Arayik Harutyunyan gözaltına alındı
Arayik Harutyunyan gözaltına alındı Azerbaycan, Karabağ'daki sözde Ermeni rejiminin eski "cumhurbaşkanı" Arayik Harutyunyan’ı gözaltına aldı.
3.10.2023 Dünya
Son Dakika... BBC duyurdu, Rusya için felaket! Tanklar dizildi, Türk bayrağı...
Son Dakika... BBC duyurdu, Rusya için felaket! Tanklar dizildi, Türk bayrağı... Türk askerinin tek karelik fotoğrafı Rusya'da depreme yol açtı, AP'nin dünyaya servis ettiği bir başka kare ise söze gerek bırakmadı. Sıcak bölgeden bildiren BBC Moskova muhabiri, Türkiye'nin Moskova'nın arka bahçesinde rakip bir oyuncu olarak ortaya çıktığını yazdı. BBC'ye konuşan siyaset yorumcusu von Eggert ise, "Karabağ'da yaşananlar, Moskova'nın sadece Güney Kafkasya'da değil, Sovyetler Birliği sonrası bölgeden geriye kalanlar için gerçekten jeopolitik bir felakettir" diyor. Dağlık Karabağ'daki hezimetin ardından sarsılan Ermenistan'da büyük gün Cumartesi.
3.12.2020 Dünya
Son Dakika Haberleri: Ruslar şoka girdi! Türk askerinin Dağlık Karabağ'daki fotoğrafı...
Son Dakika Haberleri: Ruslar şoka girdi! Türk askerinin Dağlık Karabağ'daki fotoğrafı... Savaşın sonucunda Dağlık Karabağ'daki tarım arazilerinin yüzde 70'ini kaybeden Ermenistan'da, göstericiler başkent Erivan'ı birbirine kattı. Sınır hattında yeni bir provokasyon karesi yayınlandı, Fransız milletvekillerinin Dağlık Karabağ'a geleceğinin ortaya çıkması ise ortalığı karıştırdı. Türk askerinin Dağlık Karabağ'daki fotoğrafı Rusya'da depreme yol açtı.
3.12.2020 Dünya
Son Dakika: Düğüm çözülüyor! Putin dondu kaldı...
Son Dakika: Düğüm çözülüyor! Putin dondu kaldı... Dağlık Karabağ savaşının ardından tarihi nokta gece yarısı konuldu, Azerbaycan ordusu 28 yıl sonra Laçın'ı geri aldı. Bugün televizyona çıkan Aliyev Rus barış güçlerinin kontrolündeki bölgenin ortasında kalan Laçın'da yeni bir koridor inşa etmeyi önerdi, Kremlin yorum yapmayı reddetti.
2.12.2020 Dünya
Son dakika: Aliyev dünyaya ilan etti: Düşmanı kovduk!
Son dakika: Aliyev dünyaya ilan etti: Düşmanı kovduk! Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Düşmanı topraklarımızdan kovduk ve yeni bir gerçeklik yarattık. Herkes bu gerçekliği kabullenecek" dedi. Öte yandan 20 Ekim tarihinde ateşkesi reddeden Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Aliyev'in masaya getirdiği Şuşa şartı nedeniyle silahların susmadığını söyledi ve tarihi itiraflarda bulundu. Savaşta hezimete uğrayan Ermenistan bugün stratejik koridordan da çekiliyor. Rus barış güçleri ise işgalci Dağlık Karabağ yönetiminin başkenti Hankendi'de sahra hastanesi kurdu. Yeni sınırda çekilen video görüntüsü ise olay yarattı. Gelen son bilgiye göre, Azerbaycan ordusunun 28 yıldır Ermenistan'ın işgali altında bulunan Laçın iline girdiği bildirildi. Rusya'da üst düzey temaslarda bulunmayı amaçlayan Paşinyan soğuk duş etkisi yaratan bir durumla karşılaştı.
1.12.2020 Dünya
Son Dakika: Yine çıldırdılar! Pişkinliğin son noktası...
