Bademcik

Bademcik

Son dakika bademcik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bademcik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bademcik haber sayfamızda...

Bademcik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 513 bademcik haberi bulunmuştur.
Bayram namazında 'Örümcek Adam' gözaltına alınmıştı! 'Amacım insanları mutlu etmekti'
Bayram namazında 'Örümcek Adam' gözaltına alınmıştı! 'Amacım insanları mutlu etmekti' Hatay’ın İskenderun ilçesinde bayram namazı kılmak için cemaat arasına 'Örümcek Adam' kostümüyle giren ve polis ekipleri tarafından camiden çıkartılan Ayaz Koç, yaşadıklarını anlattı.
11.04.2024 Gündem
Bademcik ameliyatı sonrası engelli kaldı! 39 milyon liralık rekor tazminat talebi
Bademcik ameliyatı sonrası engelli kaldı! 39 milyon liralık rekor tazminat talebi Bademcik ameliyatı sonrası kanama nedeniyle hastanın engelli kaldığı iddiasıyla ailesinin, ameliyatı yapan doktor ve ameliyatın gerçekleştirildiği özel hastaneye açtığı davada, mahkemenin görevlendirdiği bilirkişinin avukat masrafları hariç, yasal faizleriyle beraber 39 milyon TL’lik tazminat miktarı belirlemesi, tıp dünyasında tartışmalara neden oldu.
11.04.2024 Gündem
Bademcik iltihabı, boğaz ağrısı için zeytin çekirdeği kürü! 'Tülbentle boğaza sarın'
Bademcik iltihabı, boğaz ağrısı için zeytin çekirdeği kürü! 'Tülbentle boğaza sarın' Kullandıktan sonra çöpe atılan bazı besinler aslında hayatınızı değiştirebilir. Kahvaltı sofralarından eksik olmayan zeytinlerin çekirdeği bu duruma örnek olacak türden. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu "Zeytin çekirdeklerini sakın çöpe atmayın" diyerek önemli tavsiyelerde bulundu.
4.04.2024 Genel Sağlık
Prof. Dr. Özlü: Japonya’daki hastalık pandemi oluşturacak tehdit değil
Prof. Dr. Özlü: Japonya’daki hastalık pandemi oluşturacak tehdit değil Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Japonya'da hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgınına ilişkin uyardı. Türkiye açısından konuyu değerlendiren Prof. Dr. Özlü, "Bu hastalık bir pandemi oluşturacak tehdit değil. Çünkü virüs değil. Bu bir bakteri; kolayca teşhis konabilir, bir hafta süreli tedavisi mümkün. Yani panik veya endişeye yol açacak durum gözükmüyor" dedi.
29.03.2024 Haberler
‘Bariyer’ görevini üstleniyorlar! Çocuklarda bademcik ameliyatı ne zaman yapılmalı?
‘Bariyer’ görevini üstleniyorlar! Çocuklarda bademcik ameliyatı ne zaman yapılmalı? Vücudumuzun savunma organlarından biri olan bademcikler, burun ile ağızdan giren mikropları yakalamak ve süzmek gibi son derece önemli işleve sahipler. Dolayısıyla solunum yolu hastalıklarına karşı adeta ‘bariyer’ görevini üstleniyorlar. Ancak çocukların sağlıklı bir yaşam sürmelerinde kilit konumda olan bademcikler bazen kendileri enfeksiyon odağına dönüşüp, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Özkarakaş, bu nedenle ihtiyaç halinde bademciklerin tümüyle veya kısmen alınmalarının büyük önem taşıdığına işaret ederek, önemli açıklamalarda bulundu.
22.01.2024 Genel Sağlık
Kovid dahil onlarca virüs dolaşımda! Maske uyarısı
Kovid dahil onlarca virüs dolaşımda! Maske uyarısı Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi.
27.12.2023 Haberler
Kovid dahil onlarca virüs dolaşımda! Maske uyarısı
Kovid dahil onlarca virüs dolaşımda! Maske uyarısı Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi.
27.12.2023 Gündem
Aktarlarda hareketlilik başladı
Aktarlarda hareketlilik başladı Bitlis’in Tatvan ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte aktarlarda hareketlilik başladı.
