15 Mayıs

15 Mayıs

Son dakika 15 Mayıs haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 15 Mayıs gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 15 Mayıs haber sayfamızda...

15 Mayıs

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 25.712 15 mayıs haberi bulunmuştur.
ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh CNN Türk'e konuştu
ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh CNN Türk'e konuştu Türkiye-ABD ilişkilerindeki pozitif hava, ikili ticareti nasıl etkileyecek? 2019 yılında açıklanan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ne zaman ulaşılacak? ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, CNN Türk'ten Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. "İki ülke arasındaki diyaloğun en üst düzeyde devam etmesi konusunda umutluyuz" dedi.
26.04.2024 Haberler
ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh CNN Türk'e konuştu: ABD'nin en büyük şirketleri İstanbul'a geliyor
ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh CNN Türk'e konuştu: ABD'nin en büyük şirketleri İstanbul'a geliyor Türkiye-ABD ilişkilerindeki pozitif hava, ikili ticareti nasıl etkileyecek? 2019 yılında açıklanan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ne zaman ulaşılacak? ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, CNN Türk'ten Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. "İki ülke arasındaki diyaloğun en üst düzeyde devam etmesi konusunda umutluyuz" dedi.
26.04.2024 Gündem
İYİ Parti’den ‘seyircisiz’ kurultay kararı
İYİ Parti’den ‘seyircisiz’ kurultay kararı İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’na seyirci alınmayacak.
26.04.2024 Gündem
İzmit'te dövülerek öldürülen Kıvanç'ın ailesinden tepki: Hayatı bu kadar ucuz olamaz
İzmit'te dövülerek öldürülen Kıvanç'ın ailesinden tepki: Hayatı bu kadar ucuz olamaz Kocaeli’nin İzmit ilçesinde lise öğrencisi Kıvanç Uman'ın (15) öldürülmesine ilişkin açılan davada mahkeme, tutuklu sanıklar H.M.K. (16) ve Y.A.’ya (16) ‘Ağırlaştırılmış yaralama’ suçundan 8’er yıl hapis cezası, Y.K.’ya (14) ise 3 yıl 9 ay hapis cezasına karar verdi. ‘Azmettirme’ suçundan tutuksuz yargılanan A.B.K. ve Y.S.K. hakkında ise mahkeme, beraat kararı verdi. Duruşma sonrası açıklama yapan Kıvanç Uman’ın annesi Derya Uman, karara itiraz edeceklerini belirterek, “Oğlum geri dönüşü olmayan yola gitmiştir. Benim oğlum hayvan değildi, insandı” dedi. Baba Orhan Uman ise “15 yaşındaki çocuğun hayatı bu kadar ucuz olamaz. 8 yıl. Hayvana yapılan saldırılarda bile insanlar daha fazla ceza alıyor” ifadelerini kullandı. Kıvanç Uman’ın dövülerek öldürüldüğü olaya ilişkin mahkeme dosyasında yer alan görüntüler de ortaya çıktı.
24.04.2024 Gündem
Ödül ‘Profesör 104’e
Ödül ‘Profesör 104’e Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı’nın her yıl düzenlediği Çocuk Romanı Ödülü’nün bu yılki sahibi belli oldu.
24.04.2024 Kültür Sanat
8’inci toplantı sona erdi! Ermenistan işgalindeki 4 köy Azerbaycan’a geri verilecek
8’inci toplantı sona erdi! Ermenistan işgalindeki 4 köy Azerbaycan’a geri verilecek Azerbaycan ve Ermenistan tarafından gerçekleştirilen sınır belirleme komisyonunun 8. toplantısında, Ermenistan işgali altında bulunan 4 köyün Azerbaycan’a geri verilmesi ve sınır belirleme çalışmalarının sürdürülmesi konusunda anlaşmaya varıldı.
19.04.2024 Dünya