Son Dakika: Yine çıldırdılar! Pişkinliğin son noktası... Son dakika haberlere göre, Amerikan AP haber ajansı Kelbecer'den çekilen Ermenistan askerlerinin yeni oluşan sınırda giriştikleri provokasyonu fotoğrafladı, CNN ve Al Jazeera'ya muhabirlik yapan isim ise Ermenistan'ın savaşta kaybettiği askerlerin gerçek sayısını yazdı. Fransa Senatosu'nun kabul ettiği kepaze karar büyük tepki çekerken, Fransızların arkasına saklanan Ermenistan'dan akılalmaz açıklamalar geldi. Azerbaycan ise Fransa'ya nota verdi.
26.11.2020 Dünya
Son Dakika... Hezimetin ardından skandal adım! Fransa ateşle oynuyor
Son Dakika... Hezimetin ardından skandal adım! Fransa ateşle oynuyor Dağlık Karabağ savaşından zaferle çıkan Azerbaycan, Ağdam'ın ardından en kadim ilçesi Kelbecer'i gece saat 00.00'dan itibaren geri aldı. Süre dolmadan önce Kelbecer'deki işgalci Ermeniler binaları yakıp yıktı, ancak bomba etkisi yaratan asıl görüntüyü Rus yayın organları paylaştı. Paşinyan Rus barış güçlerinin bölgede ne kadar kalacağına ilişkin konuştu, Fransa ise bugün Dağlık Karabağ için skandal bir adım attı. Fransa Senatosu, yapılan oylama ile Fransız hükümetinden 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin' tanınmasını öngören teklifi 305 oyla kabul etti.
25.11.2020 Dünya
Son Dakika: 27 yıl sonra bir ilk! Azerbaycan ordusu o bölgede...
Son Dakika: 27 yıl sonra bir ilk! Azerbaycan ordusu o bölgede... AP savaşın ilk günlerinde vurulan cephanelikten geriye kalanları dünyaya gösterdi, sürenin dolmasına saatler kala bölgeden ayrılan işgalci askerlerin hareketleri pes dedirtti. Son dakika haberine göre, Azerbaycan ordusu 27 yıldır işgal altında bulunan Kelbecer'e girdi.
25.11.2020 Dünya
Son Dakika: First Lady paylaştı! O detay dikkat çekti...
Son Dakika: First Lady paylaştı! O detay dikkat çekti... Son dakika haberlere göre, Rusya'nın gözlem noktalarını kurduğu bölgede çatışmalardan kaçan Ermeniler evlerine dönüyor ancak 30 yıl önce işgalden kaçan Azerbaycanlıların gidecek bir evleri yok. Rusya lideri Vladimir Putin, 10 Kasım anlaşmasının perde arkasını anlattı, Fransa lideri Macron ise Ermenistan'a gözden kaçmayacak bir ziyaret gerçekleştirdi. Ermenistan'ın başkenti Erivan'da ise Savunma Bakanlığı'nın önünde toplanan ailelerin isteği, gizlenen sırrı görünür hale getirdi. Azerbaycan First Lady'si Mehriban Aliyeva da sosyal medyadan İlham Aliyev'le Ağdam ziyaretlerine ilişkin görüntüleri paylaştı.
24.11.2020 Dünya
Son Dakika: Deprem etkisi yarattı! Ermenistan artık saklayamadı...
Son Dakika: Deprem etkisi yarattı! Ermenistan artık saklayamadı... Rusya'nın gözlem noktalarını kurduğu bölgede çatışmalardan kaçan Ermeniler evlerine dönüyor ancak 30 yıl önce işgalden kaçan Azerbaycanlıların gidecek bir evleri yok. Rusya lideri Vladimir Putin, 10 Kasım anlaşmasının perde arkasını anlattı, Fransa lideri Macron ise Ermenistan'a gözden kaçmayacak bir ziyaret gerçekleştirdi. Ermenistan'ın başkenti Erivan'da ise Savunma Bakanlığı'nın önünde toplanan ailelerin isteği, gizlenen sırrı görünür hale getirdi.
23.11.2020 Dünya
SON DAKİKA: Ermenistan'a destek için giden Yunan sporcu öldürüldü!