9.11.2023 Ekonomi
Doktorlar 'Bu doğum gerçekleşemez' dedi! Anne kendini feda etti: O çocuk doğdu, tarihe geçti
Doktorlar 'Bu doğum gerçekleşemez' dedi! Anne kendini feda etti: O çocuk doğdu, tarihe geçti Annesi ona hamile kaldığında doktorlar "hamileliği sonlandırmamız lazım" dedi. Anne Neriman Köksal, "Rüyamda gördüm, bu çocuk doğacak, ileride önemli biri olacak" diyerek hayatını riske atıp onu dünyaya getirdi. 1968'de dünyaya gelen o çocuk büyüdü ve annesinin gördüğü rüya gerçeğe dönüştü.
1.11.2023 Gündem
Boğaz ağrısı deyip geçmeyin! 'Birçok hastalığın habercisi olabilir'
Boğaz ağrısı deyip geçmeyin! 'Birçok hastalığın habercisi olabilir' Havaların soğuması ile birlikte birçok kişi de çeşitli hastalıklarla mücadele etmeye başladı. Uzmanlar, böyle bir ortamda basit gibi görünen bazı belirtilerin birçok hastalığın habercisi olabileceğine dikkat çekiyor. Bunlardan biri de boğaz ağrısı.
26.10.2023 Genel Sağlık
Sünnet yerine 'bademcik' ameliyatı! 12 personel hakkında flaş karar
Sünnet yerine 'bademcik' ameliyatı! 12 personel hakkında flaş karar Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, sünnet için hastaneye götürülen B.Y.'nin (2,5) bademciklerinin ameliyatla alınmasıyla ilgili incelemede, aralarında doktorların da olduğu 12 personel hakkında idari soruşturma başlatıldı.
14.03.2023 Gündem
Bademcik ameliyatı sonrası ölümün ardındaki gerçek! 'Faktör eksikliği' tehlike yaratabilir
Bademcik ameliyatı sonrası ölümün ardındaki gerçek! 'Faktör eksikliği' tehlike yaratabilir Halk arasında genellikle 'kolay' ve 'risksiz' olarak görülen bademcik ameliyatıyla ilgili son dönemlerde basına yansıyan 'Bademcik ameliyatı oldu, hayata veda etti' başlıklı haberler büyük endişe yaratmış durumda. Önemli birkaç detayın yaşanan ölümlerdeki etkisini açıklayan Doç. Dr. Denizhan Dizdar ve Op. Dr. Atilla Şengör özellikle ameliyattan sonraki ilk 10 gün için kritik uyarılarda bulundu.
6.02.2023 Gündem
Ateş Kara: Strep A erken tedavi edilmezse ölüm oranı yüksek
Ateş Kara: Strep A erken tedavi edilmezse ölüm oranı yüksek Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Eğer erken dönemde tedavi yapılmazsa Strep A'nın neden olduğu enfeksiyonlarda yüzde 20 ile yüzde 40’a kadar kayıplar olabiliyor. Yani her 10 vakanın 2 ila 4’ünün kaybedilme riski var" dedi.
3.02.2023 Gündem
Özel hastanede bademcik ameliyatı oldu! 17 gün sonra hayatını kaybetti
Özel hastanede bademcik ameliyatı oldu! 17 gün sonra hayatını kaybetti Mersin'de özel bir hastanede bademcik ve geniz eti ameliyatı olan şahıs, 17 gün sonra hayatını kaybetti. Bu süreçte 5 kez kanaması olduğu ve en son ambulansla kaldırıldığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden özel hastanenin doktoru tarafından özel araçla alınarak ameliyata sokulduğu ileri sürülen şahıs, kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.
1.02.2023 Gündem
Strep A'dan ölen minik Aras'ın ardındaki gerçek! 'Tek doz penisilin bile hayat kurtarabilir'
Strep A'dan ölen minik Aras'ın ardındaki gerçek! 'Tek doz penisilin bile hayat kurtarabilir' İngiltere'de Strep A kaynaklı 13 çocuğun ölümünden sonra Türkiye'de de 3 yaşındaki Aras Sönmez'in hayatını kaybetmesi endişe yarattı. Birçok kişi, "Strep A enfeksiyonu ölümcül bir salgına sebep olacak mı?" diye düşünürken, Prof. Dr. İftihar Köksal ile Uzm. Dr. Tutku Taşkınoğlu ölümlerin ardında yatan gerçekle ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.
