30 Ekim

30 Ekim

Son dakika 30 Ekim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 30 Ekim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 30 Ekim haber sayfamızda...

30 Ekim

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 21.037 30 ekim haberi bulunmuştur.
İstanbul’da riskli okullarda son durum ne? Okul binalarının deprem sınavı!
İstanbul’da riskli okullarda son durum ne? Okul binalarının deprem sınavı! 6 Şubat Depremleri ve ardından yaşanan depremler, okul binalarının afetlere dayanıklılık durumunu tekrar gündeme getirdi.
20.04.2024 Eğitim
İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem
İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem AFAD'dan yapılan açıklamada İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.
19.04.2024 Gündem
Düğünde yeğenini öldürdü: Bana idam verin, razıyım
Düğünde yeğenini öldürdü: Bana idam verin, razıyım Kocaeli'nin İzmit ilçesinde aralarında husumet bulunan yeğenini düğünde 5 el ateş ederek öldüren sanık, "Çok pişmanım, böyle bir şey olmasını istemezdim. Kardeşler arasında yaşanan kavgada benim suçum yoktu ancak ben sorumlu tutuldum. İsterseniz bana idam verin razıyım, annem için bu yola baş koydum. Annemin cenazesine dahi katılamadım. Beni cezaevinden çıkarın da ablam ile eniştem beni öldürsün ve rahatlasın" dedi.
16.04.2024 Gündem
İzmir'de yeni fay hattı! 'Bu çok önemli'
İzmir'de yeni fay hattı! 'Bu çok önemli' İzmir'de Bornova Havzası'nda birçok üniversiteden bilim insanın katılımıyla 2,5 yıldır yürütülen çalışmalardan dikkat çeken sonuçlar çıktı.
4.04.2024 Haberler
İzmir'de yeni fay hattı! Uyarı geldi: Bu çok önemli
İzmir'de yeni fay hattı! Uyarı geldi: Bu çok önemli İzmir'de Bornova Havzası'nda birçok üniversiteden bilim insanın katılımıyla 2,5 yıldır yürütülen çalışmalardan dikkat çeken sonuçlar çıktı.
4.04.2024 Gündem
Yağış rekoru kırıldı! İşte zirvede yer alan ilçe...
Yağış rekoru kırıldı! İşte zirvede yer alan ilçe... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 2023 yılı sonu yağış raporuna göre; son 98 yılın günlük yağış rekoru, 17 Aralık 2018 günü yaşandı.
26.03.2024 Gündem
Öldürdü, parmak izlerini temizlemek için geri döndü! Mahkemede inkar etti
Öldürdü, parmak izlerini temizlemek için geri döndü! Mahkemede inkar etti Burdur'da, Bayram Sertcan'ı (76) bıçaklayarak öldürüp, eşi Zehra Sertcan'ı (67) ağır yaralayan Ayhan Ulu (42), yargılandığı davanın ilk duruşmasında polisteki ifadelerini ve iddianameyi kabul etmediğini belirterek, "Polisler bana 'Samimi şekilde itiraf et, az ceza alırsın' dedikleri için olayları anlatmıştım. Ancak o anlatımları kabul etmiyorum." dedi.
20.03.2024 Gündem
Prof. Dr. Sözbilir: Deprem erken uyarı sistemi 12 noktaya yerleştirilecek
Prof. Dr. Sözbilir: Deprem erken uyarı sistemi 12 noktaya yerleştirilecek Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.
16.03.2024 Haberler
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi: 16 saniye öncesinden öğrenebiliyoruz
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi: 16 saniye öncesinden öğrenebiliyoruz Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti.
16.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özgür efendi, Türk filmindeki 'Mazlum' karakterine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özgür efendi, Türk filmindeki 'Mazlum' karakterine döndü İzmir'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin durumuna dikkat çekerek, "Özgür efendi, Türk filmindeki 'Mazlum' karakterine döndü. Her canı sıkılan, her kafası bozulan gelip kendisine tekme tokat dalıyor." dedi. Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da tepki gösterdi.
10.03.2024 Gündem
DEM Parti'nin Ankara adayları belli oldu!
DEM Parti'nin Ankara adayları belli oldu! DEM Parti'nin Ankara adayları Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan oldu.
17.02.2024 Gündem
İzmir adayı Hamza Dağ'dan 11 vaat! 'Şehrimizde yeni dönem başlayacak'
İzmir adayı Hamza Dağ'dan 11 vaat! 'Şehrimizde yeni dönem başlayacak' AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 11 başlıktan oluşan projelerini tek tek açıkladı.
13.02.2024 Gündem
Tam kadroyla yaraları sardı
Tam kadroyla yaraları sardı 6 Şubat depremlerinin ardından tüm birimleriyle afet bölgesine giden İzmir Büyükşehir Belediyesi depremzedelere konteynerden psikolojik desteğe kadar pek çok konuda yardımda bulundu.
6.02.2024 Gündem
‘Unutulacağımı söylediler’
‘Unutulacağımı söylediler’ Norm Ender, BAU Radyo MüzikOnair Ödülleri’nde Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için hazırladığı ‘Parla’ marşıyla ‘100. Yıl Özel Ödülü’nü aldı.
