1. Dünya Savaşı

1. Dünya Savaşı

Son dakika 1. Dünya Savaşı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 1. Dünya Savaşı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 1. Dünya Savaşı haber sayfamızda...

1. Dünya Savaşı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.036 1. dünya savaşı haberi bulunmuştur.
Bir millletin destanı: Çanakkale
Bir millletin destanı: Çanakkale Bir milletin çocuğu, genci, kadını, erkeği ve yaşlısı ile cephe önünde ve gerisinde topyekûn varlığını ortaya koyduğu Çanakkale’de deniz savaşlarının kahramanlarından biri de Kıdemli Yüzbaşı Ahmet Saffet Bey’di.
17.03.2024 Gündem
Somali Cumhurbaşkanı, oğlunun teslim olma sürecini CNN TÜRK'e anlattı
Somali Cumhurbaşkanı, oğlunun teslim olma sürecini CNN TÜRK'e anlattı Türkiye'nin Afrika açılımının en önemli ayaklarından Somali'nin Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Antalya'da Diplomasi Formu için Türkiye'ye geldi. Mahmud, CNN TÜRK spikeri Büşra Arslantaş'a konuştu.
3.03.2024 Haberler
Somali Cumhurbaşkanı, oğlunun teslim olma sürecini CNN TÜRK'e anlattı
Somali Cumhurbaşkanı, oğlunun teslim olma sürecini CNN TÜRK'e anlattı Türkiye'nin Afrika açılımının en önemli ayaklarından Somali'nin Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Antalya'da Diplomasi Formu için Türkiye'ye geldi. Mahmud, CNN TÜRK spikeri Büşra Arslantaş'a konuştu.
3.03.2024 Dünya
Teşkilât...
Teşkilât... Devletler arasında geçici çıkar ilişkileri bulunuyor. Türkiye’nin günümüzde olduğu gibi geçmişinde de bu ilişkilerin derinliğini devlet için araştıran saklı kahramanları vardı.
4.02.2024 Gündem
Türkiye'nin satın almaya yaklaştığı F-16'lar: 50 yaşına giren savaş uçağı neden hala bu kadar ilgi görüyor?
Türkiye'nin satın almaya yaklaştığı F-16'lar: 50 yaşına giren savaş uçağı neden hala bu kadar ilgi görüyor? F-16 savaş uçağı ilk uçuşunu 1974 yılında gerçekleştirdi. Üstünden 50 yıl geçti ama Amerikan yapımı uçak hala ilk günkü kadar önemli.
25.01.2024 Dünya
Genel Kültür Soruları 2024: En Zor, Kolay, Zeka, Mantık, Şaşırtmalı Genel Kültür Soruları ve Cevapları
Genel Kültür Soruları 2024: En Zor, Kolay, Zeka, Mantık, Şaşırtmalı Genel Kültür Soruları ve Cevapları Genel bilgi olarak da adlandırılabilen genel kültür kişinin toplumsal olaylar, tarihe yön veren gelişmeler gibi pek çok etkileşim hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunu gösteren, bütünsel bir kavramdır. Genel kültür edebiyat, tarih, coğrafya, tarih gibi kavramları içerisine yer alır. KPSS gibi yazılı sınavlarda da karşımıza çıkan genel kültür çoğunlukla toplumlarda öne çıkmış olan ve tarihsel bir akışa da yön vermiş olayların bilinmesi olarak adlandırılabilir. Zor, kolay, eğlenceli, mantık, şaşırtmalı, coğrafya, tarih genel kültür soruları ve cevapları için “Genel Kültür Soruları 2024” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
7.01.2024 Eğitim
Dünyada böyle bir insan daha yok! 20 yaşında 1.42, 52 yaşında 2.34 boyunda
Dünyada böyle bir insan daha yok! 20 yaşında 1.42, 52 yaşında 2.34 boyunda 18'li yaşlarındaydı, asker olmak istiyordu. 1.40 metrelik boya sahip olduğu için bu talebi reddedildi, hatta cüce sınıflandırmasına tabi tutuldu. Ancak 21 yaşına geldiğinde yani pek çok kişinin fiziksel gelişiminin durdurduğu bir yaşta, bir dev olarak adlandırılmasına sebep olacak büyüme göstererek adını tarihe yazdırdı.
