GündemYusuf Yerkel, müşavirlik görevine devam ediyor

Yusuf Yerkel, müşavirlik görevine devam ediyor

29.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte gittiği Soma’da bir vatandaşı tekmelerken görüntülenen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in “müşavirlik” kadrosunda görevine devam ettiği sadece “istisnai” olarak yürütülen “Özel Kalem Müdür Yardımcılığı” görevinden alındığı ifade edildi. Başbakanlık’ın resmi sitesine göre ise Yerkel’in görevinde bir değişiklik yok.

Yusuf Yerkel, müşavirlik görevine devam ediyor


T24 internet sitesinin haberine göre Soma’da protesto eylemi madenci Erdal Kocabıyık’ı özel hareket polislerinin etkisi hale getirmesine karşın yerde tekmelerken görüntülenen Yusuf Yerkel, “Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcılığı” görevinden alındı. Ancak kamu yönetiminde, “Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcılığı” gibi bir pozisyonun olmadığı, “Başbakanlık Müşaviri” kadrosuyla çalışan Yusuf Yerkel’in bu görevi sürdürdüğü ifade edildi. “Müşavirlik” kadrosunu koruyan Yerkel, sadece Başbakan Tayyip Erdoğan’ın gezilerine katılamayacak ve yanında bulunamayacak. Bu kararla da Yerkel zaten “istisnai” olarak yürütülen “Özel Kalem Müdür Yardımcılığı” görevini sürdürmeyecek.

KEŞFETYENİ
Dünyanın en zengin üçüncü insanı evleniyor! Venedik'i resmen kapattı
Dünyanın en zengin üçüncü insanı evleniyor! Venedik'i resmen kapattı

Cadde | 23.06.2025 - 15:43

Milyarder Jeff Bezos ve gazeteci Lauren Sanchez, İtalya’nın Venedik kentinde milyon dolarlık düğünleri için geri sayıma başladı.

Yazarlar