SON DAKİKA: Ermenistan'a destek için giden Yunan sporcu öldürüldü! Son dakika haberine göre, Yunan gazeteci Krikor Tsakitzian, Dedeağaç'tan iki Yunan sporcunun Azerbaycan'a karşı işgalci Ermenistan'ın yanında savaşmak için gönüllü olduğunu yazdı. Yunan ordusunda özel kuvvetlerde görev yaptıkları iddia edilen kardeşlerden biri, Ermenistan saflarında savaştığı Dağlık Karabağ'da öldürüldü. İstifa eden Ermeni general ise, Ermenistan ordusunun Dağlık Karabağ’daki çatışmalarda nükleer başlık takılabilen Rus yapımı İskender füzesi kullandığını itiraf etti. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Lavrov, 'Türkiye bizim birçok yönden ortağımız' dedi. Rus-Türk denetleme merkezi ile ilgili de Lavrov 'Merkez, Dağlık Karabağ ve çevresinde ateşkesi teknik araçlarla uzaktan izleyecek. Bu, ateşkesin istikrarını sağlamada ek bir faktör olacak' dedi.
22.11.2020 Dünya
İstifa eden generalden itiraf: 'İskender füzelerini kullandık’
İstifa eden generalden itiraf: 'İskender füzelerini kullandık’ İstifa eden Ermeni general, Ermenistan ordusunun Dağlık Karabağ’daki çatışmalarda nükleer başlık takılabilen Rus yapımı İskender füzesi kullandığını itiraf etti. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Lavrov, 'Türkiye bizim birçok yönden ortağımız' dedi. Rus-Türk denetleme merkezi ile ilgili de Lavrov 'Merkez, Dağlık Karabağ ve çevresinde ateşkesi teknik araçlarla uzaktan izleyecek. Bu, ateşkesin istikrarını sağlamada ek bir faktör olacak' dedi.
22.11.2020 Dünya
Son dakika: Elinde silahla poz veren papaza bak! Gündemi sarstı...
Son dakika: Elinde silahla poz veren papaza bak! Gündemi sarstı... Rusya Dağlık Karabağ'daki gözlem noktalarını tamamladı, Dışişleri Bakanı Lavrov ve Savunma Bakanı Şoygu'nun da bulunduğu Rus heyeti Erivan'dan sonra bugün Bakü'de. Ermenistan sokaklarına inen siyah maskeli polisler gerilimi zirveye çıkardı, Paşinyan'ın istifasını isteyenler gösteri yapıyor. Rus analist tankların görüntüsünü yayınladı, silahla poz veren papazın 1992'de çekilmiş fotoğrafı ise gündemi sarstı.
22.11.2020 Dünya
Macron'dan skandal Türkiye açıklaması! Kendini komik duruma düşürdü
Macron'dan skandal Türkiye açıklaması! Kendini komik duruma düşürdü Tarihi yenilginin ardından Dağlık Karabağ'dan çekilmeye başlayan Ermenistan'da taşlar yerinden oynarken, 9 Kasım anlaşmasıyla sürecin dışında kalan ve Türkiye'nin oynadığı rolü hazmedemeyen Fransa, Dağlık Karabağ için yeni bir hamleye girişti. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Türkiye ile ilgili açıklamaları ise tüm dünyada hayretle karşılandı.
21.11.2020 Dünya
Son Dakika: Ermenistanlı komutan: 'Rus sistemleri aldık ama...'
Son Dakika: Ermenistanlı komutan: 'Rus sistemleri aldık ama...' Azerbaycan ordusu bu sabah 27 yıl sonra işgalden kurtarılan Ağdam'a resmen giriş yaptı. Dağlık Karabağ'da bozguna uğrayan Ermenistan artçı şoklarla sarsılırken, Paşinyan'ın istifasını isteyenler Erivan'ın ana caddelerine çıkınca dehşet anları yaşandı. Savunma Bakanlığı Askeri Kontrol Servisi eski başkanının, Türk İHA'ları hakkında söyledikleri gündeme bomba gibi düştü. Ermenistan Savunma Bakanı bu sabah istifasını sundu.
20.11.2020 Dünya
Son dakika... Tarihi anlar yaşanıyor! İstifa üstüne istifa, Fransa çıldırdı
Son dakika... Tarihi anlar yaşanıyor! İstifa üstüne istifa, Fransa çıldırdı Tarihi yenilginin ardından Dağlık Karabağ'dan çekilmeye başlayan Ermenistan'da taşlar yerinden oynadı, yapılan anket Rusya'nın oynadığı rolü gözler önüne serdi. 9 Kasım anlaşmasıyla sürecin dışında kalan ve Türkiye'nin oynadığı rolü hazmedemeyen Fransa, Dağlık Karabağ için yeni bir hamleye girişti.