7.01.2024 Yaşam
Nauru Hakkında Bilgiler; Nauru Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Nauru Hakkında Bilgiler; Nauru Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Nauru, diğer adıyla Nauru Cumhuriyeti Güney Pasifik’te yer alan Mikronezya adalar grubuna dahildir. Dünyanın en küçük cumhuriyeti olarak gösterilmektedir. En yakın komşusu Banaba Adası’dır. Birleşmiş Milletlere, İngiliz Milletler Birliğine ve Pasifik Adalar Forumu üyesidir.
3.01.2024 Tatil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin varlığı yetiştirdiği neslin donanımına bağlıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin varlığı yetiştirdiği neslin donanımına bağlıdır İlim Yayma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende büyük ödülün sahibini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Törende açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zalim İsrail yönetiminin sürdürdüğü Gazze'deki katliamların, Kudüs'teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler Allah'ın izniyle yakındır." dedi.
16.12.2023 Gündem
İzmir'de ormanda buldu! Evine götürdü sakladı! Jandarma duyunca giriş çıkışları kapattı
İzmir'de ormanda buldu! Evine götürdü sakladı! Jandarma duyunca giriş çıkışları kapattı İzmir Ödemiş'te bulunan ve 1. Dünya Savaşı'ndan kaldığı tahmin edilen top mermisi jandarmayı alarma geçirdi. Ödemiş'te yaşayan bir kişi patlamamış topu bulup evine götürünce ekipler harekete geçti ve mermi kontrollü şekilde imha edildi.
8.12.2023 Gündem
Ormanda buldu evine götürüp sakladı! Jandarma ekipleri imha etti
Ormanda buldu evine götürüp sakladı! Jandarma ekipleri imha etti İzmir'de ormanda bulunan ve 1'inci Dünya Savaşı'ndan kaldığı tahmin edilen top mermisi, kontrollü şekilde imha edildi.
8.12.2023 Gündem
Bakan Koca'dan Bursa paylaşımı: Müze konusu olacak kadar önemli
Bakan Koca'dan Bursa paylaşımı: Müze konusu olacak kadar önemli Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa İnegöl Devlet Hastanesi'nde bulunan Ambulans Müzesi’ni paylaşarak; “Ambulanslar, hayatımızda, müze konusu olacak kadar önemli” dedi.
8.12.2023 Gündem
Emine Erdoğan: İsrail ordusu bir milleti tarihten silmeye çalışıyor
Emine Erdoğan: İsrail ordusu bir milleti tarihten silmeye çalışıyor İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gösteren Emine Erdoğan, "Yeryüzünün daha önce hiç görmediği bir vahşet sergileniyor ki savaş demek bile mümkün değil. Yüksek teknolojiyle donatılmış İsrail ordusu, sistematik şekilde sivillere, özellikle çocuklara saldırarak bir milleti tarihten silmeye çalışıyor." dedi.
7.11.2023 Gündem
Ortadoğu’da Günbatımı
Ortadoğu’da Günbatımı 19. Yüzyıl sonları ve 20. Yüzyıl’ın ilk yarısı ünlü tarihçi Eric Hobsbawm’ın nitelemesiyle tam bir “aşırılıklar çağı” idi.
5.11.2023 Gündem
‘Batı aynı suçu 1. Dünya Savaşı’nda da işledi’
‘Batı aynı suçu 1. Dünya Savaşı’nda da işledi’ Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Eğilmez, hastaneleri vuran İsrail’e sessiz kalan Batı’nın aynı suçu 1. Dünya Savaşı’nda da işlediğini belirterek, “1914-1918 yılları arasında Osmanlı Devleti’nin 80’den fazla sağlık kuruluşu, personeli ve aracı, İngiltere ve Fransa’nın hedefi olmuştur” dedi.
3.11.2023 Gündem
Olimpiyatlara güreş damgası!
Olimpiyatlara güreş damgası! 1936 Berlin Olimpiyatları’nda şampiyon olan milli güreşçi Yaşar Erkan, Türkiye Cumhuriyeti’ne olimpiyatlarda ilk altın madalya kazandıran sporcu ünvanının sahibi oldu.O tarihten sonra Türkiye, olimpiyatlarda en fazla güreşte altın madalya aldı. Kadınlar da ise boksta büyük başarılar yakaladık...