Filenin Sultanları'nın kadrosu açıklandı! Alexia Carutasu ilk kez davet edildi
Filenin Sultanları'nın kadrosu açıklandı! Alexia Carutasu ilk kez davet edildi A Milli Kadın Voleybol Takımımızın 2024 Voleybol Milletler Ligi geniş kadrosu açıklandı. VakıfBank'tan ayrılan ve Galatasaray'a transfer olan Carutasu ilk kez kadroya davet edildi. Öte yandan Melissa Vargas ve Carutasu ile ilgili kuralın detayı ortaya çıktı.
16.04.2024 Voleybol
Kız çocukları için güvenli adımlar
Kız çocukları için güvenli adımlar Kız çocukların eşit imkanlarla hayata katılmasını destekleyen Skechers Türkiye, kız çocukların sokakta yürürken kendini güvende hissetmesi için “Güvenli Adımlar” projesini hayata geçirdi. Suna’nın Kızları ve Şehir Dedektifi iş birliği ile hayata geçirilen projenin ana hedefi kız çocukların sokakta yürürken adımlarını güvenle atabilmesi için ihtiyaçlarını ortaya çıkarmak.
15.04.2024 Ekonomi
‘Yeni İpek Yolu’ için önemli hamle
‘Yeni İpek Yolu’ için önemli hamle Türkiye ve Irak arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi amacıyla Yeni İpek Yolu için büyük önem taşıyan Ovaköy Sınır Kapısı açılacak. Proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek.
13.04.2024 Ekonomi
“Bilim Kadınları İçin” programında son başvuru tarihi 15 Mayıs
“Bilim Kadınları İçin” programında son başvuru tarihi 15 Mayıs UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve L’Oréal Türkiye’nin iş birliğiyle yürütülen bilimde cinsiyet eşitliğini desteklemek, genç ve yetenekli bilim kadınlarının başarılarını görünür kılarak daha fazla tanınmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Bilim Kadınları İçin” programının 2024 başvuruları 15 Mayıs’a kadar devam edecek.
4.04.2024 Vitrin
Devrim otomobilinin tasarımcısı, 99 yaşında hayatını kaybetti
Devrim otomobilinin tasarımcısı, 99 yaşında hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) çalışan, TCDD İnşaat Dairesi Başkanlığı görevinde bulunan ve Devrim otomobilinin kaporta üretim ekibinde yer alan yüksek mimar mühendis Gündüz Sait Güngen, 99 yaşında hayatını kaybetti. Güngen'in, 1961 yılında üretilen Devrim otomobilinin amblemini ve 'Devrim' yazısını son anda tasarlayıp, araca monte ettiği ortaya çıktı.
27.03.2024 Ekonomi
İtalya tahvil ihracı için bankalara yetki verdi
İtalya tahvil ihracı için bankalara yetki verdi İtalya, 10 yıl vadeli enflasyona endeksli tahvil ihracı için bankalara yetki verdi.
18.03.2024 Uzmanpara
6.8'lik artçı deprem uyarısı! 4 il için rapor: İhtimali yüksek görüyoruz
6.8'lik artçı deprem uyarısı! 4 il için rapor: İhtimali yüksek görüyoruz 6 Şubat depremlerinin yaşandığı bölgede 1 yıl içinde 5 ve üzeri artçı deprem olma olasılığının hesaplandığı bir çalışmaya göre, 4 ilde bu ihtimal daha yüksek.
18.03.2024 Gündem
Bir millletin destanı: Çanakkale
Bir millletin destanı: Çanakkale Bir milletin çocuğu, genci, kadını, erkeği ve yaşlısı ile cephe önünde ve gerisinde topyekûn varlığını ortaya koyduğu Çanakkale’de deniz savaşlarının kahramanlarından biri de Kıdemli Yüzbaşı Ahmet Saffet Bey’di.
17.03.2024 Gündem
Tamer Karadağlı: Yeniliklerin faydasını gördük seyircimiz arttı
Tamer Karadağlı: Yeniliklerin faydasını gördük seyircimiz arttı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tamer Karadağlı’yı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne atadığında tarih 11 Ağustos 2023’tü. O tarihten bu yana geçen yedi ayda Karadağlı, ilk röportajını Milliyet Pazar’a verdi.
