Gündem ‘Yüzyılın’ coşkusu her yere yayılacak

‘Yüzyılın’ coşkusu her yere yayılacak

25.10.2023 - 06:48 | Son Güncellenme:

‘Cumhuriyet’in 100. Yılı’ tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. İletişim Başkanlığı’nca ışıklandırılan tarihi mekanlarda marşlar yankılanacak. Boğaz’da 2023 dron ve havai fişek gösterisi ile görsel şov sunulacak...

‘Yüzyılın’ coşkusu her yere yayılacak

Gülden Çoktan - Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları sergiler, konserler, dans gösterileri, bisiklet turları ve fidan dikimi gibi farklı etkinliklerle yurt genelinde devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da ‘Cumhuriyetin 100. Yılı’na özel yurt içi ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Program kapsamında düzenlenecek etkinlikler şöyle:

Haberin Devamı

29 Ekim’e özel İstanbul Boğazı’nda 2023 drone ve havai fişek gösterisi ile görsel şov gerçekleştirilecek. Özel ışık gösterilerin yapılacağı tarihi mekanlarda 100. Yıl Marşı yankılanacak.

İstanbul Taksim Meydanı’nda Atatürk Kültür Merkezi’nin önüne kurulacak “Maziden Atiye Türkiye Yüzyılı” gösterim alanında, su perdesi, su şovu ve üç boyutlu içeriklerin yayınlandığı ekranlarla geçmişten bugüne Türkiye Yüzyılı vizyonu interaktif ve teknolojik bir deneyimle vatandaşların beğenisine sunulacak. Bunun yanı sıra Taksim Meydanı İstiklal Caddesi girişinde de ‘Türkiye Yüzyılı’ resmi logosundan esinlenerek hazırlanan “Türkiye Yüzyılı Enstalasyonu” ile 100. Yıl içerikleri dev ekrandan seyircilerle buluşacak.Söz konusu alanda Cumhuriyetin 100. Yılı’nın kutlanacağı 29 Ekim’de canlı yayını izlenebilecek. Etkinlikler kapsamında, İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı’na, Ankara’da Kızılay Meydanı’na ve İzmir’de Konak Meydanı’na da anıtsal görünümlü monolitler kurulacak. Meydanlarda ‘100. Yılı’a özel içerikler bu dijital alanlarda vatandaşla buluşacak.

Haberin Devamı

‘Cumhuriyetin Sesi, Cumhuriyetin Rengi’ etkinliği ile de Galata Kulesi, Haydarpaşa Tren Garı, Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM Binası), Etnografya Müzesi, Saat Kulesi, Dolmabahçe Sarayı gibi tarihi mekanlar ile Efes Antik şehri Kapadokya gibi turistik mekanlar özel ışık gösterileriyle renklendirilecek. Bu mekanlarda , Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına özel bestelenen “100. Yıl Marşı”yla yankılanacak.

2 gün müzik şöleni

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhuriyetin 100. yaşını iki gün sürecek etkinliklerle Maltepe’de kutlayacak. Kapı açılış saati 12.30 olarak belirlenen Maltepe’deki kutlamalarda, 28 Ekim’de Gazapizm, Melike Şahin, Madrigal, Ozbi, Selçuk Balcı, Nova Norda ve Kolektif İstanbul sahne alacak. 29 Ekim’de ise Zülfü Livaneli, İskender Paydaş ve Orkestrası, Duman, Kubat, Edis, Sıla, Mazhar Alanson, Adamlar, Sevcan Orhan, İlyun Bürkev, Cümbüş Cemaat ve Ersin Show İstanbullularla birlikte olacak. Müze Gazhane, 29 Ekim’de her yaş grubuna özel, tüm güne yayılan bir dizi etkinliği İstanbullularla buluşturacak.

Haberin Devamı

‘Yüzyılın’ coşkusu her yere yayılacak

SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları 10 kentte uçacak

ANKARA Milliyet - Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir dizi etkinlik hazırladı. MSB, bu kapsamda 1923 yılından günümüze Mehmetçiği anlatan fotoğraf sergisi açtı. Ziyaretçiler Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde ve CEPA AVM’de cuma gününe kadar, cuma günü itibarıyla da MKE’nin İmâlat-ı Harbiye Müzesi’nde fotoğraf sergisini ziyaret edebilir. MSB’den yapılan açıklamaya göre diğer etkinlikler de şöyle:

Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekipleri olan SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları, 29 Ekim 2023’e kadar pek çok kentte uçuş gerçekleştirecek.

SOLOTÜRK; 24 Ekim’de Trabzon ve Erzurum’da, 25-26 Ekim’de Adana’da, 27 Ekim’de İstanbul Boğazı’nda, 28 Ekim’de Samsun, Sivas ve Elazığ’da, 29 Ekim’de de İstanbul ve Ankara’da gösteri uçuşları yapacak. Türk Yıldızları da 25 Ekim’de İzmir’de, 29 Ekim’de Antalya’da vatandaşlarımız için nefes kesen uçuşlar gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

25-31 Ekim’de Bulgaristan, Slovenya, Arnavutluk ve Romanya’dan katılımlarla Antalya’da Bölgesel Oryantiring Müsabakası düzenlenecek. 

Romanya Deniz Kuvvetleri fırkateyni REGINA MARIA (F222) Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında, 24-26 Ekim’de Samsun’a liman ziyareti yapacak.