Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım Örgütü

Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım Örgütü

Son dakika birleşmiş milletler gıda ve tarım örgütü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan birleşmiş milletler gıda ve tarım örgütü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan birleşmiş milletler gıda ve tarım örgütü haber sayfamızda...

Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım Örgütü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 346 birleşmiş milletler gıda ve tarım örgütü haberi bulunmuştur.
İki gen bankasında 120 bin genetik materyal koruma altında
İki gen bankasında 120 bin genetik materyal koruma altında Ankara ve İzmir’de bulunan iki tohum gen bankasında Türkiye’nin bütün zenginliklerini oluşturan bitki örtüsüne ait tohumlar tasnif ve analiz ediliyor.
6.04.2024 Gündem
Gazze’de gıda krizi: Nüfusun dörtte biri kıtlığın eşiğinde
Gazze’de gıda krizi: Nüfusun dörtte biri kıtlığın eşiğinde İsrail'in kuşatma altında tuttuğu ve gıda stoklarının tükendiği bölgede Gazze'de Filistinliler yiyecek olarak yabani bitkilere mecbur kalıyor.
1.03.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye bal üretiminde Çin'den sonra ikinci sırada
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye bal üretiminde Çin'den sonra ikinci sırada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü verilerine göre Türkiye, dünya bal üretiminde Çin'den sonra ikinci sırada yer almaktadır” dedi.
17.11.2023 Ekonomi
Bakan Yumaklı'dan '81 ilde Cumhuriyet Ormanları kuruyoruz' açıklaması
Bakan Yumaklı'dan '81 ilde Cumhuriyet Ormanları kuruyoruz' açıklaması Cumhuriyet'in 100. yılı anısına '11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında 81 ilde 2 bin 23 noktada, 5 milyon 2 bin 23 fidan toprakla buluşturularak, '100'üncü Yıl Cumhuriyet Ormanları' oluşturuldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara'da düzenlenen törene katıldı.
11.11.2023 Gündem
Bakanlık ve FAO'dan ekolojik tarım projesi
Bakanlık ve FAO'dan ekolojik tarım projesi Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) iş birliğinde yürütülen ve Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından finanse edilen 7,2 milyon dolar bütçeli ekolojik tarım projesi, pilot il olarak belirlenen Bolu'da hayata geçirildi.
23.10.2023 Ekonomi
‘Savaşlar gıda krizi yaratıyor’
‘Savaşlar gıda krizi yaratıyor’ Son dönemde bölgemizde yaşanan savaş ve çatışmaların gıda krizini derinleştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karadeniz girişimi ile 33 milyon ton tahılın sevk edilmesini sağlayarak küresel açlık krizi tehlikesinin önüne geçtik” dedi.
17.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suyumuzu korumak vatanı korumaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suyumuzu korumak vatanı korumaktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Gıda Günü dolayısıyla video mesaj gönderdi. Erdoğan, 'Suyumuzu korumakla vatanımızı korumak arasında mahiyet itibariyle hiçbir fark görmüyoruz. Bu amaçla hükümet olarak son 21 yılda ülkemizin su ve gıda güvenliğini garanti altına alacak pek çok önemli projeyi hayata geçirdik.' dedi.
16.10.2023 Gündem
Bakan Yumaklı: İstiridye yetiştiriciliği için düğmeye basacağız
Bakan Yumaklı: İstiridye yetiştiriciliği için düğmeye basacağız Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Sektörden gelen talebi değerlendirerek, özellikle uygun alanlarda istiridye yetiştiriciliğini başlatmayı planlıyoruz" dedi.
9.10.2023 Ekonomi
Çekirgeli makarna İtalyan mutfağını değişmeye zorlayabilir mi?
Çekirgeli makarna İtalyan mutfağını değişmeye zorlayabilir mi? İtalya'nın kuzeyinde, Alpler yakınlarındaki küçük bir odada, üst üste sıralanmış milyonlarca kap çekirgeyle dolu. İtalyan Çekirge Çiftliği'nde her gün yaklaşık bir milyon böcek gıda maddesine dönüştürülüyor.
8.07.2023 Dünya
Küresel gıda fiyatları mayısta geriledi
Küresel gıda fiyatları mayısta geriledi Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), mayıs ayı gıda fiyat endeksini açıkladı. FAO Gıda Fiyat Endeksi, mayısta aylık bazda yüzde 2.6 düşerken yıllık bazda ise yüzde 22.1 gerileyerek ortalama 124.3 puan oldu.
3.06.2023 Ekonomi
Entegre iş modeliyle verimliliği artıyor
Entegre iş modeliyle verimliliği artıyor Her yıl 1 Haziran’da Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) öncülüğünde kutlanan Dünya Süt Günü; sütün insan sağlığı için önemi, toplumsal yaşama etkisi ve ekonomiye katkıları hakkında farkındalık yaratmayı hedefliyor.
2.06.2023 Ekonomi
Gıda güvenliğine bakliyat dopingi
Gıda güvenliğine bakliyat dopingi Türkiye'nin dünyada öne çıkan üreticilerinden olduğu bakliyatta, hem çoğalan dünya nüfusu, hem de bitkisel bazlı beslenme talebi tüketimi artırıyor. Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun, bakliyatın geleceğini ve yerli üretim gücünü anlatıyor…