10.03.2024 Pazar
THY, Asya-Pasifik bölgesinde güçleniyor
THY, Asya-Pasifik bölgesinde güçleniyor Türk Hava Yolları (THY), dünyanın 6’ncı kıtası Avustralya’ya uçuşlara başladı.
3.03.2024 Ekonomi
Zümrüt Apartmanı 37 kişiye mezar oldu! İlk duruşmada şok savunma
Zümrüt Apartmanı 37 kişiye mezar oldu! İlk duruşmada şok savunma Adıyaman’da kaçak kat yapılan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Zümrüt Apartmanı ile ilgili davasının ilk duruşmasında sanıkların ifadeleri şoke etti.
29.02.2024 Gündem
3 milyar dolarlık tahvil ihracı
3 milyar dolarlık tahvil ihracı Hazine 3 milyar dolarlık tahvil ihracı yaptı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, bu yılın dış finansman programı çerçevesinde, dolar cinsinden tahvil ihracı için BBVA, Citi, Goldman Sachs ve Morgan Stanley’e 8 Şubat’ta yetki verildi.
10.02.2024 Ekonomi
48 ay vadeli 150 bin lira kredi! Faizsiz evlilik kredisinde başvuru şartları belli oldu
48 ay vadeli 150 bin lira kredi! Faizsiz evlilik kredisinde başvuru şartları belli oldu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Türkiye’nin onur konuğu olduğu, Çok Boyutlu Sosyal Kalkınma İçin Arap Forumu dolayısıyla geldiği Katar'ın başkenti Doha'da temaslarına devam etti.
9.02.2024 Ekonomi
Kafka Kitap’tan ilk kitap ödülü
Kafka Kitap’tan ilk kitap ödülü Kafka Kitap, yeni yazarlar keşfedip edebiyatımıza katkıda bulunmak amacıyla bu yıldan itibaren, gelenekselleşmesi hedeflenen Kafka İlk Kitap Ödülü’nü düzenlemeye başlıyor.
4.02.2024 Kültür Sanat
Kan donduran görüntü! Ölüme götüren kavga: Gücü kalmadı, çak artık
Kan donduran görüntü! Ölüme götüren kavga: Gücü kalmadı, çak artık Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 16 yaşındaki lise öğrencisi Kıvanç Uman'ın hayatını kaybettiği kavganın görüntüleri ortaya çıktı. Ölüme götüren kavgada tekme ve yumrukların havada uçuştuğu, diğer çocukların ise "Vur len vur, devam, durma, patlatsana, vursana yüzüne, dizinle çak dizinle. Karnına diz at" diye bağırmaları da yer aldı.
27.01.2024 Haberler
Kan donduran görüntü! Ölüme götüren kavga: Gücü kalmadı, çak artık
Kan donduran görüntü! Ölüme götüren kavga: Gücü kalmadı, çak artık Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 16 yaşındaki lise öğrencisi Kıvanç Uman'ın hayatını kaybettiği kavganın görüntüleri ortaya çıktı. Ölüme götüren kavgada tekme ve yumrukların havada uçuştuğu, diğer çocukların ise "Vur len vur, devam, durma, patlatsana, vursana yüzüne, dizinle çak dizinle. Karnına diz at" diye bağırmaları da yer aldı.
27.01.2024 Gündem
THY'nin Avustralya'nın Melbourne kentine uçuşları başlıyor
THY'nin Avustralya'nın Melbourne kentine uçuşları başlıyor Bugüne kadar yolcularını 5 kıtada 129 ülke ve 345 uçuş noktasına ulaştıran Türk Hava Yolları (THY), 15 Mart itibariyle 6'ncı kıtada Avustralya'nın Melbourne kentine uçuşlara başlıyor.
19.01.2024 Ekonomi
Göklerdeki istikbalin peşinde! Uzayda gurur günü
Göklerdeki istikbalin peşinde! Uzayda gurur günü Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı Uluslararası Uzay İstasyonu’na taşıyan kapsül, saat 00.49’da başarıyla fırlatıldı. Tüm Türkiye tarihi yolculuğu heyecanla izledi, milyonların kalbi Gezeravcı ile attı.
19.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

15 Mayıs ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.