Anadolu Aslanı

Anadolu Aslanı

Son dakika Anadolu aslanı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Anadolu aslanı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Anadolu aslanı haber sayfamızda...

Anadolu Aslanı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 79 anadolu aslanı haberi bulunmuştur.
Kangal ve akbaşı 6 ay bekliyorlar
Kangal ve akbaşı 6 ay bekliyorlar Türk ırkı köpekler olarak bilinen kangal ve akbaş sahibi olmak isteyen 200 kişi 6 ay bekleyecekleri sıraya girdi. TİGEM’in KDV hariç 8-12 bin lira arasında sattığı çoban köpekleri, eğitimle şehir hayatına da uyum sağlıyor.
23.08.2023 Ekonomi
Dünyada nam salan Anadolu aslanı çiple korunuyor
Dünyada nam salan Anadolu aslanı çiple korunuyor Dünyanın en zeki ve güçlü koruma köpeği olan Kangallar, Sivas'taki Kangal Köpeği Üretim Eğitim ve Koruma Merkezi'nde çiple takip ve koruma altına alınıyor.
21.07.2023 Haberler
Son dakika - Veliefendi'de tarihi yarış! 95. Gazi Koşusu
Son dakika - Veliefendi'de tarihi yarış! 95. Gazi Koşusu Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu’nun 95.’si bugün koşulacak, 2021 yılının şampiyon safkanı belli olacak
26.06.2021 Diğer
At yarışlarında 95. Gazi Koşusu heyecanı
At yarışlarında 95. Gazi Koşusu heyecanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 95'incisi yarın İstanbul'da yapılacak.
25.06.2021 Diğer
'Anadolu aslanı' atışmasına yetiştirici ve vatandaşlar da katıldı!
'Anadolu aslanı' atışmasına yetiştirici ve vatandaşlar da katıldı! Dünyaca ünlü Sivas Kangal köpeği ile Aksaray malaklısı, iki şehrin valisini sosyal medyada karşı karşıya getirdi. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun "Sivaslı kardeşlerim alınmasın ama Anadolu aslanı, Aksaray malaklısıdır" paylaşımına Sivas Valisi Salih Ayhan, "Her şey cüsse ile olsa, ormanların kralı aslan değil fil olurdu" cevabı verdi. İki vali arasındaki atışma, sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Kangal uzmanı Orhan Yalçınkaya, "Aksaray'daki sürülerde de Kangal köpeği görev yapar. Her ikisi de bizim değerimizdir ama Kangal köpekleri daha dayanıklıdır" dedi. İki valinin atışması, yoğun ilgi gördü.
21.09.2020 Gündem
Valiler arasındaki "Anadolu Aslanı" atışması gülümsetti
Valiler arasındaki "Anadolu Aslanı" atışması gülümsetti Sivas Valisi Salih Ayhan ile Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu arasında Kangal köpeği ve Aksaray malaklısı için kullanılan "Anadolu Aslanı" ifadesi nedeniyle sosyal medyada gülümseten atışma yaşandı.
20.09.2020 Gündem
Bakan duyurdu! Çipli takip geliyor
Bakan duyurdu! Çipli takip geliyor Şöhreti Anadolu'yu aşan, Afrika, Amerika ve Avustralya kıtalarında vahşi hayvanlara karşı sürüleri koruyan kangallara çipli takip geliyor. Projeyi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Bakan Varank, videolu mesajında, " Cesareti, zekası ve güçlü önsezileriyle Anadolu insanının can dostu kangal köpeklerini çip teknolojisiyle koruma altına alıyoruz. Kalkınma ajansımızın destekleriyle kurulan bu modern tesis ile Sivas'ı dünyaya daha iyi tanıtacağız" ifadelerini kullandı.
1.08.2020 Gündem
Aksaray Malaklısı anne karnında sipariş alıyor
Aksaray Malaklısı anne karnında sipariş alıyor AKSARAY Malaklısı adıyla tanınan, bacak ve ayak kalınlığı, büyük kafatası, sarkık dudağı, boyu, kilosu ve heybetiyle dikkat çeken çoban köpeği yavrularına sahip olmak isteyenler, doğmadan anne karnında iken sipariş veriyor.
31.05.2020 Haberler
Kurtların korkulu rüyası Kangallar, Sibirya soğuklarında eğitiliyor
Kurtların korkulu rüyası Kangallar, Sibirya soğuklarında eğitiliyor Doğada kurtlara göz açtırmayan savaşçı Kangallar, Sibirya ile aynı iklimsel özellikleri taşıyan Sivas’ta ki Meraküm mevkisinde yetiştiriliyor.