10.05.2023 Milliyet Executive
Bakan Kirişci: Yapay et teknolojisindeki gelişmeler takip ediliyor
Bakan Kirişci: Yapay et teknolojisindeki gelişmeler takip ediliyor Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine verdiği yanıtta, yapay et teknolojisi ile ilgili gelişmeler, çalışmalar ve araştırmaların takip edildiğini belirtti.
24.03.2023 Ekonomi
Bakan Kirişci: Suyu merkeze alan tarımsal planlama gerçekleştirmeliyiz
Bakan Kirişci: Suyu merkeze alan tarımsal planlama gerçekleştirmeliyiz Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Bizim artık mutlaka suyu merkeze alan bir tarımsal planlamayı gerçekleştirmemiz gerekir. Yani suyu yok sayarak, suyu göz ardı ederek, suyu görmezden gelerek bir tarımsal üretim yapma ihtimalimiz artık kalmadı. Dolayısıyla 'suya göre tarım' adını verdiğiniz bir uygulamayı, bir planlamayı gerçekleştirmek durumundayız" dedi.
3.02.2023 Ekonomi
AB’den ormansızlaşmaya neden olan ürünlere ithal yasağı
AB’den ormansızlaşmaya neden olan ürünlere ithal yasağı Avrupa Birliği, ormansızlaşmaya neden olan kahve, kakao ve soya gibi ürünlerin ithalatını engelleyen yasa tasarısını kabul etti.
6.12.2022 Dünya
Nijerya'da seller 600 can aldı! 200 bin ev yok oldu
Nijerya'da seller 600 can aldı! 200 bin ev yok oldu Nijerya Afet Yönetim Bakanlığı bu yılki yağışların “karşı konulamaz bir felakete” yol açtığını söyledi. Bakanlık, bütün uyarılara rağmen eyalet yönetimlerinin yeterli önlemi almadığını da ekledi.
17.10.2022 Dünya
Bakan Kirişci: Türkiye’de küçükbaş hayvancılık daha da gelişecek
Bakan Kirişci: Türkiye’de küçükbaş hayvancılık daha da gelişecek  Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, küçükbaş hayvan ve buğday dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında, “Yaptığımız etkinliklerle Türkiye’de küçükbaş hayvancılık daha da gelişecek. 2002 yılında yaklaşık 32 milyon civarında olan küçükbaş hayvan popülasyonumuz, son rakamlara göre 59 milyona yaklaşmış durumda. Tabi ki hedefimiz 85 milyon nüfusumuz varsa, 85 milyona doğru bu hayvan varlıkları noktasında yürümek.” dedi.
7.10.2022 Ekonomi
‘Gıdanı koru’ sergisi
‘Gıdanı koru’ sergisi Türkiye’de gıda israfına karşı yürütülen “Gıdanı Koru” kampanyasına destek amacıyla Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Tarım ve Orman Bakanlığı ve Polonya Büyükelçiliği’nin desteğiyle fotoğraf sergisi açıldı.
1.10.2022 Gündem
'Hamsi' severlere kötü haber
'Hamsi' severlere kötü haber Küresel ısınma ile denizlerde balıkların kışlama göçüne değinen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, "Karadeniz sularının ısınmasıyla balıklar, kışlama göçü ihtiyacı duymayabilir. Göç olmayınca daha az miktarda hamsinin kuzeybatı kıyılarından Türkiye kıyılarına doğru inebileceğini öngörüyoruz. Bu durum da balıkçılarımızı olumsuz yönde etkileyebilir" dedi.
30.08.2022 Ekonomi
Küresel gıda fiyatları temmuzda geriledi
Küresel gıda fiyatları temmuzda geriledi Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), gıda emtia sepetinin uluslararası fiyatlarındaki aylık değişimlerin izlendiği Gıda Fiyat Endeksi verileri paylaşırken, küresel gıda fiyatlarının temmuzda bir önceki aya göre yüzde 8.6 gerilediğini bildirdi.
6.08.2022 Ekonomi
Küresel gıda fiyatlarında son 10 yılın en sert aylık düşüşü
Küresel gıda fiyatlarında son 10 yılın en sert aylık düşüşü Küresel gıda fiyatları Temmuz ayında yüzde 8,6 düşerek 140.9 olarak gerçekleşti.
5.08.2022 Ekonomi
Gıda fiyatlarında 10 yılın en sert aylık düşüşü
Gıda fiyatlarında 10 yılın en sert aylık düşüşü Küresel gıda fiyatları temmuz ayında yüzde 8,6 düşerek 140.9 olarak gerçekleşti.
5.08.2022 Uzmanpara
Romanya'da buğday tarlası alev alev yandı!
Romanya'da buğday tarlası alev alev yandı! Romanya'nın Timis kentinde bir buğday tarlasında 5 Temmuz Salı günü öğleden sonra büyük bir yangın çıktı. Tarlanın üstünden duvar gibi yükselen siyah dumanlar, kilometrelerce uzaktan görülebiliyordu. Akıllara, kısa süre önce The Economist dergisinin yayınladığı "Yaklaşan gıda felaketi" konulu kapak geldi.
6.07.2022 Dünya
Kadın kooperatifleri lezzet çıkarması yaptı
Kadın kooperatifleri lezzet çıkarması yaptı 10. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer, Şef Sahrap Soysal ve İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Dinç’in katıldığı mutfak şovuna ev sahipliği yaptı.
30.05.2022 Ege
Gıda koruyucuları!
Gıda koruyucuları! Gıda tasarrufu için harekete geçtiğini duyuran CarrefourSA, gıda kaybı ve israfını önlemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonu ile hayata geçirilen “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” kampanyasına destek oluyor.
23.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım Örgütü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.