28.10.2023 Skorer
Osmanlı ile başladı, Cumhuriyet döneminde zirveye ulaştı
Osmanlı ile başladı, Cumhuriyet döneminde zirveye ulaştı 1927 yılı sonu itibariyle yalnızca Seyr-i Sefain İdaresine ait gemiler 63.000 grostonu geçmiş ve 1923 filosunun neredeyse üç katına ulaşılmış, yolcu taşımacılığı hizmetleri de içerik itibariyle oldukça zenginleştirilmişti.
28.10.2023 Ekonomi
'Dirilişten Kurtuluşa Cumhuriyet'e Giden Yol' sergisi açıldı
'Dirilişten Kurtuluşa Cumhuriyet'e Giden Yol' sergisi açıldı Cumhuriyet'in 100'ncü yılı kutlamaları kapsamında hazırlanan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ait tabanca ve kamayla birlikte, Kurtuluş Savaşı dönemine ait birçok orijinal eserin sergilendiği 'Dirilişten Kurtuluşa Cumhuriyet'e Giden Yol Sergisi' Kağıthane'de bulunan Hisart Canlı Tarih Müzesi'nde kapılarını açtı.
26.10.2023 Gündem
İnsanlığın mirası
İnsanlığın mirası Aykut Ferah/ Milliyet Arkeoloji Proje Danışmanı- Değerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları; Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Gordion Antik Kenti ile Eskişehir, Afyon, Kastamonu, Konya ve Ankara’da bulunan Anadolu’nun Orta Çağ Dönemi ahşap destekli beş camisi, UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu) kurumu tarafından geçtiğimiz ay Dünya Miras Listesi’ne Türkiye’den eklenen yerler oldu ve ülkemizin Dünya Miras alanına giren yer sayısı 21’e yükseldi...
22.10.2023 Arkeoloji
Filistin Aynasında Türk Suretleri
Filistin Aynasında Türk Suretleri Birinci Dünya Savaşı yıllarında Cemal Paşa’nın yanında bulunan Falih Rıfkı (Atay) Zeytin Dağı’nda Bilâd’üş Şam / Levant yani Ürdün’ü de kapsayan Suriye, Lübnan, Filistin bölgesini anlatır.
22.10.2023 Gündem
Yangında kullanılamaz hale gelen Balıklı Rum Hastanesi’nde son durum
Yangında kullanılamaz hale gelen Balıklı Rum Hastanesi’nde son durum Zeytinburnu’nda çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Balıklı Rum Hastanesi’nin içinde yapılan restorasyonun yüzde 65’i tamamlanırken, çatısı ve dış cephesindeki çalışmalar ise bitti.
12.10.2023 Gündem
Atılay’ı Alman mayını Refah’ı İtalya batırdı
Atılay’ı Alman mayını Refah’ı İtalya batırdı İkinci Dünya Savaşı tehdidi sürerken Genç Türkiye Cumhuriyeti, iki büyük askeri deniz faciası yaşamıştı.
14.07.2023 Gündem
Sırbistan üç Kosova polisini gözaltında tutuyor, NATO taraflara çağrı yaptı
Sırbistan üç Kosova polisini gözaltında tutuyor, NATO taraflara çağrı yaptı Türkiye'nin yüzlerce asker gönderdiği Balkan ülkesinde tansiyon bir kez daha yükseldi, Belgrad yönetimi hafta içinde gözaltına alınan polisleri serbest bırakmıyor.
18.06.2023 Dünya
Darağaç’ta sanat sokakta
Darağaç’ta sanat sokakta İzmir Alsancak’ta bulunan Darağaç, farklı disiplinlerden sanatçıların mahalleye taşınması ve mahallelilerin sanat üretimlerine dahil olmasıyla Türkiye’nin ilk ve tek mahalle ölçekli sanat alanı oldu.
11.06.2023 Kültür Sanat
Tarihi değiştirdi ama yok edildi!
Tarihi değiştirdi ama yok edildi! Bandırma vapurunun hikâyesini anlatan Bozoğlu, “Atatürk 1927’de İstanbul’a geldiğinde Bandırma’yı sormuştu. Atamızın üzülmemesini isteyenler ‘Tersanede tamirde efendim’ cevabını vermişti. Oysa Bandırma, 1924’te Haliç’te sökülerek yok edilmişti” dedi.
19.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

1. Dünya Savaşı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.