28.01.2020 Haberler
'Anadolu aslanı'na dünyanın dört bir yanından talep geliyor
'Anadolu aslanı'na dünyanın dört bir yanından talep geliyor "Anadolu aslanı" olarak da bilinen, Anadolu'nun iri yapılı köpek cinslerinden Aksaray malaklısı, birçok Avrupa ülkesinden sonra Çin, Brezilya ve Arjantin ile Afrika'da farklı ülkelere gönderiliyor.
5.11.2018 Gündem
'Anadolu aslanı'na dünyanın dört bir yanından talep geliyor
'Anadolu aslanı'na dünyanın dört bir yanından talep geliyor "Anadolu aslanı" olarak da bilinen, Anadolu'nun iri yapılı köpek cinslerinden Aksaray malaklısı, birçok Avrupa ülkesinden sonra Çin, Brezilya ve Arjantin ile Afrika'da farklı ülkelere gönderiliyor.
5.11.2018 Gündem
'Anadolu aslanı'na büyük ilgi
'Anadolu aslanı'na büyük ilgi İri cüsseleri, koruma içgüdüleri ve insancıl yapılarıyla dünya çapında ilgi gören Akrasay malaklısını 8 yıl önce üretmeye karar veren girişimciler Birol Başyiğit ve Kaan Bilgiç, Edremit ilçesinde 10 dönümlük arazide 2 milyon lira yatırım yaparak çiftlik kurdu. Modern köpek üretim çiftliğinde 40 damızlık köpeğe 2 veteriner hekim ve bir bakım sorumlusu çalışanlarıyla ev sahipliği yapan Başyiğit ve Bilgiç, bu türleri yurt dışına da gönderiyor. Üretim çiftliğinin ortağı Birol Başyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşı Kaan Bilgiç ile 8 yıl önce kurdukları bu çiftlikten ABD, Çin, İngiltere, Norveç, Yunanistan, Almanya, Endonezya, Kamerun, İtalya, Güney Kore, Çekya, Kuveyt, Katar, Peru'nun da aralarında yer aldığı 32 ülkeye safkan çoban köpeği Aksaray malaklısını gönderdiklerini söyledi.
11.09.2019 Yaşam
'Anadolu aslanı'na büyük ilgi!
'Anadolu aslanı'na büyük ilgi! Balıkesir'in Edremit  ilçesinde iki girişimcinin üretim çiftliklerinde yetiştirilen, güçlü fiziksel  özellikleriyle "Anadolu aslanı" olarak bilinen Türk çoban köpeği Aksaray  malaklısı, 32 ülkede alıcı buldu.
4.06.2018 Gündem
'Anadolu aslanı'na büyük ilgi!
'Anadolu aslanı'na büyük ilgi! Balıkesir'in Edremit  ilçesinde iki girişimcinin üretim çiftliklerinde yetiştirilen, güçlü fiziksel  özellikleriyle "Anadolu aslanı" olarak bilinen Türk çoban köpeği Aksaray  malaklısı, 32 ülkede alıcı buldu.
4.06.2018 Gündem
‘Şehitler Kalesi Kangal’ın gururu’
‘Şehitler Kalesi Kangal’ın gururu’ Kangal ilçesini yapılan hizmetlerle her geçen gün daha da tanınır hale getirdiklerini belirten Başkan Mehmet Öztürk, “Yüzde 85’i tamamlanan Şehirlerarası Otobüs Terminali hizmete girdiğinde vatandaşlar Kangal’ın değerlerini daha çok görme imkanı bulacak” dedi.