20.11.2020 Dünya
Son Dakika... Tarihi an! Girdiler...
Son Dakika... Tarihi an! Girdiler... Resmi açıklamalarla uyutulan işgalci Ermenilere taşınmaları için son dakikada bir gün süre verildi, geri sayım sürerken bu kez başka bir itiraf yapıldı. Dağlık Karabağ'da bozguna uğrayan Ermenistan artçı şoklarla sarsılırken, Paşinyan'ın istifasını isteyenler bugün Erivan'ın ana caddelerine çıkınca dehşet anları yaşandı. 27 yıl sonra gelen tarihi görüntüler sosyal medyada yayılıyor.
19.11.2020 Dünya
Son Dakika: Putin'den Türkiye'ye övgü, Ermenistan'a uyarı!
Son Dakika: Putin'den Türkiye'ye övgü, Ermenistan'a uyarı! Kendi Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlanan Ermenistan Başbakanı Paşinyan bugün bakan yardımcısını görevden aldı. Günlerdir kamuoyu önüne çıkmayan dünyanın tanımadığı ismin fotoğrafı şok etkisi yarattı. Azerbaycan lideri Aliyev ve First Lady'nin işgalden kurtarılan şehirleri ziyareti ise görülmeye değerdi. Rus medyası bir hafta önce kimsenin hayal edemeyeceği görüntüyü yayınladı. Rusya lideri Putin, Ermenistan'ın anlaşmayı reddetmesinin "intihar" olacağını söylerken, Türkiye ile de Azerbaycan'ın talebi üzerine anlaşmaya vardıklarını duyurdu.
18.11.2020 Dünya
Son Dakika: Aliyev, işgalden kurtarılan kentleri ziyaret etti: Hesabını soracağız!
Son Dakika: Aliyev, işgalden kurtarılan kentleri ziyaret etti: Hesabını soracağız! Son dakika haberlere göre, savaşın kaderinin değiştiği Şuşa'dan Reuters'ın servis ettiği fotoğrafların yol açtığı sarsıntı bugün yapılan açıklamalarla daha da derinleşti. Ermenistan Dışişleri Bakanı istifa ederken, Rusya'nın kontrolünde dönüş yolculuğu başladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev işgalden kurtarılan Fuzuli ve Cebrail kentlerini ziyaret etti ve "her şeyi yakıp yıkmışlar" dedi. Aliyev'in Azerbaycan bayrağını öpüp göndere çektiği görüntüler de sosyal medyada hızla yayıldı.
17.11.2020 Dünya
Son Dakika: Paşinyan'dan küstah açıklama! Sular durulmuyor...
Son Dakika: Paşinyan'dan küstah açıklama! Sular durulmuyor... Son dakika haberlerine göre; Dağlık Karabağ savaşında bozguna uğrayıp yenilgi anlaşmasını imzalayan Ermenistan'da fırtına dinmiyor. Başkentte Özgürlük Meydanı'nı hınca hınç dolduran binlerce protestocunun ağzından 'Paşinyan hain' ve 'Paşinyan gitsin' sloganları yükseldi. Sokaklar savaş alanına dönerken, Rus barış güçleri Hankendi'ye girdi ve Ermeni askerleri çekilmeye başladı. "Kusurları olmayan hiç kimse yoktur" ifadelerinin kullanıldığı istifa açıklaması ise akşam saatlerinde geldi. Öte yandan Ermenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı açıklama yaparak iç savaş çıkması konusundaki endişesini dile getirdi. Putin, Rus ordusunun Laçin koridoruna yerleştiğini duyurdu. Paşinyan ise mağlubiyet anlaşmasından sonra verdiği ilk söyleşide kuyruğu dik tutmaya çalıştı.
