaşındaki Y.D. kendisini kripto para uzmanı olarak tanıtan S.Ş’nin Youtube kanalına abone oldu. Yaklaşık 9 bin abonesi olan kanal kripto para üzerine bilgiler veriyor ilgilenen kullanıcıları da daha detaylı bilgiler için Telegram sayfasına davet ediyordu. Ancak Telegram sayfasına katılmak isteyen kullanıcılardan da belli bir miktar ödeme alan S.Ş, burada da çeşitli bilgiler vererek kullanıcıların güvenini kazanınca, “Yarın 2 katını alacaksın” diyerek yüksek meblağlar istemeye başladı. 

Haberin Devamı

50 DOLAR KARŞILIĞINDA ÜYELİK

Şikayet sayfalarında da hakkında pek çok şikayet bulunan S.Ş, geçtiğimiz günlerde savcılığa da şikayet edildi. Oğlunun kendi hesabından para yatırdığını ve dolandırıldığını fark eden anne Ü.D, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Anne Ü.D savcılığa verdiği ifadede 17 yaşındaki oğlunun yaşı sebebiyle kendisinin bilgilerini kullanarak kripto hesabı oluşturduğunu söyledi. Oğlunun bu hesabı önce Youtube’ta gördüğünü söyleyen anne Ü.D, “Oğlum bildiğim kadarıyla bu kanaldaki şahsın yönlendiresiyle Telegram isimli uygulamaya geçerek oradan da kendisine ait paralı gruba 50 dolar karşılığında üye olmuş. Başlarda ufak miktarlar kazandırdığından dolayı oğlumun güvenini kazandıktan sonra bu şahıs oğlumu kandırarak oğlumdan 400 doları gönderdiği kripto cüzdanına yatırmasını istemiş. Ancak gönderdikten sonra oğlumu sürekli geçiştirerek parasını iade etmemiş” dedi.

Haberin Devamı

“BENİM GİBİ DOLANDIRILAN BİR SÜRÜ İNSAN GÖRDÜM”

Oğlunun tüm işlemleri kendi hesaplarından yaptığını söyleyen Ü.D, oğlunu dolandıran kişiden şikayetçi olduğunu söyledi. Annesinin ardından ifade veren Y.D. de savcılığa K.Ş adıyla sosyal medyada olan S.Ş isimli kişiyle yaptığı tüm konuşma kayıtlarını savcılığa sunarak, “Dolandırılmam üzerine internetten yaptığım araştırmalar sonucu K.Ş isimli hesabın benim gibi dolandırdığı bir sürü insan olduğunu gördüm. Beni dolandıran kişiden şikayetçiyim” dedi.