27.01.2023 Gündem
Doktor bademcikleri almayı unuttu
Doktor bademcikleri almayı unuttu İnanılmaz olay Yalova’da yaşandı. Selime ve Neyfel Tosun çiftinin 3.5 yaşındaki çocukları A.C.’nin bademcikleri iltihaplanınca, antibiyotik tedavisine başlandı.
24.01.2023 Gündem
Bademcik ameliyatında bademcikleri almayı unuttular
Bademcik ameliyatında bademcikleri almayı unuttular Yalova'da bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi konulup, bademcikleri ve geniz eti alınması, kulaklarına ise tüp takılması planlanarak ameliyata alınan Abdülhamit Cihangir Tosun'un (3,5) 6 saat süren operasyonunda şoke eden bir gerçek ortaya çıktı.
23.01.2023 Haberler
Gerçeği öğrenen aile şoke oldu! Bademcik ameliyatında bademcikleri almayı unuttular
Gerçeği öğrenen aile şoke oldu! Bademcik ameliyatında bademcikleri almayı unuttular Yalova'da bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi konulup, bademcikleri ve geniz eti alınması, kulaklarına ise tüp takılması planlanarak ameliyata alınan Abdülhamit Cihangir Tosun'un (3,5) 6 saat süren operasyonunda şoke eden bir gerçek ortaya çıktı.
23.01.2023 Gündem
Bu öneriyi her saat başı uygulayın! İşte kış hastalıklarından korunmanın yolu
Bu öneriyi her saat başı uygulayın! İşte kış hastalıklarından korunmanın yolu Nezle, grip, Kovid-19, RSV, bademcik iltihabı, bronşit, zatürre... Kış aylarına girdiğimiz bugünlerde havaların soğumasıyla birlikte kapalı alanlarda geçirilen süre artıyor. Maske kullanımının da son iki yıla göre azalmasıyla birlikte birçok solunum yolu enfeksiyonu kolayca bulaş imkanı buluyor. Peki kış enfeksiyonlarından kendimizi korumanın bir yolu var mı? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Balbay sıraladı.
1.01.2023 Genel Sağlık
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir'
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son aylarda Avrupa ülkelerinde sıklıkla görülen ve çocuk ölümlerine neden olan, 'Beta Hemolitik Streptokok' hastalığı ile ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.
24.12.2022 Haberler
Doç. Dr. Gündeşlioğlu: Strep A'nın neden olduğu kızıl vakaları arttı
Doç. Dr. Gündeşlioğlu: Strep A'nın neden olduğu kızıl vakaları arttı Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Özlem Özgür Gündeşlioğlu, Strep A enfeksiyonlarının artması ile birlikte son dönemde çocuklarda vücutta yaygın kızarık ve döküntüler yapan 'kızıl' vakalarının da arttığını söyledi.
24.12.2022 Haberler
Doç. Dr. Gündeşlioğlu: Strep A'nın neden olduğu kızıl vakaları arttı
Doç. Dr. Gündeşlioğlu: Strep A'nın neden olduğu kızıl vakaları arttı Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Özlem Özgür Gündeşlioğlu, Strep A enfeksiyonlarının artması ile birlikte son dönemde çocuklarda vücutta yaygın kızarık ve döküntüler yapan 'kızıl' vakalarının da arttığını söyledi.
24.12.2022 Gündem
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir'
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son aylarda Avrupa ülkelerinde sıklıkla görülen ve çocuk ölümlerine neden olan, 'Beta Hemolitik Streptokok' hastalığı ile ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.
24.12.2022 Gündem
Grip salgını Bolu'yu vurdu: 6000 çocuk okula gitmedi
Grip salgını Bolu'yu vurdu: 6000 çocuk okula gitmedi Bolu’da özel ve devlet hastaneleri grip, öksürük ile boğaz ağrısı çeken hastalarla dolarken, bunların çoğunun çocuk hasta olduğu görüldü.
19.12.2022 Gündem
Cerrahpaşa hekimlerinden çocuk acillerindeki yoğunluğa ilişkin açıklama
Cerrahpaşa hekimlerinden çocuk acillerindeki yoğunluğa ilişkin açıklama Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri, kış aylarının gelmesiyle enfeksiyona neden olan virüsler hakkında açıklamalarda bulundu. Öğretim üyeleri çocuk acillerinde yüzde 25 artış olduğunu belirterek maske uyarısı yaptı.
16.12.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bademcik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.