6.04.2018 Gündem
Kangal köpekleri Zeytin Dalı Harekatı'na hazır
Kangal köpekleri Zeytin Dalı Harekatı'na hazır Sivas'ta yetiştirilen dünyaca ünlü 'Anadolu Aslanı' olarak bilinen Kangal köpekleri Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin kentinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek verip terörle mücadele etmeye hazırlanıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından toplumsal olaylara müdahale için kullanılan ve daha sonra da sınır karakollarında da korumak için kullanılması için çalışma başlatılan Sivas'ın dünyaca ünlü Kangal köpekleri terörle mücadele etmeye hazırlanıyor. Zeytin Dalı Harekat'ında Mehmetçiğe destek verecek kapasiteye sahip olan ve bulunduğu dar ve geniş alanları koruyabilme özelliğine sahip olan Kangal köpekleri teröristlerin korkulu rüyası olmaya hazırlanıyor. Soğuk havada yetiştirilen ve hareket kabiliyeti yüksek olan Kangal köpekleri gece taarruzunda da bulunduğu bölgeye koruyabilme özelliğine sahip olan ırk olarak ön plana çıkıyor.Kangal köpeği yetiştiricisi Hüseyin Yıldız, milli kangallarımızla beraber Afrin'e çok yakında intikal etmeyi düşündüklerini belirterek,"Amacımız Mehmetçiğe ne kadar yardımcı olabiliriz, ne kadar bayrağımıza, güvenlik güçlerimize yardım edebiliriz düşüncesi ile kalbimizle yüreğimizle yatıyoruz ve onlar için biz canı gönülden nöbet tutuyoruz. Askeriyemize ve güvenlik güçlerimize köpeklerimizden çalışma başlattık. Burada da yavruluğundan itibaren eğittiğimiz, eğitime tabii tuttuğumuz yavrularımız var. Çok kısa bir sürede kendi eğittiklerimizi güvenlik güçlerimize, sınır karakollarımıza buradan şahsım adına çiftliğim adına hibe edeceğim" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Sürüye saldıran kurdu, kangal köpekleri boğdu
Sürüye saldıran kurdu, kangal köpekleri boğdu Yaylacık köyünde çiftçilik yapan Mesut Arslan koyun sürüsünü sabah saatlerinde otlatmak üzere ağıllarından çıkarttı. Akşam saatlerinde havanın kararmasıyla birlikte koyunlarını ağıla götürmek isteyen Arslan'ın sürüsüne kış şartlarından dolayı doğada yiyecek bulmakta sıkıntı çeken kurt saldırdı. Kurdun saldırdığını gören sürüdeki 3 kangal köpeği kurdu yakalayarak parçaladı. Anadolu Aslanı olarak bilinen Kangal Köpeği'nin sürüye saldıran kurdu yakalayarak boğması cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük ilgi gördü.
11.09.2019 Yaşam
Sürüye saldıran kurdu, kangal köpekleri boğdu
Sürüye saldıran kurdu, kangal köpekleri boğdu Sivas'ın Gürün ilçesinde bağlı Yaylacık köyünde koyun sürüsüne saldırılan kurdu kangal köpekleri yakalayarak boğdu.
7.12.2017 Gündem
‘Anadolu aslanı’ polisin yanında
‘Anadolu aslanı’ polisin yanında İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında çevik kuvvet polislerinin toplumsal olaylara müdahalesinde artık Kangal köpeği kullanılacak.
21.08.2017 Gündem
Anadolu aslanı boğulmakta olan koyunu ölümden kurtardı
Anadolu aslanı boğulmakta olan koyunu ölümden kurtardı Kangal köpeğinin su kanalına düşen koyunu kurtarırken çekilen fotoğrafları sosyal medyada ilgi odağı oldu.
14.08.2017 Gündem
Cumhurbaşkanına hediye edildi talep arttı
Cumhurbaşkanına hediye edildi talep arttı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Aksaray ziyaretinde hediye edilen Anadolu'nun en iri yapılı köpeklerinden Aksaray Malaklısı'na yönelik talep artışına yetişilemiyor.
5.09.2015 Gündem
Cumhurbaşkanına hediye edildi talep arttı
Cumhurbaşkanına hediye edildi talep arttı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Aksaray ziyaretinde hediye edilen Anadolu'nun en iri yapılı köpeklerinden Aksaray Malaklısı'na yönelik talep artışına yetişilemiyor.
5.09.2015 Gündem
İstanbul Feshane günlerinin konuğu Aksaray
İstanbul Feshane günlerinin konuğu Aksaray Aksaray, kültür başkenti İstanbul’da dev buluşmayı gerçekleştiriyor…
15.10.2014 Gündem
Genç mucitlerden 'Anadolu Aslanı'
Genç mucitlerden 'Anadolu Aslanı' Terör olaylarından etkilenen iki lise öğrencisi, zorlu arazi şartlarına sahip dağlık bölgelerde, güvenlik güçlerinin açık hedef haline gelmesini engellemek ve can kaybını azaltmak için adı "Anadolu Aslanı" olan insansız kara aracı üretti.
23.05.2014 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Anadolu Aslanı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.