Gündem Ziya Selçuk açıkladı! Okullar açılıyor mu, yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Ziya Selçuk açıkladı! Okullar açılıyor mu, yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

08.12.2020 - 22:48 | Son Güncellenme:

Öğrencilerin yüz yüze eğitime aşamalı geçişleri koronavirüs nedeniyle yeniden ertelenmişti. Kabine Toplantısı'nda alınan karar neticesinde okullar kapatılmış, uzaktan eğitime geçilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise okullarda yüz yüze eğitim hakkında açıklamada bulundu. Peki, uzaktan eğitim ne zaman bitecek?

Ziya Selçuk açıkladı Okullar açılıyor mu, yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak

MEB, koronavirüs sürecinde kademeli yüz yüze eğitimi erteledi. Kabine Toplantısı ile de okul öncesi, anasınıfı gibi okulların faaliyetlerine de bir süre ara verileceği kararlaştırıldı. Binlerce öğrenci, veli ve öğretmenler okul zilinin çalacağı tarihi bekliyor. Eğitimler ise her şeye rağmen EBA üzerinden devam ediyor. MEB okullar yüz yüze eğitime başlıyor mu?

Haberin Devamı

OKULLAR AÇILIYOR MU?
Milli Eğitim Bakanlığı, Kabine'den çıkan karar doğrultusunda yazı yayımladı. Buna göre ise 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm okullar eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edecek. Bu tarihe kadar ise yüz yüze veya uzaktan olmak üzere hiçbir şekilde sınav yapılmayacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması TIMSS 2019'un Türkiye sonuçlarına ilişkin konuşma yapan Bakan Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihe ilişkin merak edilenleri yanıtladı. Selçuk, koronavirüs salgınında herhangi bir düşüş olmadığını ve okulların yüz yüze açılacağı tarihe ilişkin net bir tarih veremeyeceğini dile getirdi. Salgının seyrine göre okulların açılacağı tarihin 2021 yılı başı itibariyle değerlendirmeler sonucunda belli olacağı bekleniyor.