14.11.2020 Dünya
Son Dakika Haberleri… Paşinyan karşıtı protestolar 3'üncü gününde! İç savaş an meselesi
Son Dakika Haberleri… Paşinyan karşıtı protestolar 3'üncü gününde! İç savaş an meselesi Son dakika haberlerine göre; BBC, Rus barış gücü askerlerinin yerleştiği Dağlık Karabağ'da anlaşma metninde yer almayan helikopterler ve insansız hava araçlarının sevk edildiğini duyurdu. Ermenistan, Rusya ile Dağlık Karabağ hava sahasını kapatıp uçuşa yasak bölge ilan etti. Nerede olduğu bilinmeyen Ermenistan Başbakanı Paşinyan, iki gün sonra kameraların karşısına geçip savaşın sonucunun nasıl geldiğini anlattı. Paşinyan karşıtı protestolar 3'üncü gününe girerken güvenlik güçleri eylemcilere müdahale etti.
13.11.2020 Dünya
Son dakika | Ermenistan kaynıyor... Muhalefetten hamle
Son dakika | Ermenistan kaynıyor... Muhalefetten hamle Son dakika haberlerine göre, Dağlık Karabağ'da tarihi bir hezimet yaşayan Ermenistan'da bugün beklenen oldu, binlerce öfkeli gösterici başkent Erivan'da sokaklara indi. Russia Today'in Ermeni yayın yönetmeni Margarita Simonyan'ın Facebook sayfasında yazdıkları şok dalgası gibi yayıldı. Rusya, Türkiye ile yapılacak işbirliğini resmen açıkladı. Azerbaycan ise, Türk askerinin gözlem noktalarında olacağını söylüyor. Öte yandan Ermenistan'da muhalefet partileri, Başbakan Nikol Paşinyan'ın bu gece yarısına kadar istifa etmesi için ültimatom verdi.
11.11.2020 Dünya
Son Dakika: Ermenistan çok fena karıştı! Paşinyan peş peşe itiraf etti...
Son Dakika: Ermenistan çok fena karıştı! Paşinyan peş peşe itiraf etti... Son dakika haberlerine göre, 44 günde sona eren Dağlık Karabağ savaşında Azerbaycan'ın zaferi gece yarısı ilan edildi. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, imzalamak dışında başka bir seçeneğinin olmadığı anlaşmanın acı verici olduğunu söyledi, Aliyev ise Ermenistan tarafının kendi isteğiyle değil Azerbaycan'ın 'demir yumruğu' nedeniyle imza attığını aktardı. Haftalardır resmi medya tarafından zafer haberleriyle kandırılan Ermeniler, yenilgiyi duyunca çılgına dönüp parlamento ve hükümet binalarını bastı. Gösteriler gece saatlerinde de devam etti. Azerbaycan, Türk askerinin de gözlem noktalarında olacağını duyurdu.
11.11.2020 Dünya
Harutyunyan: Birkaç gün içinde tamamını kaybedecektik
Harutyunyan: Birkaç gün içinde tamamını kaybedecektik Hiçbir ülke tarafından tanınmayan işgalci Dağlık Karabağ'ın siyasi lideri Harutyunyan, imzalanan anlaşmanın değiştirilemez olduğunu belirterek çatışmaların sürmesi halinde bölgenin tamamını yitireceklerini söyledi.
10.11.2020 Dünya
Paşinyan köşeye sıkıştı... 17 partiden istifa çağrısı!
Paşinyan köşeye sıkıştı... 17 partiden istifa çağrısı! Dağlık Karabağ'ın kalbi Şuşa'ya 28 yıl sonra Azerbaycan birliklerinin girmesiyle Ermenistan'da adeta sekiz büyüklüğünde bir deprem oldu. İşgal altındaki Dağlık Karabağ'ın başkenti Hankendi'ye kuş uçuşu dört, karadan ise 15 kilometre kaldı. Şuşa'ya Azerbaycan bayrağı çekildi, fotoğraf resmen yayınlandı. Uluslararası uzmanlar yenilginin siyasi sonuçları olacağını söylerken, bugün hiç kimsenin tanımadığı Dağlık Karabağ'ın siyasi lideri Harutyunyan cephe hattından yeni fotoğraflar paylaştı. 17 parti Ermenistan lideri Paşinyan'ın istifasını istedi. Azerbaycan ordusu bugün 1 kasaba ve 119 köyün yanı sıra Bartaz yerleşimi, stratejik Bartaz tepesi, Sığırt, Şükürataz ve 13 stratejik tepeyi daha Ermenistan'ın işgalinden kurtardı
9.11.2020 Dünya