31.01.2024 Cadde
Naci Görür'den İzmir depremi sonrası açıklama
Naci Görür'den İzmir depremi sonrası açıklama Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'deki 5.1 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı.
27.01.2024 Gündem
Son dakika: İzmir'de 5.1 büyüklüğünde deprem
Son dakika: İzmir'de 5.1 büyüklüğünde deprem AFAD, saat 08.19'da Ege Denizi'nde, merkez üssü İzmir'in Menderes ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.
27.01.2024 Gündem
“Bugüne kadar bin 12 yeni kadın kooperatifinin kurulmasını sağladık”
“Bugüne kadar bin 12 yeni kadın kooperatifinin kurulmasını sağladık” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kendi işini kurmak isteyen kadınların önemli fırsatlar yakaladığı kooperatiflerle kadın istihdamı alanında ciddi bir atılım sağlandığını belirterek, “81 il müdürlüğümüz koordinasyonunda oluşturduğumuz Kadın Kooperatifleri Çalışma Grupları aracılığıyla bugüne kadar bin 12 yeni kadın kooperatifinin kurulmasını sağladık” dedi.
19.01.2024 Ekonomi
Charlie'nin Melekleri'nin yıldızı Lynne Marta evinde ölü olarak bulundu
Charlie'nin Melekleri'nin yıldızı Lynne Marta evinde ölü olarak bulundu Charlie'nin Melekleri projesinde yer almasının ardından dikkatleri üzerine çeken ünlü oyuncu Lynne Marta'dan acı haber geldi. Lynne Marta, Los Angeles'taki evinde ölü olarak bulundu.
19.01.2024 Cadde
Yılmaz Erbek Apartmanı davasında avukatlardan yeni talep
Yılmaz Erbek Apartmanı davasında avukatlardan yeni talep İzmir’de 6.6 büyüklüğündeki depremde 11 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı Yılmaz Erbek Apartmanı'nda, o dönemde Bornova Belediyesi'nde görev yapan 7 sanık 'görevi kötüye kullanma' suçundan hakim karşısına çıktı. Duruşmada şikayetçi avukatları, davanın görevsizlik kararıyla ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talebinde bulunurken, duruşma savcısı ana davaya ilişkin Yargıtay kararının beklenmesini istedi.
17.01.2024 Gündem
Yılmaz Erbek Apartmanı'nda 11 kişi can vermişti! Soruşturmada yeni gelişme
Yılmaz Erbek Apartmanı'nda 11 kişi can vermişti! Soruşturmada yeni gelişme İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 11 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı Yılmaz Erbek Apartmanı'nda, o dönemde Bornova Belediyesi'nde görev yapan 7 sanık 'görevi kötüye kullanma' suçundan hakim karşısına çıktı.
17.01.2024 Gündem
Düğünde yeğenine kurşun yağdırdı! Öldürme anı ortaya çıktı
Düğünde yeğenine kurşun yağdırdı! Öldürme anı ortaya çıktı Kocaeli'de, 2 yıl önce Muharrem Çiçek'in (63), annesine küfretmekle suçladığı yeğeni Hakan Aydın'ı (35) tabancayla vurarak öldürdüğü anlara ilişkin dava dosyasına giren güvenlik kamerası görüntülerine DHA ulaştı. Görüntülerde öldürülen Aydın'ın, Çiçek'in oturduğu masaya gelip bir şeyler söylediği, ayağa kalkan Çiçek'in tabancasıyla ateş açtığı anlar yer aldı. Olay anında düğün salonunda yaşanan panik de kameraya yansıdı.
17.01.2024 Haberler
Düğünde yeğenine kurşun yağdırdı! Öldürme anı ortaya çıktı
Düğünde yeğenine kurşun yağdırdı! Öldürme anı ortaya çıktı Kocaeli’de, 2 yıl önce Muharrem Çiçek'in (63), annesine küfretmekle suçladığı yeğeni Hakan Aydın'ı (35) öldürdüğü anlara ilişkin dava dosyasına giren güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde öldürülen Aydın'ın, Çiçek'in oturduğu masaya gelip bir şeyler söylediği, ayağa kalkan Çiçek'in tabancasıyla ateş açtığı anlar yer aldı.
17.01.2024 Gündem
Beşiktaş, Eyüpspor'u farklı mağlup etti: 4-0
Beşiktaş, Eyüpspor'u farklı mağlup etti: 4-0 Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur maçında Beşiktaş evinde Eyüpspor'u konuk etti. Beşiktaş 4-0 kazanarak tur atladı.
16.01.2024 Beşiktaş
Faylar kırılırsa oluşabilecek tsunami! 'Toplanma alanlarının güvenliği açısından önemi'
Faylar kırılırsa oluşabilecek tsunami! 'Toplanma alanlarının güvenliği açısından önemi' İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer, depremlerin tsunami etkilerini araştırdıklarını belirtip, sonunda oluşturulacak tsunami baskın haritalarıyla, risklerin azaltılmasına imkan sağlanacağını söyledi.
16.01.2024 Gündem
Baristaya gülücük dayağı! Tişörtünü çıkarıp dövdü
Baristaya gülücük dayağı! Tişörtünü çıkarıp dövdü Bakırköy'de bir kişi, kız arkadaşının kahve bardağına gülücük sembolü çizdiği gerekçesiyle tartıştığı baristayı peş peşe yumruk atarak darbetti. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansırken tarafların birbirinden şikayetçi olmadığı öğrenildi.
10.01.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

30 Ekim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.